Even Nederland doen...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse kust
Nederlandse kust
Nederland raakt bij buitenlandse toeristen weliswaar meer en meer in trek, maar hun verblijf in ons land wordt gemiddeld wel steeds korter. Uit cijfers van Eurostat, de database van de Europese Unie, blijkt dat de toename van het aantal overnachtingen door buitenlandse toeristen in Nederland gering is in vergelijking met andere Europese landen.


“We zien dat ons marktaandeel binnen Europa onder druk staat”, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in de Volkskrant. Nederland telt momenteel jaarlijks 27,7 miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen; een groei van 18 procent in de afgelopen tien jaar. Anderzijds is het aantal overnachtingen in dezelfde periode amper toegenomen. Een en ander levert Nederland een povere positie op de Europese ranglijst op. Landen en regio’s als Sardinië, Baden-Württemberg, Letland, Wenen, de Balearen en Estland blijven ons bijvoorbeeld voor.

Trend 

“In de eerste zes maanden van dit jaar zagen we opnieuw een stijging van 5 procent in het aantal toeristen en 3 procent in het aantal overnachtingen. De trend zet dus door”, concludeert het NBTC. “Een reden is onder meer dat mensen vaker in een hotel verblijven en dat er minder buitenlandse kampeervakanties in ons land worden gehouden.” Hotelvakanties zijn vaak korter dan kampeertripjes.
De grootste stijgers in aantallen overnachtingen door buitenlanders zijn Italië, Duitsland en Groot-Brittannië. Ze laten vakantiegebieden als Spanje, Frankrijk en Griekenland qua groei achter zich. Spanje weet met 239 miljoen de meeste overnachtingen in totaal te boeken.

Vakantieplannen?

Een lang weekend of midweek weg in Nederland, om bijvoorbeeld uit te waaien langs de kust of om heerlijk te relaxen in een hotel op de Veluwe? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder