Wat waren de vliegtrends van 2012?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig
Vliegtuig
Skyscanner onderzocht het  Europese zoekgedrag voor vliegreisboekingen in 2012. Voor Nederland leverde dat enkele opmerkelijke resultaten op. Zo bleek de Nederlandse reiziger, in vergelijking met reizigers in andere Europese landen, redelijk vooruit te boeken: gemiddeld 61 dagen van tevoren. Daarmee staat ons land op een tweede plaats. Alleen de Britten doen het nog net iets eerder, namelijk 68 dagen voor vertrek. Niet alleen plannen we ver vooruit, de Nederlanders staan op nummer 1 als het gaat om de duur van de vakantie: gemiddeld 12 dagen. Rusland komt op de laatste plek met gemiddeld een 8 dagen durende vakantie.

Spanje populairste vliegbestemming

Skyscanner onderzocht ook het uitgaand en inkomend toerisme. Nederland  bleek het meest geliefd onder respectievelijk de Britten, Italianen en de Spanjaarden. Vanuit deze landen kwamen de meeste zoekopdrachten voor tickets naar Nederland. Het zijn precies de landen waarvoor vanuit Nederland de meeste zoekopdrachten zijn gedaan, maar dan in andere volgorde: het populairst is Spanje, gevolgd door Italië en Groot-Brittannië.

Deze drie landen zijn ook het populairst onder stellen. Bij gezinnen zijn Spanje en Italië de populairste bestemmingen, maar neemt Marokko de derde plek in. Natuurlijk maakt ook de periode van het jaar een verschil voor het soort zoekopdrachten:  in de zomer werd het meest gezocht naar vliegtickets Spanje, Italië en Engeland. In de winter blijft Spanje de lijst aanvoeren maar wordt gevolgd door Engeland en de Verenigde Staten.

Top 10 uitgaand toerisme Nederland:

 1. Spanje
 2. Italië
 3. Engeland
 4. Verenigde Staten
 5. Turkije
 6. Frankrijk
 7. Marokko
 8. Thailand
 9. Portugal
 10. Duitsland

Top 10 inkomend toerisme Nederland: 

 1. Engeland
 2. Italië
 3. Spanje
 4. Rusland
 5. Polen
 6. Turkije
 7. Duitsland
 8. Griekenland
 9. Frankrijk
 10. Portugal

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder