In de boot met Leids Bootje Aap

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bootje
Bootje Aap
Een bijna onmogelijk verhaal dat waar zou kunnen zijn? Of is het toch echt een 'Broodje aap'. Deze term wordt gebruikt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar veel mensen in blijven geloven. Maar misschien zijn ze dus wel waar. Want wat is een broodje aap en wat is echt? Het Leidse organisatiebureau van groepsuitjes Groepswijzer.nl heeft, om je inzicht voor Broodje aap verhalen te testen,  voor het nieuwe seizoen een maritieme versie van de succesvolle Broodje Aap wandeling ontwikkeld.

Leiden kent vele verhalen. Onder leiding van een gids, een geboren verteller, vaar je langs een aantal locaties waar de gids een verhaal zal vertellen. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? De deelnemers worden uitgedaagd om vast te stellen of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. De gids is een meester in het om de tuin leiden van de deelnemers en zet alle middelen van de vertelkunst in om te overtuigen. Het ‘Bootje Aap’ is een bijzondere manier om een rondvaart te maken, want je moet je oren en ogen gespitst houden om het broodje aap te onderscheiden van ongelofelijk, maar toch waar gebeurd.

Helemaal echt zijn in ieder geval de hotels die je in Leiden kunt boeken om lekker uitgerust aan je Bootje Aaptocht te beginnen. Bekijk het aanbod van: Booking.com     Hotelaanbiedingen.nl

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder