Tijgers India weer te bekijken

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tijgers in India weer te zien
Tijgers in India weer te zien
Na aanhoudende kritiek uit alle delen van de samenleving heeft de Hoge Raad van India het verbod op tijgertoerisme weer opgeheven. De raad besloot drie maanden geleden om gebieden waar nog tijgers in het wild voorkomen voor toeristen af te sluiten. Op die manier wilde de Hoge Raad de veertig tijgerreservaten in India beschermen. Vermoedelijk leven er wereldwijd nog zo’n 3200 tijgers in het wild, en dat aantal loopt hard achteruit.


Op het verbod werd kritisch gereageerd. Door het uitblijven van toerisme zouden bijvoorbeeld stropers vrij baan hebben. Ook de inkomsten in de betreffende regio’s liepen fors terug door het wegblijven van toeristen. In de armste gebieden van India zijn zo’n 100.000 direct afhankelijk van het toerisme. Vooral zij werden de dupe van het verbod.

Aan het opheffen van het verbod op toerisme heeft de Hoge Raad wel regels gekoppeld om het toerisme niet volledig de vrije hand te geven. In het meest bedreigde gebied voor tijgers wordt het toerisme zoveel mogelijk beperkt. Bovendien mag er geen nieuwe infrastructuur worden aangelegd ten bate van het toerisme.

4x naar India

Agra India Taj Mahal
Agra India Taj Mahal
Naar India, bijvoorbeeld voor het bekijken van de adembenemende natuur of het bezoeken van bijzondere metropolen of tempels? Overweeg dan deze cultuurrondreis van drie weken door het land van Maharadja’s en Moghuls. Je bezoekt onder meer het Red Fort in New Delhi, het ‘Paleis der Winden’ in Jaipur en de Taj Mahal in Agra.


Tijdens een rondreis door India word je overladen door geuren, kleuren en geluiden. Maar ook door enorme tegenstellingen, zoals drukte in de steden en stilte op het platteland. Bekijk hier de mogelijkheden van prachtige rondreizen, waarbij je eventueel ook Bhutan en Nepal kunt aandoen.

Een bijzondere stedentrip boeken? Duik dan eens zes dagen onder in Mumbai, de miljoenenstad vol tegenstellingen. Je vindt er bijvoorbeeld onder meer de Bollywoodstudios met steenrijke filmsterren, maar ook Dharavi, de grootste sloppenwijk van Azië.

Met de kinderen naar India? Tijdens deze familiereis door het noorden kun je meedoen aan tal van activiteiten. Verder slaap je in hotels, die allemaal een zwembad hebben!

Alle reizen naar India op een rijtje zien?

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder