Over wandelen en E-bikes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

E-bikes in ZwitserlandDe elektrische fiets is een belangrijk thema van de Fiets en Wandelbeurs, die op zaterdag 9 en zondag 10 februari plaatsheeft in de Amsterdam RAI. Veel modellen E-bikes zijn bijvoorbeeld onder deskundige begeleiding te testen op een overdekt parcours, dat volgens de organisatoren met een oppervlakte van bijna 2000 m² het grootste van de Benelux is. Iedere bezoeker van de beurs ontvangt bovendien een gratis exemplaar van E!, een magazine dat volledig is gewijd aan de E-bike.

E-bike steeds meer in trek

E-bikes, ook wel fietsen met trapondersteuning genoemd, zijn bezig met een opmerkelijke opmars. De accu’s gaan steeds langer mee en het aantal oplaadpunten neemt gestaag toe. In Nederland werden vorig jaar 171.000 E-bikes verkocht, 1,3 procent meer dan in 2011. Gemiddeld gaf de consument ruim 1800 euro uit aan de elektrische fiets. De groei is opmerkelijk, aangezien de totale verkoop van nieuwe fietsen vorig jaar met 13,2 procent gedaald. In 2011 werden 1.198.000 fietsen verkocht, in 2012 waren dat er 1.039.000.

Op de Fiets en Wandelbeurs – op beide dagen te bezoeken van 10 tot 17 uur – kom je waarschijnlijk ook de Trek TM500+ tegen, die recentelijk werd gekozen tot E-bike van het jaar. De Trek (adviesprijs € 2599) hield de Smart E-bike en de Sparta Ion RXS+ achter zich. Naast de elektrische fiets kent de beurs overigens nog een aantal themapaviljoens, zoals het wandelen en fietsen met GPS-apparatuur, rijden op tandems en fietsen met kinderen.

Routes van het jaar

Wie op 9 januari naar de RAI gaat, kan live de verkiezing meemaken van de fietsroute van het jaar. Voor de trofee zijn drie routes genomineerd: de Tour de Bourgogne à vélo® en de Vélodyssée, beide in Frankrijk, en de Vennbahn door Duitsland, België en Luxemburg.
Tijdens de beurs wordt ook de Wandeltrofee 2013 uitgereikt, de prijs voor de beste wandelroutegids van het jaar. De drie kanshebbers zijn Dagstappersgids Antwerpen 2, Wandelpareltjes en De Brabantse Wal - Streekpad 17.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder