Kamperen met een handicap

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Rolstoelen op een camping
Handicamperen
Veel mensen vinden het leuk om te kamperen. Ze gaan op pad met tent, caravan of camper, of huren een huisje, stacaravan of bungalow op een camping. Maar hoe zit het met kamperen als je een handicap hebt? Om te zien wat er allemaal mogelijk is organiseert stichting Handicamp elk jaar een kampeerweekend. Dit jaar is dat van 24 tot en met 26 mei op camping it Wiid in Friesland

Tijdens dit kampeerweekend zie je hoe anderen kamperen, kun je ervaringen uitwisselen en krijg je  antwoord op je kampeervragen, zoals
 

  • Welke hulpmiddelen zijn er om kamperen mogelijk te maken?
  • Kan  mijn kampeermiddel aangepast worden en hoeveel kost dat?
  • Wat is voor mij het beste kampeermiddel?
  • Hoe kamperen anderen?

Natuurlijk is er ook veel informatie over binnen- en buitenlandse campings die aangepaste voorzieningen hebben.
Op de zaterdag van het kampeerweekend op it Widd kan iedereen met interesse en belangstelling voor kamperen met een handicap, terecht van 10.30 tot 13.30 uur.

Meer informatie: handicamp

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder