Even Nederland doen...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kust
Nederlandse kust
Nederland raakt bij buitenlandse toeristen weliswaar meer en meer in trek, maar hun verblijf in ons land wordt gemiddeld wel steeds korter. Uit cijfers van Eurostat, de database van de Europese Unie, blijkt dat de toename van het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen in Nederland gering is in vergelijking met andere Europese landen.


“We zien dat ons marktaandeel binnen Europa onder druk staat”, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in de Volkskrant. Nederland telt momenteel jaarlijks 27,7 miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen; een groei van 18 procent in de afgelopen tien jaar. Anderzijds is het aantal overnachtingen in dezelfde periode amper toegenomen. Een en ander levert Nederland een povere positie op de Europese ranglijst op. Landen en regio’s als Sardinië, Baden-Württemberg, Letland, Wenen, de Balearen en Estland blijven ons bijvoorbeeld voor.

Trend 

“In de eerste zes maanden van dit jaar zagen we opnieuw een stijging van 5 procent in het aantal toeristen en 3 procent in het aantal overnachtingen. De trend zet dus door”, concludeert het NBTC. “Een reden is onder meer dat mensen vaker in een hotel verblijven en dat er minder buitenlandse kampeervakanties in ons land worden gehouden.” Hotelvakanties zijn vaak korter dan kampeertripjes.
De grootste stijgers in aantallen overnachtingen door buitenlanders zijn Italië, Duitsland en Groot-Brittannië. Ze laten vakantiegebieden als Spanje, Frankrijk en Griekenland qua groei achter zich. Spanje weet met 239 miljoen de meeste overnachtingen in totaal te boeken.

Vakantieplannen?

Een lang weekend of midweek weg in Nederland, om bijvoorbeeld uit te waaien langs de kust of om heerlijk te relaxen in een hotel op de Veluwe? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder