Attractieparken in het nieuw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Attractieparken staan voor nieuw seizoenIn Europa treffen meer dan 300 attractieparken de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, dat voor veel bedrijven eind maart begint. Gezamenlijk hebben de parken in de winterperiode zeker 500 miljoen euro geïnvesteerd, zo heeft de International Association of Amusement Parks and Attractions Europe (IAAPA) becijferd. Het geld ging vooral naar nog spannender attracties.


Turkije en Italië staan voor een bijzonder jaar, want in Istanbul en op Sicilië gaan deze lente nieuwe themaparken open. Bestaande parken proberen hun gasten vooral nieuwe opwindende attracties en recordbrekende achtbanen voor te schotelen, al dan niet verpakt in een nieuwe themawereld. “Verhalen en sprookjes blijven onverminderd van belang voor alle parken”, zegt Karen Staley, vicevoorzitter van de IAAPA. “Hun doel is om gezinnen de mogelijkheid te bieden samen een uniek avontuur te beleven door in een compleet andere wereld te stappen en het leven van alledag even helemaal achter zich te laten.”

Slapen in of bij het park

Een betrekkelijk nieuw onderdeel van de bedrijfsstrategie is het bieden van verblijfsaccommodatie, zoals onder meer bekend van Disneyland Parijs en de Efteling. Dergelijke parken bieden bezoekers de mogelijkheid om een heuse vakantie te vieren op of bij het park.
Dit jaar breiden twee parken hun capaciteit uit met de bouw van unieke onderkomens. In Frankrijk kunnen gasten overnachten in jachthuizen met uitzicht over een savanne met Afrikaanse dieren. En in het zuiden van Duitsland krijgen bezoekers de unieke gelegenheid om in een middeleeuws ridderkasteel te slapen.
Jaarlijks verwelkomen de meer dan 300 parken in Europa ruim 160 miljoen bezoekers. De totale jaarlijks omzet is ongeveer 10 miljard euro.
 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder