Attractieparken in het nieuw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Attractieparken staan voor nieuw seizoenIn Europa treffen meer dan 300 attractieparken de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, dat voor veel bedrijven eind maart begint. Gezamenlijk hebben de parken in de winterperiode zeker 500 miljoen euro geïnvesteerd, zo heeft de International Association of Amusement Parks and Attractions Europe (IAAPA) becijferd. Het geld ging vooral naar nog spannender attracties.


Turkije en Italië staan voor een bijzonder jaar, want in Istanbul en op Sicilië gaan deze lente nieuwe themaparken open. Bestaande parken proberen hun gasten vooral nieuwe opwindende attracties en recordbrekende achtbanen voor te schotelen, al dan niet verpakt in een nieuwe themawereld. “Verhalen en sprookjes blijven onverminderd van belang voor alle parken”, zegt Karen Staley, vicevoorzitter van de IAAPA. “Hun doel is om gezinnen de mogelijkheid te bieden samen een uniek avontuur te beleven door in een compleet andere wereld te stappen en het leven van alledag even helemaal achter zich te laten.”

Slapen in of bij het park

Een betrekkelijk nieuw onderdeel van de bedrijfsstrategie is het bieden van verblijfsaccommodatie, zoals onder meer bekend van Disneyland Parijs en de Efteling. Dergelijke parken bieden bezoekers de mogelijkheid om een heuse vakantie te vieren op of bij het park.
Dit jaar breiden twee parken hun capaciteit uit met de bouw van unieke onderkomens. In Frankrijk kunnen gasten overnachten in jachthuizen met uitzicht over een savanne met Afrikaanse dieren. En in het zuiden van Duitsland krijgen bezoekers de unieke gelegenheid om in een middeleeuws ridderkasteel te slapen.
Jaarlijks verwelkomen de meer dan 300 parken in Europa ruim 160 miljoen bezoekers. De totale jaarlijks omzet is ongeveer 10 miljard euro.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder