Knokke-Heist bruist ook in de winter

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Winterpret in Knokke-Heist ©pr_into_the_sails
Winterpret in Knokke-Heist ©pr_into_the_sails

Wie uitzonderlijke wintergenoegens in het buitenland zoekt, hoeft niet ver te reizen. Knokke-Heist zet zich net over de grens met Zeeuws-Vlaanderen op de kaart als ‘belevenisbadplaats op z’n best’. Voor gastronomie, cultuur en shopping kun je er al het hele jaar terecht, maar rond de kersttijd komen daar nog eens een overdekte ijsbaan, een lichtspektakel en een vuurwerkshow bij.

Knokke-Heist, de bekendste badplaats van België, is tevens een opmerkelijke. De amper 33.000 inwoners hebben bijvoorbeeld liefst 12 kilometer fijn zandstrand tot hun beschikking en kunnen voor een hapje en een drankje in hun gemeente kiezen uit meer dan 200 restaurants. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in Het Zwin, het aangrenzende natuurreservaat van 150 hectare. Deze groene samenwerking met Zeeuws-Vlaanderen is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke broedplaats voor zeldzame vogels. Niet voor niets gaan ook steeds meer Nederlanders voor de geneugten van deze ‘dichtstbijzijnde buitenlandse badplaats’.

Met onder meer het moderne cultuurcentrum Scharpoord, het Casino, het For Freedom Museum en Sincfala (Museum van de Zwinstreek) weet Knokke-Heist het hele jaar door bezoekers uit binnen- en buitenland te verleiden. In de zomermaanden komen daar nog eens speciale activiteiten bij, zoals het Internationaal Fotofestival en het Internationaal Vuurwerkfestival in augustus.

Wintergasten ontvangen in stijl

Nu is de meest kosmopolitische badplaats van België ook klaar om Nederlandse wintergasten in stijl te ontvangen. De straten van Knokke-Heist zijn lumineus verlicht, de luxe boetieks pakken uit met stijlvol gedecoreerde etalages. De gemeente is omgetoverd tot een heus walhalla voor wintershopping. Winkelen tot in de late avond kan ook: vrijdag 16 december kan dat tot 21 uur in de Graaf d’Ursellaan (wijk Heist), vrijdag 30 december tot dezelfde tijd in de Dumortierlaan (wijk Het Zoute). In de kerstvakantie rijdt de shopping shuttle elke dag tussen de belangrijkste winkelstraten.

Maar uiteraard is in Knokke-Heist ook aan de kinderen gedacht. Gezinnen kunnen meedoen aan de Rudolf Sprookjeswandeling. Tijdens de wandeling van twee kilometer ontdekken kinderen van 4 tot 10 jaar het verhaal van dit bijzondere dier. Tot en met 8 januari 2023 valt deze leuke gezinswandeling te maken. Licht staat ook centraal tijdens de elandenoptocht op de Zeedijk. Tussen het Lichttorenplein en Albertplein staan 30 lichtsculpturen, tot wel 6 meter hoog. En wie dan nog energie over heeft kan de schaatsen onderbinden op de overdekte ijspiste, die tot en met zondag 8 januari 2023 dagelijks open is. Ook binnen, maar dan in cultuurcentrum Scharpoord, staat de Belgische beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen centraal. Zijn expositie Cosmopolitan Renaissance is in Knokke-Heist te zien tot en met 15 januari 2023.

Natuurwandeling en vuurwerkshow

Op de agenda staan ten slotte nog twee buitenactiviteiten in Knokke-Heist of directe omgeving. ​In hutten in natuurpark Het Zwin zijn in de kerstvakantie dagelijks Zwingidsen aanwezig, die hun gasten een interactieve beleving van fauna en flora bieden. Maar ook een gezinswandeling met begeleiding of een winterwandeling met glühwein behoren tot de mogelijkheden. En als we eenmaal in het nieuwe jaar zijn, gaat het vuurwerk uit de doos. Het winters vuurwerkspektakel is aan de Zeedijk, ter hoogte van de Meerlaan. Zet woensdag 4 of vrijdag 6 januari 2023 in de agenda, het knallen begint op beide dagen om 18.30 uur.​

Vind je hotel in Knokke-Heist bij Booking.com

Zoek en boek je ideale vakantiehuis bij Belvilla

Vind je lekkerste overnachting tegen de leukste prijs bij Trivago

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder