Attractieparken in het nieuw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Attractieparken staan voor nieuw seizoenIn Europa treffen meer dan 300 attractieparken de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, dat voor veel bedrijven eind maart begint. Gezamenlijk hebben de parken in de winterperiode zeker 500 miljoen euro geïnvesteerd, zo heeft de International Association of Amusement Parks and Attractions Europe (IAAPA) becijferd. Het geld ging vooral naar nog spannender attracties.


Turkije en Italië staan voor een bijzonder jaar, want in Istanbul en op Sicilië gaan deze lente nieuwe themaparken open. Bestaande parken proberen hun gasten vooral nieuwe opwindende attracties en recordbrekende achtbanen voor te schotelen, al dan niet verpakt in een nieuwe themawereld. “Verhalen en sprookjes blijven onverminderd van belang voor alle parken”, zegt Karen Staley, vicevoorzitter van de IAAPA. “Hun doel is om gezinnen de mogelijkheid te bieden samen een uniek avontuur te beleven door in een compleet andere wereld te stappen en het leven van alledag even helemaal achter zich te laten.”

Slapen in of bij het park

Een betrekkelijk nieuw onderdeel van de bedrijfsstrategie is het bieden van verblijfsaccommodatie, zoals onder meer bekend van Disneyland Parijs en de Efteling. Dergelijke parken bieden bezoekers de mogelijkheid om een heuse vakantie te vieren op of bij het park.
Dit jaar breiden twee parken hun capaciteit uit met de bouw van unieke onderkomens. In Frankrijk kunnen gasten overnachten in jachthuizen met uitzicht over een savanne met Afrikaanse dieren. En in het zuiden van Duitsland krijgen bezoekers de unieke gelegenheid om in een middeleeuws ridderkasteel te slapen.
Jaarlijks verwelkomen de meer dan 300 parken in Europa ruim 160 miljoen bezoekers. De totale jaarlijks omzet is ongeveer 10 miljard euro.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder