Fyra mag niet meer door België

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fyra
Fyra
Het verhaal rond hogesnelheidslijn Fyra wordt met de dag ernstiger. Na een slechte start met veel vertragingen en uitval werd Fyra gisteren uit de dienstregeling genomen omdat het plaatwerk onder enkele treinen beschadigd is. Vandaag liet de Nederlandse Spoorwegen weten dat een deel van het plaatwerk is teruggevonden op het spoor. De Belgische overheid reageerde daarop door conform hun reglementen een verbod op de commerciële ritten van de hogesnelheidslijn uit te vaardigen. Dit betekent dat de Fyra niet meer door België mag rijden.

Testritten met lege wagons zijn in België volgens de Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit der Spoorwegen (DVIS),  de hoogste instantie van de Belgische spoorwegen, nog wel toegestaan. Het verbod wordt pas opgeheven als de Belgische spoorwegen kunnen aantonen dat de treinstellen weer betrouwbaar zijn.

De Fyra rijdt pas sinds 9 december op het traject Amsterdam-Brussel en begon deze dienstregeling met veel vertragingen en uitval. Eerder deze week kwamen er eindelijk wat optimistischer geluiden toen staatssecretaris Wilma Mansveld  aan de Tweede Kamer meldde dat de Fyra steeds beter op tijd reed, en er ook minder treinen uitvielen. Dit optimisme is met de recente ontwikkelingen in de kiem gesmoord.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder