Fyra mag niet meer door België

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fyra
Fyra
Het verhaal rond hogesnelheidslijn Fyra wordt met de dag ernstiger. Na een slechte start met veel vertragingen en uitval werd Fyra gisteren uit de dienstregeling genomen omdat het plaatwerk onder enkele treinen beschadigd is. Vandaag liet de Nederlandse Spoorwegen weten dat een deel van het plaatwerk is teruggevonden op het spoor. De Belgische overheid reageerde daarop door conform hun reglementen een verbod op de commerciële ritten van de hogesnelheidslijn uit te vaardigen. Dit betekent dat de Fyra niet meer door België mag rijden.

Testritten met lege wagons zijn in België volgens de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen (DVIS),  de hoogste instantie van de Belgische spoorwegen, nog wel toegestaan. Het verbod wordt pas opgeheven als de Belgische spoorwegen kunnen aantonen dat de treinstellen weer betrouwbaar zijn.

De Fyra rijdt pas sinds 9 december op het traject Amsterdam-Brussel en begon deze dienstregeling met veel vertragingen en uitval. Eerder deze week kwamen er eindelijk wat optimistischer geluiden toen staatssecretaris Wilma Mansveld  aan de Tweede Kamer meldde dat de Fyra steeds beter op tijd reed, en er ook minder treinen uitvielen. Dit optimisme is met de recente ontwikkelingen in de kiem gesmoord.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder