Zoektocht naar toeristen in Chili

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vulkaan Villarrica Chili
Vulkaan Villarrica Chili
Hulpdiensten in Chili gaan vandaag opnieuw het nationaal park Villarrica in op zoek naar drie Europese toeristen. Het drietal wordt sinds woensdag vermist. Op die dag begonnen de Rus Dmitri Sivenkov (32), de Fransman Gillhem Bellon (25) en de Italiaan Luca Ogliengo (25) aan hun beklimming van de Villarrica, een van de actiefste vulkanen van Chili.


Woensdagavond belde een van de mannen zijn vriendin in de nabijgelegen stad Pucon, dat ze hadden besloten op de Villarrica-vulkaan te overnachten en de volgende dag terug te keren.  Sindsdien is niets meer van de drie vernomen. Reddingwerkers kammen sinds donderdag het gebied uit. Ze worden daarbij geholpen door de bemanning van een helikopter, die is gehuurd door de familie van Ogliengo.

Koufront en sneeuwval 

Directeur Janet Medrano van het regionale noodhulpdepartement vreest inmiddels voor het ergste. “Wat ons zorgen baart, is dat ze er niet op waren voorbereid de nacht op de vulkaan door te brengen. Ze waren er alleen voor een dagtocht en die woensdagnacht daalde de temperatuur door een koufront en viel er bovendien veel sneeuw.”

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder