Reizen als ‘ANWB-koppel’ is volgens een onderzoek dé trend voor 2023

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ANWB-koppel kan jong of oud zijn
Camperen weer populairder©Mvdw

Onlangs ontvingen we een persbericht van Goboony dat juist onder jongeren het steeds populairder wordt om als ‘ANWB-koppel’ te reizen. Ook meldde het bericht dat steeds meer millennials de camper hebben ontdekt of gaan ontdekken als een perfecte manier om vakantie te vieren. Wel… welkom in onze wereld.

Ik zeg ‘onze’ wereld omdat ik nog niet eens zo gek lang geleden, toen ik zelf nog een camper had, merkte dat diezelfde millennials camperen maar iets voor ‘oude mensen’ vonden en dat het ‘ANWB-koppel’ met een beetje gene werd bekeken. Zo zouden zij toch echt niet worden.
Tja, volgens het  camperdeelplatform dus wel. Goboony hield een onderzoek naar de campertrends van 2023 en daaruit bleek dat het aantal geboekte camperreizen voor volgend jaar onder stellen tussen de 24 en -35 jaar oud met tien procent is gestegen. Na analyse blijkt dat deze duo’s steeds meer dezelfde e-bikes en dezelfde fietstassen aanschaffen. Ook kopiëren ze elkaars outdoor-kleding en eten zelfs onderweg dezelfde ecologische lunch. 

Luxe of niet? Ver weg of dichtbij?

Is dit verkeerd? Welnee. Wel hebben die jongere stellen iets andere wensen. Al is dan weer niet duidelijk wat die wensen precies zijn. Aan de ene kant willen ze bijvoorbeeld stoere campers zoals de 4x4-personenauto’s met daktent en hebben ze een zwak voor busjes die gericht zijn op gespecialiseerde outdooractiviteiten. Daartegenover staat juist de grote vraag naar luxe campers met chromecast en aanpassingen in het interieur om airfryers en espressomachines aan te sluiten. Ook een eigen stabiel WIFI-netwerk is daarbij een eis.
En daar staat dan weer tegenover dat juist het ontbreken van WIFI bij diezelfde millennials niet wordt gezien als een gebrek, maar juist als statement rond bewust reizen. Een beperkte ontvangst van internet geeft meer mogelijkheden om te kunnen genieten van de natuur zo zeggen ze. Kortom. Volgens het onderzoek willen ze luxe, of juist niet. En daarmee kun je dan weer alle kanten uit.  

Wat hebben ‘we’ gemeen?

Wat het ook wordt, vlees of vis, luxe of niet, camperen geeft zowel ouderen als jongeren het gevoel van vrijheid. Het is slow travel, je ziet veel lokale bestemmingen en het is een duurzaam alternatief voor vliegen als je niet al te veel kilometers wilt maken. Volgens Goboony geeft bijna een kwart (22,8%) aan minder dan 1500 kilometer te zullen reizen. Hoe dat rijmt met de volgens het onderzoek populaire bestemmingen als Zell am See in Oostenrijk, Puglia in Italië, de Zwitserse Vaud Alpen, het Deense eiland Fynn en Ierland en Albanië snap ik dan weer niet. Wat ik wel snap is dat er bij zowel oud als jong een voorkeur lijkt te zijn voor ecologische campings. Wel met luxe trouwens. Over de populariteit van camperplaatsen meldt het onderzoek echter weer niets. Misschien zien de millennials dat niet zitten.

Maar goed. Die stijgende populariteit van het camperen en de uniforme outfit brengen me op een idee. Gaan jullie komend jaar met de camper op pad? En zien jullie onderweg zo’n stoere, of juist heel luxe camper met daarin een jong of ouder ANWB-stel? Of zijn jullie zelf een ANWB-koppel? Maak een leuke foto en mail die voor 1 september 2023 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jawel, we geven er lekker de tijd voor en zetten in september de 10 grappigste of meest bijzondere foto’s in een artikel op de site.

Ik denk echt dat, als Goboony gelijk heeft met hun prognoses, dat het er het komend jaar erg leuk uit zal zien met al die ANWB-stellen die in hun, al dan niet gehuurde, camper Europa rondtrekken. Welkom in onze wereld.

Ben je 'om' en wil je een camper huren? Bekijk de mogelijkheden bij Goboony

Liever met een camper door Amerika of Canada? Kijk dan bij Travelhome of World Wide Campers 

Je kampeerspullen koop je bij Kampeertopper

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder