Fyra mag niet meer door België

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fyra
Fyra
Het verhaal rond hogesnelheidslijn Fyra wordt met de dag ernstiger. Na een slechte start met veel vertragingen en uitval werd Fyra gisteren uit de dienstregeling genomen omdat het plaatwerk onder enkele treinen beschadigd is. Vandaag liet de Nederlandse Spoorwegen weten dat een deel van het plaatwerk is teruggevonden op het spoor. De Belgische overheid reageerde daarop door conform hun reglementen een verbod op de commerciële ritten van de hogesnelheidslijn uit te vaardigen. Dit betekent dat de Fyra niet meer door België mag rijden.

Testritten met lege wagons zijn in België volgens de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen (DVIS),  de hoogste instantie van de Belgische spoorwegen, nog wel toegestaan. Het verbod wordt pas opgeheven als de Belgische spoorwegen kunnen aantonen dat de treinstellen weer betrouwbaar zijn.

De Fyra rijdt pas sinds 9 december op het traject Amsterdam-Brussel en begon deze dienstregeling met veel vertragingen en uitval. Eerder deze week kwamen er eindelijk wat optimistischer geluiden toen staatssecretaris Wilma Mansveld  aan de Tweede Kamer meldde dat de Fyra steeds beter op tijd reed, en er ook minder treinen uitvielen. Dit optimisme is met de recente ontwikkelingen in de kiem gesmoord.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder