Attractieparken in het nieuw

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Attractieparken staan voor nieuw seizoenIn Europa treffen meer dan 300 attractieparken de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, dat voor veel bedrijven eind maart begint. Gezamenlijk hebben de parken in de winterperiode zeker 500 miljoen euro geïnvesteerd, zo heeft de International Association of Amusement Parks and Attractions Europe (IAAPA) becijferd. Het geld ging vooral naar nog spannender attracties.


Turkije en Italië staan voor een bijzonder jaar, want in Istanbul en op Sicilië gaan deze lente nieuwe themaparken open. Bestaande parken proberen hun gasten vooral nieuwe opwindende attracties en recordbrekende achtbanen voor te schotelen, al dan niet verpakt in een nieuwe themawereld. “Verhalen en sprookjes blijven onverminderd van belang voor alle parken”, zegt Karen Staley, vicevoorzitter van de IAAPA. “Hun doel is om gezinnen de mogelijkheid te bieden samen een uniek avontuur te beleven door in een compleet andere wereld te stappen en het leven van alledag even helemaal achter zich te laten.”

Slapen in of bij het park

Een betrekkelijk nieuw onderdeel van de bedrijfsstrategie is het bieden van verblijfsaccommodatie, zoals onder meer bekend van Disneyland Parijs en de Efteling. Dergelijke parken bieden bezoekers de mogelijkheid om een heuse vakantie te vieren op of bij het park.
Dit jaar breiden twee parken hun capaciteit uit met de bouw van unieke onderkomens. In Frankrijk kunnen gasten overnachten in jachthuizen met uitzicht over een savanne met Afrikaanse dieren. En in het zuiden van Duitsland krijgen bezoekers de unieke gelegenheid om in een middeleeuws ridderkasteel te slapen.
Jaarlijks verwelkomen de meer dan 300 parken in Europa ruim 160 miljoen bezoekers. De totale jaarlijks omzet is ongeveer 10 miljard euro.
 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder