Zoektocht naar toeristen in Chili

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vulkaan Villarrica Chili
Vulkaan Villarrica Chili
Hulpdiensten in Chili gaan vandaag opnieuw het nationaal park Villarrica in op zoek naar drie Europese toeristen. Het drietal wordt sinds woensdag vermist. Op die dag begonnen de Rus Dmitri Sivenkov (32), de Fransman Gillhem Bellon (25) en de Italiaan Luca Ogliengo (25) aan hun beklimming van de Villarrica, een van de actiefste vulkanen van Chili.


Woensdagavond belde een van de mannen zijn vriendin in de nabijgelegen stad Pucon, dat ze hadden besloten op de Villarrica-vulkaan te overnachten en de volgende dag terug te keren.  Sindsdien is niets meer van de drie vernomen. Reddingwerkers kammen sinds donderdag het gebied uit. Ze worden daarbij geholpen door de bemanning van een helikopter, die is gehuurd door de familie van Ogliengo.

Koufront en sneeuwval 

Directeur Janet Medrano van het regionale noodhulpdepartement vreest inmiddels voor het ergste. “Wat ons zorgen baart, is dat ze er niet op waren voorbereid de nacht op de vulkaan door te brengen. Ze waren er alleen voor een dagtocht en die woensdagnacht daalde de temperatuur door een koufront en viel er bovendien veel sneeuw.”

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder