Belgen dood bij busongeval Jordanië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Jordanië
Puuropreis: Jordanië
Bij een busongeval in Jordanië zijn vier Belgische toeristen om het leven gekomen. De bus verongelukte rond 18.00 lokale tijd (17.00 uur Nederlandse tijd) onderweg van Petra naar de havenstad Aqaba. Naar de oorzaak van de botsing met een personenauto wordt nog onderzoek gedaan. In het busje zaten naast de vier overleden Belgen (drie vrouwen en een man) nog 14 toeristen; 12 uit België en 2 uit Luxemburg. Zij zijn allemaal gewond geraakt, van wie 6 ernstig. Drie verkeren zelfs in kritieke toestand, zo melden lokale media.

Ook de Jordaanse gids en de bestuurder van de personenwagen raakten gewond.

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is personeel van de Belgische ambassade onderweg naar de plaats van het ongeval om de slachtoffers bij te staan. Voor de familieleden van de slachtoffers wordt zondag een vlucht geregeld door Neckermann en Mondial Assistance, zo zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken in België heeft een noodnummer geopend. Wie meer informatie wil kan bellen naar 32.02.773.61.15.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder