Hoe groot is de animo voor wintersport?

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Wintersport nog steeds populair
©MvdW

Volgens twee wintersportwebsites heeft de coronacrisis nauwelijks invloed op de wil om dit seizoen op wintersport te gaan. Ze ondervroegen ruim 3000 wintersporters. Zo'n 90 procent geeft aan ‘gewoon’ naar de sneeuw te willen dit seizoen. Dat betekent overigens niet dat de skivakantie al gepland is.

Wachten met boeken

Van de ondervraagden die aangeven op wintersport te willen heeft 64 procent nog niets concreets gepland en wacht nog even af voor de vakantie daadwerkelijk geboekt wordt. Meestal is het einde van de zomer is voor veel wintersporters dé tijd om zich weer te oriënteren op de skivakantie van 2020/2021.

Ruim een kwart wil last-minute boeken

Van alle mensen die Skiinformatie en Snowplaza hebben ondervraagt heeft 44 procent al een wintersportvakantie geboekt. Van de mensen die nog niet geboekt hebben, geeft 64 procent aan later te willen boeken dan normaal, omdat ze het verloop van de coronacrisis willen afwachten. Ruim een kwart wil zijn of haar wintersport dit jaar last-minute (minder dan een maand van tevoren) boeken en ook ongeveer een kwart van de mensen denkt 1 tot 2 maanden van tevoren te boeken. Niet iedereen gaat weer op wintersport: 10 procent zegt zeker te weten dit jaar de wintersport over te slaan en voor bijna iedereen die dit zegt geldt dat deze beslissing direct te maken heeft met het coronavirus.

Kosteloos annuleren en geld terug belangrijk

Zekerheid en veiligheid zijn belangrijk in onzekere tijden, dat blijkt ook uit dit onderzoek. Er werd gevraagd naar factoren die dit jaar extra belangrijk zijn bij het boeken van een wintersportvakantie. Het aspect dat dit jaar het zwaarst meeweegt in het beslissingsproces is de mogelijkheid om geld terug te krijgen bij een negatief reisadvies (59 procent). Ook kosteloos annuleren tot een week voor vertrek (50 procent) en de veiligheid en regels in het skigebied (49 procent) worden vaak genoemd. Opvallend is dat het wintersportbudget in de meeste gevallen (90 procent) dit jaar gelijk blijft en dat de vakantie ook even lang duurt als voorgaande jaren (96 procent).

Laagseizoen populaire periode

Op de vraag of het coronavirus invloed heeft op de periode wanneer men van plan is op wintersport te gaan, geeft 66 procent aan van niet. 34 Procent past de reisperiode deze winter aan als gevolg van corona of wacht nog even af wanneer ze willen gaan. Een opvallend groot deel, 42 procent van de ondervraagden, is van plan om in het laagseizoen (januari/begin februari) op vakantie te gaan. Belangrijkste reden voor het wijzigen van de vakantieperiode is het ontlopen van de drukke vakantieweken, zoals de krokus- en kerstvakantie.

Boek je wintersportvakantie

Kies vliegreis, treinreis, accommodatie of een complete vakantie

Koop je wintersportoutfit

De mooiste aanbiedingen bij Aktiesport

Alles voor je wintersport bij Bol.com

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder