Skiën vaak funest voor mobieltje

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Meer schade aan mobieltjes tijdens wintersportBril, mobiele telefoon dan wel smartphone, gevolgd door koffer, tas en camera. Deze artikelen staan 1, 2 en 3 in de top 10 van winterschade, die Europeesche Verzekeringen heeft samengesteld op basis van de ingediende schadeclaims na het jongste skiseizoen. De schade aan mobieltjes is volgens de verzekeraar ook dit jaar weer fors gestegen; kennelijk nemen steeds meer mensen de telefoon ook mee de piste op, wellicht ook als vervanger van de zware fotocamera.


Europeesche constateert ook een toename van schade en diefstal van helmen, die bij zowel jongeren als volwassenen steeds meer in zwang raken als essentiële bescherming tijdens de winterssport.
De top 10 skiletsel is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks veranderd, aldus de verzekeraar. “Het meest kwetsbare lichaamsdeel is nog steeds de knie, gevolgd door schouder en enkel. Polsblessures komen het meest voor bij snowboarders.”

De winterschade top 10 van Europeesche ziet er zo uit:

1. Bril 11%
2. Mobiele telefoon, smartphone 9%
3. Koffer/tas 8%
4. Camera 8%
5. (Ski)kleding 7%
6. Ski’s, snowboards 6%
7. Helm 6%
8. Identiteitskaart, rijbewijs 5%
9. Skipas 4%
10. Zonnebril 4%


 

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder