Bouw van 1000 vakantiehuizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Noordzee Résidence Cadzand BadNederland krijgt er in de nabije toekomst 1000 vakantiehuisjes bij. De nieuwbouw is aangekondigd door projectontwikkelaar Arcus en Bouwfonds Ontwikkeling. De woningen komen vooral aan de kust te staan, te beginnen met een park in Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen. Beide bedrijven werkten overigens al eerder samen in de wereld van de recreatiewoningen in Noordzee Résidence Cadzand Bad, een Roompot Vakantiepark.


Arcus en Bouwfonds willen de nieuwe recreatieprojecten bij voorkeur realiseren in Zeeland, de meren in Friesland of Overijssel, de kust van Noord- en Zuid-Holland en de Veluwe. Er zijn inmiddels vijf locaties geselecteerd; waarbij wordt gestart met de ontwikkeling van Noordzeepark Nieuwvliet-Bad.
In Noordzee Résidence Cadzand Bad realiseerden beide ondernemingen in twee jaar tijd 400 luxe recreatiewoningen. Alle huizen zijn inmiddels verkocht. Arcus-directeur Enrico de Koster zegt in verscheidene media geen last te hebben van de crisis. “Mensen gaan zelfs meer in eigen land op vakantie. Bovendien is een vakantiehuisje voor veel particulieren een aantrekkelijkere investering dan geld op de bank zetten. Iedereen die een huisje koopt, krijgt huuropbrengst. En je kan er ook nog een paar weken in het jaar zelf naartoe op vakantie.”
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder