New York en Amsterdam op 1

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New Tork Times Square
Puuropreis: New York Times Square
New York was de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2012, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.  Las Vegas staat op de tweede plaats en Parijs op nummer 3. Buitenlandse reizigers die Nederland bezochten, boekten het vaakst een hotelkamer in Amsterdam.

In Hotels.com Top 20 met populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers zien we het afgelopen half jaar vier nieuwe bestemmingen ten opzichte van dezelfde periode in 2011.
San Diego, Bangkok, Lissabon en Wenen kwamen nieuw binnen in de lijst ten koste van Brussel, Chicago, Istanbul en Praag. Londen zakte, ondanks alle publiciteit voor de stad tijdens het 60-jarige regeringsjubileum van Queen Elizabeth en de Olympische Spelen, van de tweede naar de vierde plaats. Ondanks een sterke stijging van de hotelprijzen (34 procent in de eerste helft van 2012) scoort Dubait goed en klom naar de 15de positie. Kopenhagen won aan populariteit en steeg drie plaatsen naar plek 13, Orlando steeg twee plaatsen naar de 11de positie.

De Top 20 populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:

1. New York
2. Las Vegas
3. Parijs
4. Londen
5. Berlijn
6. Rome
7. San Francisco
8. Barcelona
9. Los Angeles
10. Miami
11. Orlando
12. Madrid
13. Kopenhagen
14. Stockholm
15. Dubai
16. Milaan
17. San Diego
18. Bangkok
19. Lissabon
20. Wenen

Boek een stedentrip naar een van deze steden. Kies uit aanbiedingen van
Werelddealweken van KLM
Complete boekingen bij uwstedentrips.nl
Stedentrips Corendon

Amsterdam blijft eerste keuze
Haarlem was nieuwkomer in de Top 10 met populairste Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers. De Bloemenstad kwam binnen op plaats 10. Eindhoven klom - ondanks een prijsstijging van 3 procent -  van de zevende naar de 4de plek, waardoor Utrecht en Maastricht beide één plaats zakten. De top drie bleef ongewijzigd. Amsterdam blijft voor de meeste buitenlandse reizigers de eerste keuze, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

Top 10 Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Eindhoven
5. Utrecht
6. Maastricht
7. Leiden
8. Zaandam
9. Groningen
10. Haarlem

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder