Even Nederland doen...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kust
Nederlandse kust
Nederland raakt bij buitenlandse toeristen weliswaar meer en meer in trek, maar hun verblijf in ons land wordt gemiddeld wel steeds korter. Uit cijfers van Eurostat, de database van de Europese Unie, blijkt dat de toename van het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen in Nederland gering is in vergelijking met andere Europese landen.


“We zien dat ons marktaandeel binnen Europa onder druk staat”, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in de Volkskrant. Nederland telt momenteel jaarlijks 27,7 miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen; een groei van 18 procent in de afgelopen tien jaar. Anderzijds is het aantal overnachtingen in dezelfde periode amper toegenomen. Een en ander levert Nederland een povere positie op de Europese ranglijst op. Landen en regio’s als Sardinië, Baden-Württemberg, Letland, Wenen, de Balearen en Estland blijven ons bijvoorbeeld voor.

Trend 

“In de eerste zes maanden van dit jaar zagen we opnieuw een stijging van 5 procent in het aantal toeristen en 3 procent in het aantal overnachtingen. De trend zet dus door”, concludeert het NBTC. “Een reden is onder meer dat mensen vaker in een hotel verblijven en dat er minder buitenlandse kampeervakanties in ons land worden gehouden.” Hotelvakanties zijn vaak korter dan kampeertripjes.
De grootste stijgers in aantallen overnachtingen door buitenlanders zijn Italië, Duitsland en Groot-Brittannië. Ze laten vakantiegebieden als Spanje, Frankrijk en Griekenland qua groei achter zich. Spanje weet met 239 miljoen de meeste overnachtingen in totaal te boeken.

Vakantieplannen?

Een lang weekend of midweek weg in Nederland, om bijvoorbeeld uit te waaien langs de kust of om heerlijk te relaxen in een hotel op de Veluwe? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder