In de boot met Leids Bootje Aap

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bootje
Bootje Aap
Een bijna onmogelijk verhaal dat waar zou kunnen zijn? Of is het toch echt een 'Broodje aap'. Deze term wordt gebruikt voor stadslegendes, van die hardnekkige verhalen die niet waar zijn, maar veel mensen in blijven geloven. Maar misschien zijn ze dus wel waar. Want wat is een broodje aap en wat is echt? Het Leidse organisatiebureau van groepsuitjes Groepswijzer.nl heeft, om je inzicht voor Broodje aap verhalen te testen,  voor het nieuwe seizoen een maritieme versie van de succesvolle Broodje Aap wandeling ontwikkeld.

Leiden kent vele verhalen. Onder leiding van een gids, een geboren verteller, vaar je langs een aantal locaties waar de gids een verhaal zal vertellen. En telkens wordt dat verhaal besloten met de vraag: Is dit waar gebeurd of niet? De deelnemers worden uitgedaagd om vast te stellen of het te gek was voor woorden of dat er toch een kern van waarheid in zit. De gids is een meester in het om de tuin leiden van de deelnemers en zet alle middelen van de vertelkunst in om te overtuigen. Het ‘Bootje Aap’ is een bijzondere manier om een rondvaart te maken, want je moet je oren en ogen gespitst houden om het broodje aap te onderscheiden van ongelofelijk, maar toch waar gebeurd.

Helemaal echt zijn in ieder geval de hotels die je in Leiden kunt boeken om lekker uitgerust aan je Bootje Aaptocht te beginnen. Bekijk het aanbod van: Booking.com     Hotelaanbiedingen.nl

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder