Wat waren de vliegtrends van 2012?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig
Vliegtuig
Skyscanner onderzocht het  Europese zoekgedrag voor vliegreisboekingen in 2012. Voor Nederland leverde dat enkele opmerkelijke resultaten op. Zo bleek de Nederlandse reiziger, in vergelijking met reizigers in andere Europese landen, redelijk vooruit te boeken: gemiddeld 61 dagen van tevoren. Daarmee staat ons land op een tweede plaats. Alleen de Britten doen het nog net iets eerder, namelijk 68 dagen voor vertrek. Niet alleen plannen we ver vooruit, de Nederlanders staan op nummer 1 als het gaat om de duur van de vakantie: gemiddeld 12 dagen. Rusland komt op de laatste plek met gemiddeld een 8 dagen durende vakantie.

Spanje populairste vliegbestemming

Skyscanner onderzocht ook het uitgaand en inkomend toerisme. Nederland  bleek het meest geliefd onder respectievelijk de Britten, Italianen en de Spanjaarden. Vanuit deze landen kwamen de meeste zoekopdrachten voor tickets naar Nederland. Het zijn precies de landen waarvoor vanuit Nederland de meeste zoekopdrachten zijn gedaan, maar dan in andere volgorde: het populairst is Spanje, gevolgd door Italië en Groot-Brittannië.

Deze drie landen zijn ook het populairst onder stellen. Bij gezinnen zijn Spanje en Italië de populairste bestemmingen, maar neemt Marokko de derde plek in. Natuurlijk maakt ook de periode van het jaar een verschil voor het soort zoekopdrachten:  in de zomer werd het meest gezocht naar vliegtickets Spanje, Italië en Engeland. In de winter blijft Spanje de lijst aanvoeren maar wordt gevolgd door Engeland en de Verenigde Staten.

Top 10 uitgaand toerisme Nederland:

 1. Spanje
 2. Italië
 3. Engeland
 4. Verenigde Staten
 5. Turkije
 6. Frankrijk
 7. Marokko
 8. Thailand
 9. Portugal
 10. Duitsland

Top 10 inkomend toerisme Nederland: 

 1. Engeland
 2. Italië
 3. Spanje
 4. Rusland
 5. Polen
 6. Turkije
 7. Duitsland
 8. Griekenland
 9. Frankrijk
 10. Portugal

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder