New York en Amsterdam op 1

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New Tork Times Square
Puuropreis: New York Times Square
New York was de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2012, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.  Las Vegas staat op de tweede plaats en Parijs op nummer 3. Buitenlandse reizigers die Nederland bezochten, boekten het vaakst een hotelkamer in Amsterdam.

In Hotels.com Top 20 met populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers zien we het afgelopen half jaar vier nieuwe bestemmingen ten opzichte van dezelfde periode in 2011.
San Diego, Bangkok, Lissabon en Wenen kwamen nieuw binnen in de lijst ten koste van Brussel, Chicago, Istanbul en Praag. Londen zakte, ondanks alle publiciteit voor de stad tijdens het 60-jarige regeringsjubileum van Queen Elizabeth en de Olympische Spelen, van de tweede naar de vierde plaats. Ondanks een sterke stijging van de hotelprijzen (34 procent in de eerste helft van 2012) scoort Dubait goed en klom naar de 15de positie. Kopenhagen won aan populariteit en steeg drie plaatsen naar plek 13, Orlando steeg twee plaatsen naar de 11de positie.

De Top 20 populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:

1. New York
2. Las Vegas
3. Parijs
4. Londen
5. Berlijn
6. Rome
7. San Francisco
8. Barcelona
9. Los Angeles
10. Miami
11. Orlando
12. Madrid
13. Kopenhagen
14. Stockholm
15. Dubai
16. Milaan
17. San Diego
18. Bangkok
19. Lissabon
20. Wenen

Boek een stedentrip naar een van deze steden. Kies uit aanbiedingen van
Werelddealweken van KLM
Complete boekingen bij uwstedentrips.nl
Stedentrips Corendon

Amsterdam blijft eerste keuze
Haarlem was nieuwkomer in de Top 10 met populairste Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers. De Bloemenstad kwam binnen op plaats 10. Eindhoven klom - ondanks een prijsstijging van 3 procent -  van de zevende naar de 4de plek, waardoor Utrecht en Maastricht beide één plaats zakten. De top drie bleef ongewijzigd. Amsterdam blijft voor de meeste buitenlandse reizigers de eerste keuze, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

Top 10 Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Eindhoven
5. Utrecht
6. Maastricht
7. Leiden
8. Zaandam
9. Groningen
10. Haarlem

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder