Archief

De blote 11 van 2011

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

blote mensen
blote mensen
Bloot? Graag, maar dan wel een beetje bijzonder. HotelsCombined.com – een hotelzoeker op het web - heeft voor het nieuwe jaar een speels lijstje gemaakt over naturisme, nudisme en naaktrecreatie, plus enkele vormen van bloot protest. Aangevuld met kennis van Puur op reis ontstaat onze eerste top 11 van 2011. Zie het maar als een handige kleine kalender voor activiteiten binnen of buiten, in binnen- of buitenland.




Fietsen, wereldwijd

wnbr
wnbr
Zonder kleding op de fiets, vooral uit protest tegen de groeiende macht van de automobilist. Sinds 2004 wordt de World Naked Bike Ride (WNBR) elk jaar gehouden, in steeds meer steden. Zaterdag 12 maart kun je bloot biken op het zuidelijk halfrond, in bijvoorbeeld Buenos Aires, Melbourne en Kaapstad. Het noordelijk deel volgt op 11 en 12 juni. Op de lijst van deelnemende steden staan onder meer Amsterdam, Londen, Brussel, Madrid en Chicago.

  

Varen, Kroatië

zeilen kroatië
zeilen kroatië
Acht dagen in je blootje varen langs de kust van Kroatië. Cruisemaatschappij eWaterways uit Londen maakt die droom mogelijk. De eerste afvaart is zaterdag 11 juni. Het schip ligt dan in Split. Tijdens de naturistische cruise wordt onder meer Rab aangedaan, door touroperators vaak omschreven als het ‘eiland van de liefde’.



Sauna, Finland

sauna Kotiharju
sauna Kotiharju
Finnen kennen een lange traditie waar het gaat om sauna’s en saunabezoek. In Helsinki staat echter een heel opvallende: sauna Kotiharju, daterend uit 1928. Het is de laatste oorspronkelijk sauna in de Finse hoofdstad, die nog met hout wordt verwarmd. Tot de vaste bezoekers behoren naast inwoners van de stad inmiddels ook veel toeristen.



Park, Duitsland

Schönfeldwiese
Schönfeldwiese
Op Schönfeldwiese, een onderdeel van het prachtige stadspark Englischer Garten in München, mag je sinds de jaren zestig bloot recreëren. Onder de vele bezoekers zijn ook toeristen, die het in Duitsland wel spannend vinden om in adams- of evakostuum rond te stappen in een van de grootste stadsparken van Europa.



Evenement, Amerika

Burning Man
Burning Man
Het culturele evenement Burning Man heeft sinds 1986 plaats in Black Rock Desert in de Amerikaanse staat Nevada. De deelnemers doen in de open lucht aan alle mogelijke vormen van expressie. Het evenement is clothing optional. Bloot lopen in de woestijn kan dit jaar van maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september.
 



Schilderen, Oostenrijk

Bodypainting
Bodypainting
In Portschach aan de Wörthersee in Oostenrijk wordt van maandag 27 juni tot en met zondag 3 juli het World Bodypainting Festival gehouden. Het beschilderen van blote mensen wordt hier sinds 1998 jaarlijks gedaan. Voor bezoekers is het altijd even opletten: zij moeten namelijk hun kleren aanhouden.




Golf, Frankrijk

golf la jenny
golf la jenny
Domaine résidentiel naturiste La Jenny, gelegen bij Le Porge aan de Atlantische kust van Frankrijk, heeft als enige naturistenterrein een eigen golfbaan. Zes holes, verspreid over negen hectare, plus een indoor en outdoor driving range liggen op de spelers en speelsters te wachten. Wie par wil spelen, moet de baan in 20 slagen ronden. In 1993 werd er voor het eerst bloot een balletje geslagen.



Skiën, Oostenrijk

blote skiër
blote skiër
De beroemde wedstrijd in Crested Butt in Colorado (VS) mag dan weliswaar niet meer worden gehouden, Obertauern in Oostenrijk is een waardige vervanger gebleken. In een afgelegen vallei, op een hoogte van 1700 meter, zijn op sommige dagen skiërs te zien, die slechts gekleed zijn in skischoenen.




Festival, Japan

Hadaka Matsuri
Hadaka Matsuri
In de Japanse stad Okayama komen jaarlijks duizenden mannen bijeen om Hadaka Matsuri te vieren, het Blote Festival. Ze dragen daarbij alleen de traditionele doek, die wij kennen van sumoworstelaars. Het feest - een belangrijke Shinto-traditie – trekt ook steeds meer toeristen, die bijna bloot door de straten van de stad op het zuidelijke eiland Honshu trekken. De volgende editie staat voor 20 februari 2011 op de agenda.
 


Bungee jumping, Canada

bungee jumpen canada
bungee jumpen canada
Het middelpunt van het jaarlijkse Blote Weekend in Nanaimo (Canada) is de bungee jump voor naakte tweetallen. Vrienden en vriendinnen gooien die dag hun kleren af, snoeren zich aan elkaar vast en duiken samen zo’n veertig meter naar beneden. In de richting van ijskoud water, dat ze – als alles goed gaat - niet echt hard raken. Dit jaar op zaterdag 5 en zondag 6 maart.



Bad, Japan

Ooedo-Onsen-Monogatari Tokio
Ooedo-Onsen-Monogatari Tokio
In Ooedo-Onsen-Monogatari, het park vol wellness in Tokio, mogen buitenlandse bezoekers naakt baden in het mineraalhoudende, warme bronwater. Tijdens een wandeling door het complex moeten de edele delen worden bedekt met een kleine handdoek, die je gelukkig al bij binnenkomst krijgt.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder