Met de camper op wintersport

1.9444444444444 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Camper in de winter
Camper in de winter©NKC

Wintersport met de camper wint aan populariteit. Tien procent van de Nederlandse camperaars neemt zijn kampeerauto mee naar de sneeuw, zo blijkt uit een poll op de website van de NKC, Europa's grootste camperclub.

De poll werd ingevuld door 9.638 respondenten. Gingen vroeger de meeste campers aan het eind van het seizoen de winterstalling in, tegenwoordig halen gebruiken steeds meer mensen hun camper in het voor- en naseizoen en gaan ze in de winter met hun mobiele huis op pad naar de wintersportgebieden.
Stan Stolwerk, directeur van de NKC: “Het klinkt misschien onaantrekkelijk, kamperen op wintersport, maar dat hoeft het helemaal niet meer te zijn. Campers zijn goed bestand tegen de kou en wanneer dit niet zo is, zijn er allerlei aanpassingen mogelijk om het kampeermiddel wel wintervast te maken. Ook zijn camperplaatsen en campings aan de piste vaak voorzien van allerlei faciliteiten, zoals een droogruimte voor ski’s, wellness en een huiskamer waar je in de avond kunt zitten.”

Oostenrijk favoriet

Het wintersportland dat het populairst is onder camperaars is Oostenrijk. De helft van de camperaars kiest voor dit land. Duitsland is een goede tweede, gevolgd door Frankrijk, waar je heerlijk kunt wintersporten in Val Thorens of in Morzine. De landen Italië, Zwitserland en Noorwegen worden minder in de winter door campertoeristen bezocht. Maar kijk eens welke prachtige skigebieden je in bijvoorbeeld Noorwegen hebt. Daar wil je vast eens de lange latten onderbinden.
Een inventarisatie op Campercontact.com laat zien dat er in Europa volop overnachtingsplaatsen voor campers te vinden zijn vlak bij wintersportgebieden. Op de website staan bijna 1600 camperplaatsen in Europa met wintersportmogelijkheden.

Vergeet ook je sneeuwkettingen niet!

Geliefde bezigheden van camperaars tijdens de wintersport zijn logischerwijs skiën en snowboarden, maar ook wandelen is een populaire activiteit. Om naar de sneeuw te kunnen, liet ongeveer de helft van de camperaars een aanpassing doen aan zijn camper, uiteenlopend van het aanbrengen van extra isolatie tot het aanschaffen van een wintervoortent. Aan de verbeteringen gaven camperaars tussen de 0 en 10.000 euro uit.

Huur een camper

Heb je geen camper en wil je toch eens met zo'n handig huis op wielen op pad? Huur er dan een.

Ga jij met je camper naar de sneeuw? En welk land is jouw favoriet?

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder