Wat waren de vliegtrends van 2012?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuig
Vliegtuig
Skyscanner onderzocht het  Europese zoekgedrag voor vliegreisboekingen in 2012. Voor Nederland leverde dat enkele opmerkelijke resultaten op. Zo bleek de Nederlandse reiziger, in vergelijking met reizigers in andere Europese landen, redelijk vooruit te boeken: gemiddeld 61 dagen van tevoren. Daarmee staat ons land op een tweede plaats. Alleen de Britten doen het nog net iets eerder, namelijk 68 dagen voor vertrek. Niet alleen plannen we ver vooruit, de Nederlanders staan op nummer 1 als het gaat om de duur van de vakantie: gemiddeld 12 dagen. Rusland komt op de laatste plek met gemiddeld een 8 dagen durende vakantie.

Spanje populairste vliegbestemming

Skyscanner onderzocht ook het uitgaand en inkomend toerisme. Nederland  bleek het meest geliefd onder respectievelijk de Britten, Italianen en de Spanjaarden. Vanuit deze landen kwamen de meeste zoekopdrachten voor tickets naar Nederland. Het zijn precies de landen waarvoor vanuit Nederland de meeste zoekopdrachten zijn gedaan, maar dan in andere volgorde: het populairst is Spanje, gevolgd door Italië en Groot-Brittannië.

Deze drie landen zijn ook het populairst onder stellen. Bij gezinnen zijn Spanje en Italië de populairste bestemmingen, maar neemt Marokko de derde plek in. Natuurlijk maakt ook de periode van het jaar een verschil voor het soort zoekopdrachten:  in de zomer werd het meest gezocht naar vliegtickets Spanje, Italië en Engeland. In de winter blijft Spanje de lijst aanvoeren maar wordt gevolgd door Engeland en de Verenigde Staten.

Top 10 uitgaand toerisme Nederland:

 1. Spanje
 2. Italië
 3. Engeland
 4. Verenigde Staten
 5. Turkije
 6. Frankrijk
 7. Marokko
 8. Thailand
 9. Portugal
 10. Duitsland

Top 10 inkomend toerisme Nederland: 

 1. Engeland
 2. Italië
 3. Spanje
 4. Rusland
 5. Polen
 6. Turkije
 7. Duitsland
 8. Griekenland
 9. Frankrijk
 10. Portugal

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder