Over wandelen en E-bikes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

E-bikes in ZwitserlandDe elektrische fiets is een belangrijk thema van de Fiets en Wandelbeurs, die op zaterdag 9 en zondag 10 februari plaatsheeft in de Amsterdam RAI. Veel modellen E-bikes zijn bijvoorbeeld onder deskundige begeleiding te testen op een overdekt parcours, dat volgens de organisatoren met een oppervlakte van bijna 2000 m² het grootste van de Benelux is. Iedere bezoeker van de beurs ontvangt bovendien een gratis exemplaar van E!, een magazine dat volledig is gewijd aan de E-bike.

E-bike steeds meer in trek

E-bikes, ook wel fietsen met trapondersteuning genoemd, zijn bezig met een opmerkelijke opmars. De accu’s gaan steeds langer mee en het aantal oplaadpunten neemt gestaag toe. In Nederland werden vorig jaar 171.000 E-bikes verkocht, 1,3 procent meer dan in 2011. Gemiddeld gaf de consument ruim 1800 euro uit aan de elektrische fiets. De groei is opmerkelijk, aangezien de totale verkoop van nieuwe fietsen vorig jaar met 13,2 procent gedaald. In 2011 werden 1.198.000 fietsen verkocht, in 2012 waren dat er 1.039.000.

Op de Fiets en Wandelbeurs – op beide dagen te bezoeken van 10 tot 17 uur – kom je waarschijnlijk ook de Trek TM500+ tegen, die recentelijk werd gekozen tot E-bike van het jaar. De Trek (adviesprijs € 2599) hield de Smart E-bike en de Sparta Ion RXS+ achter zich. Naast de elektrische fiets kent de beurs overigens nog een aantal themapaviljoens, zoals het wandelen en fietsen met GPS-apparatuur, rijden op tandems en fietsen met kinderen.

Routes van het jaar

Wie op 9 januari naar de RAI gaat, kan live de verkiezing meemaken van de fietsroute van het jaar. Voor de trofee zijn drie routes genomineerd: de Tour de Bourgogne à vélo® en de Vélodyssée, beide in Frankrijk, en de Vennbahn door Duitsland, België en Luxemburg.
Tijdens de beurs wordt ook de Wandeltrofee 2013 uitgereikt, de prijs voor de beste wandelroutegids van het jaar. De drie kanshebbers zijn Dagstappersgids Antwerpen 2, Wandelpareltjes en De Brabantse Wal - Streekpad 17.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder