Cruisen rond Manhattan: drie rivieren en honderd stadsgezichten

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
circlegrootmidden.jpg

New York viert feest op de 4e juli. En om op deze 'Indepencence Day' in New York te zijn is dan ook groot feest, met als afsluiter een grootste vuurwerkshow vanaf het water. Om dat te zien kun je langs de kades een plekje vinden, of vanaf het water het spektakel bekijken. Wij waren in New York op 4 juli en wilden het water wel op. Helaas bleken alle vuurwerkcruises volledig uitverkocht, maar op de middagcruise van Circle Line was nog plek en dat bleek een prima keus om de stad vanaf het water te zien. Alle hens aan dek voor een rondje rond Manhattan.

Puur op reis: pier 83De 'Best of NYC cruise' die wij op uitnodiging van de rederij maakten duurt 2,5 uur en in die tijd komen meer dan 100 bekende, maar ook onbekende, stadsgezichten voorbij. Het startpunt van de tocht is Pier 83. Het schip, en de rijen plastic stoeljes ogen wat gedateerd, maar we horen al snel dat de oudere schepen van Circle Line na de zomer van 2016 worden vervangen. 'Dit oudje' doet dus nog even dienst. We vragen aan een van de medewerkers aan boord welke kant het beste is voor onbelemmerd uitzicht en ploffen neer. Het is warm en de plastic stoeltje voelen wat plakkerig, maar gelukkis is na een klein half uur wachten iedereen aan boord en gaan de trossen los. Eenmaal op de rivier is het aangenaam door een verkoelend briesje en vergeten we al snel eventueel ongemak door de schitterende uitzichten. De gids vertelt het verhaal live en geeft ook ruimte voor het stellen van vragen. Hij lardeert zijn uitleg met anekdotes, leuke weetjes en grapjes die waarschijnlijk dagelijks worden verteld, maar klinken alsof hij ze voor het eerst aan het publiek voorschotelt. Dat voegt zeker iets toe aan de bereidheid om ook naar zijn uitleg te luisteren. Lees de reviews over Circle Line

Bruggen, heel veel bruggen

Puur op reis
De route gaat vanaf Pier 83 (ter hoogte van de West 43rd St) naar het zuiden richting de punt van Manhattan. Het nieuwe WTC pronkt prominent op de oever en schittert in het zonlicht. Dan komt het Vrijheidsbeeld in zicht. Iedereen staat op, maar onze gids legt uit dat we rustig kunnen blijven zitten en niet allemaal naar één kant hoeven te rennen voor de beste foto's omdat het schip een rondje vaart. "Wel zo prettig", grapt hij, "Want dan slaan we tenminste niet om."
Na een trage cirkel rond het Vrijheidsbeeld zet het schip koers naar Brooklyn Bridge, de eerste van de maar liefst twintig bruggen waar we deze tocht onderdoor zullen varen. Ik realiseerde me eigenlijk niet eerder dat er zoveel bruggen de Hudson, East River en Harlem River overspannen. Brooklyn Bridge is niet alleen fotogeniek als je er overheen gaat, ook vanaf de waterkant kun je de prachtigste plaatjes maken. Overigens zijn ook de Manhattan Bridge en de Williamsburg Bridge fraaie staaltjes bruggenbouwwerk, zo blijkt vanaf de onderkant.

Puur op reis: ManhattanPuur op reis: ManhattanPuur op reis
 Tijdens de cruise zie je alle wijken van New York: Brooklyn, Queens, Manhattan, Staten Island en de Bronx aan je voorbijkomen. Vooral Queens is volgens de gids een aanrader. Dat noteren we dan ook op ons lijstje voor de volgende keer New York. Is de Skyline van Lower Manhattan al niets minder dan magnifiek, verrassend blijkt ook de blik op het Yankee Stadion, de Harlem Heights en het vele groen aan de westkant van Upper Manhattan. Het kan lang zijn, 2,5 uur varen, maar niet wanneer je zoveel aan je voorbij ziet trekken.

Puur op reisPuur op reisWeer terug bij Pier 83 staat de volgende groep toeristen al weer te wachten voor de laatste rondvaart van die dag. Voor we van boord stapten kregen we van de gids de tip om ook een kijkje te nemen op de kade naast Pier 83, waar niet alleen de Starfleet Academy Experience ligt, maar ook een plaquette staat van waar je, als je op de juiste plek gaat staan, kunt zien waar de Twin Towers stonden. En die suggestie hebben we opgevolgd.

 

Negen tips voor New York

Vaar met ons mee!

Ook naar de stad die nooit slaapt?

Boek een hotel in New York

Regel je vlucht naar New York

Complete reis naar de Verenigde Staten

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder