Bouw van 1000 vakantiehuizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Noordzee Résidence Cadzand BadNederland krijgt er in de nabije toekomst 1000 vakantiehuisjes bij. De nieuwbouw is aangekondigd door projectontwikkelaar Arcus en Bouwfonds Ontwikkeling. De woningen komen vooral aan de kust te staan, te beginnen met een park in Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen. Beide bedrijven werkten overigens al eerder samen in de wereld van de recreatiewoningen in Noordzee Résidence Cadzand Bad, een Roompot Vakantiepark.


Arcus en Bouwfonds willen de nieuwe recreatieprojecten bij voorkeur realiseren in Zeeland, de meren in Friesland of Overijssel, de kust van Noord- en Zuid-Holland en de Veluwe. Er zijn inmiddels vijf locaties geselecteerd; waarbij wordt gestart met de ontwikkeling van Noordzeepark Nieuwvliet-Bad.
In Noordzee Résidence Cadzand Bad realiseerden beide ondernemingen in twee jaar tijd 400 luxe recreatiewoningen. Alle huizen zijn inmiddels verkocht. Arcus-directeur Enrico de Koster zegt in verscheidene media geen last te hebben van de crisis. “Mensen gaan zelfs meer in eigen land op vakantie. Bovendien is een vakantiehuisje voor veel particulieren een aantrekkelijkere investering dan geld op de bank zetten. Iedereen die een huisje koopt, krijgt huuropbrengst. En je kan er ook nog een paar weken in het jaar zelf naartoe op vakantie.”
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder