Even Nederland doen...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kust
Nederlandse kust
Nederland raakt bij buitenlandse toeristen weliswaar meer en meer in trek, maar hun verblijf in ons land wordt gemiddeld wel steeds korter. Uit cijfers van Eurostat, de database van de Europese Unie, blijkt dat de toename van het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen in Nederland gering is in vergelijking met andere Europese landen.


“We zien dat ons marktaandeel binnen Europa onder druk staat”, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in de Volkskrant. Nederland telt momenteel jaarlijks 27,7 miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen; een groei van 18 procent in de afgelopen tien jaar. Anderzijds is het aantal overnachtingen in dezelfde periode amper toegenomen. Een en ander levert Nederland een povere positie op de Europese ranglijst op. Landen en regio’s als Sardinië, Baden-Württemberg, Letland, Wenen, de Balearen en Estland blijven ons bijvoorbeeld voor.

Trend 

“In de eerste zes maanden van dit jaar zagen we opnieuw een stijging van 5 procent in het aantal toeristen en 3 procent in het aantal overnachtingen. De trend zet dus door”, concludeert het NBTC. “Een reden is onder meer dat mensen vaker in een hotel verblijven en dat er minder buitenlandse kampeervakanties in ons land worden gehouden.” Hotelvakanties zijn vaak korter dan kampeertripjes.
De grootste stijgers in aantallen overnachtingen door buitenlanders zijn Italië, Duitsland en Groot-Brittannië. Ze laten vakantiegebieden als Spanje, Frankrijk en Griekenland qua groei achter zich. Spanje weet met 239 miljoen de meeste overnachtingen in totaal te boeken.

Vakantieplannen?

Een lang weekend of midweek weg in Nederland, om bijvoorbeeld uit te waaien langs de kust of om heerlijk te relaxen in een hotel op de Veluwe? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder