In de boot met Leids Bootje Aap

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bootje
Bootje Aap
Een bijna onmogelijk verhaal dat waar zou kunnen zijn? Of is het toch echt een 'Broodje aap'. Deze term wordt gebruikt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar veel mensen in blijven geloven. Maar misschien zijn ze dus wel waar. Want wat is een broodje aap en wat is echt? Het Leidse organisatiebureau van groepsuitjes Groepswijzer.nl heeft, om je inzicht voor Broodje aap verhalen te testen,  voor het nieuwe seizoen een maritieme versie van de succesvolle Broodje Aap wandeling ontwikkeld.

Leiden kent vele verhalen. Onder leiding van een gids, een geboren verteller, vaar je langs een aantal locaties waar de gids een verhaal zal vertellen. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? De deelnemers worden uitgedaagd om vast te stellen of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. De gids is een meester in het om de tuin leiden van de deelnemers en zet alle middelen van de vertelkunst in om te overtuigen. Het ‘Bootje Aap’ is een bijzondere manier om een rondvaart te maken, want je moet je oren en ogen gespitst houden om het broodje aap te onderscheiden van ongelofelijk, maar toch waar gebeurd.

Helemaal echt zijn in ieder geval de hotels die je in Leiden kunt boeken om lekker uitgerust aan je Bootje Aaptocht te beginnen. Bekijk het aanbod van: Booking.com     Hotelaanbiedingen.nl

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder