11 Romantische Europese bestemmingen

0.76666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
criptagaudi.JPG

Of je je geliefde nu verrast met een Valentijnsreisje, of hem of haar op een ander moment meeneemt op een romantische trip, de keuze is groot. We keken naar de aanbevelingen van onder meer Booking.com, Wimdu en Belvilla en kwamen tot de volgende top 9 romantische steden van Europa.

1. Lissabon

Je zou het misschien niet zo snel bedenken, maar het Portugese Lissabon is een heel romantische stad. Vanuit de toren van Belém kijk je uit over de Taag en de stad. Ga een pasteitje eten in de gelijknamige wijk Bélem en slenter door de straten van het historische centrum, op zoek naar een van de vele restaurantjes. 

2. Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad ademt romantiek met de vele prachtige gebouwen, kerken en paleizen. Laat je rondrijden in een van de koetsen en wals samen met je geliefde het leven door.

3. Boedapest

Hongarije heeft een parel als hoofdstad. De stad bestaat uit twee delen: Buda en Pest en deze worden gescheiden door de Donau. Wat wil je nog meer aan romantiek: prachtige uitzichten, een boottochtje over de beroemde rivier en een behandeling in een van de vele spa’s.

4. Rome

De Trevifontein wacht op jullie bezoek. Net als de Spaanse Trappen en de tuinen van Villa Borghese. Rome heeft vele, verrassende plekken met prachtig uitzicht. En dat je lekker kunt eten in deze Italiaanse stad zal geen verrassing zijn.

5. Parijs

Natuurlijk kunnen we de Franse hoofdstad Parijs niet overslaan als liefdesbestemming. Maak een boottocht op de Seine, dwaal door het Louvre en eet samen een ijsje op de trappen bij de Notre-Dame.

6. Amsterdam

Vergeet Nederland niet. Als je het hebt over romantische grachten dan mag Amsterdam zeker niet ontbreken in dit rijtje. En in de vele musea ontdek je, samen met je eigen schat, de mooiste schatten.

Booking.com

7. Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag is een stad met een rijke cultuur, historie en bruisend nachtleven. Het barokke stadskasteel kijkt uit over een prachtig stadsgezicht met eeuwenoude architectuur; de Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal, het nationale monument en het oude stadhuis.

8. Barcelona

Het klimaat en het strand van het Spaanse  Barcelona maken het een geliefde bestemming voor Valentijnsdag. Of je nu wilt shoppen, naar het strand wilt of cultuur wilt snuiven, alles is mogelijk. Bezoek het idyllische Parc de la Ciutadella, bewonder de nog immer in aanbouw zijnde Sagrada Familia en de andere bijzondere werken van Gaudi.

9. Venetië

Maak een boottocht samen met je geliefde in een traditionele gondel en geniet van het prachtige Venetië. De romantische stad wordt vaak genoemd als de perfecte bestemming voor een huwelijksreis en de beroemde grachten bieden een geweldig uitzicht over deze Italiaanse stad. 

10. Londen

Londen is uniek, aantrekkelijk en onmogelijk te omschrijven. Van de indrukwekkende rijkdom in Belgravia tot de urban markets in Camden Town, elk stadsdeel heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken. Je wordt in de Engelse stad overspoeld met romantische uitjes; maak een wandeling met zonsondergang bij Greenwich Park, maak een boottochtje in Hyde Park’s Serpentine, huur een privé cabine in The London Eye en bewonder het schitterende uitzicht dat Londen in de avond biedt of ga voor een private box in het theater van West End. 

11. Brugge

De bekende pittoreske straatjes, grachten en Middeleeuwse gebouwen maken Brugge een topbestemming voor een romantisch weekendje. De charmante stad staat bekend om de historische gebouwen, Belgische chocolade en de 47 klokken. Een must voor wie houdt van chocolade, bier, de stadswandelingen en romantiek.

Booking.com

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder