Skiën vaak funest voor mobieltje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Meer schade aan mobieltjes tijdens wintersportBril, mobiele telefoon dan wel smartphone, gevolgd door koffer, tas en camera. Deze artikelen staan 1, 2 en 3 in de top 10 van winterschade, die Europeesche Verzekeringen heeft samengesteld op basis van de ingediende schadeclaims na het jongste skiseizoen. De schade aan mobieltjes is volgens de verzekeraar ook dit jaar weer fors gestegen; kennelijk nemen steeds meer mensen de telefoon ook mee de piste op, wellicht ook als vervanger van de zware fotocamera.


Europeesche constateert ook een toename van schade en diefstal van helmen, die bij zowel jongeren als volwassenen steeds meer in zwang raken als essentiële bescherming tijdens de winterssport.
De top 10 skiletsel is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks veranderd, aldus de verzekeraar. “Het meest kwetsbare lichaamsdeel is nog steeds de knie, gevolgd door schouder en enkel. Polsblessures komen het meest voor bij snowboarders.”

De winterschade top 10 van Europeesche ziet er zo uit:

1. Bril 11%
2. Mobiele telefoon, smartphone 9%
3. Koffer/tas 8%
4. Camera 8%
5. (Ski)kleding 7%
6. Ski’s, snowboards 6%
7. Helm 6%
8. Identiteitskaart, rijbewijs 5%
9. Skipas 4%
10. Zonnebril 4%


 

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder