New York en Amsterdam op 1

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New Tork Times Square
Puuropreis: New York Times Square
New York was de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2012, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.  Las Vegas staat op de tweede plaats en Parijs op nummer 3. Buitenlandse reizigers die Nederland bezochten, boekten het vaakst een hotelkamer in Amsterdam.

In Hotels.com Top 20 met populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers zien we het afgelopen half jaar vier nieuwe bestemmingen ten opzichte van dezelfde periode in 2011.
San Diego, Bangkok, Lissabon en Wenen kwamen nieuw binnen in de lijst ten koste van Brussel, Chicago, Istanbul en Praag. Londen zakte, ondanks alle publiciteit voor de stad tijdens het 60-jarige regeringsjubileum van Queen Elizabeth en de Olympische Spelen, van de tweede naar de vierde plaats. Ondanks een sterke stijging van de hotelprijzen (34 procent in de eerste helft van 2012) scoort Dubait goed en klom naar de 15de positie. Kopenhagen won aan populariteit en steeg drie plaatsen naar plek 13, Orlando steeg twee plaatsen naar de 11de positie.

De Top 20 populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:

1. New York
2. Las Vegas
3. Parijs
4. Londen
5. Berlijn
6. Rome
7. San Francisco
8. Barcelona
9. Los Angeles
10. Miami
11. Orlando
12. Madrid
13. Kopenhagen
14. Stockholm
15. Dubai
16. Milaan
17. San Diego
18. Bangkok
19. Lissabon
20. Wenen

Boek een stedentrip naar een van deze steden. Kies uit aanbiedingen van
Werelddealweken van KLM
Complete boekingen bij uwstedentrips.nl
Stedentrips Corendon

Amsterdam blijft eerste keuze
Haarlem was nieuwkomer in de Top 10 met populairste Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers. De Bloemenstad kwam binnen op plaats 10. Eindhoven klom - ondanks een prijsstijging van 3 procent -  van de zevende naar de 4de plek, waardoor Utrecht en Maastricht beide één plaats zakten. De top drie bleef ongewijzigd. Amsterdam blijft voor de meeste buitenlandse reizigers de eerste keuze, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

Top 10 Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Eindhoven
5. Utrecht
6. Maastricht
7. Leiden
8. Zaandam
9. Groningen
10. Haarlem

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder