New York en Amsterdam op 1

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New Tork Times Square
Puuropreis: New York Times Square
New York was de best bezochte bestemming onder Nederlandse reizigers tijdens de eerste helft van 2012, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com.  Las Vegas staat op de tweede plaats en Parijs op nummer 3. Buitenlandse reizigers die Nederland bezochten, boekten het vaakst een hotelkamer in Amsterdam.

In Hotels.com Top 20 met populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers zien we het afgelopen half jaar vier nieuwe bestemmingen ten opzichte van dezelfde periode in 2011.
San Diego, Bangkok, Lissabon en Wenen kwamen nieuw binnen in de lijst ten koste van Brussel, Chicago, Istanbul en Praag. Londen zakte, ondanks alle publiciteit voor de stad tijdens het 60-jarige regeringsjubileum van Queen Elizabeth en de Olympische Spelen, van de tweede naar de vierde plaats. Ondanks een sterke stijging van de hotelprijzen (34 procent in de eerste helft van 2012) scoort Dubait goed en klom naar de 15de positie. Kopenhagen won aan populariteit en steeg drie plaatsen naar plek 13, Orlando steeg twee plaatsen naar de 11de positie.

De Top 20 populairste buitenlandse bestemmingen onder Nederlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:

1. New York
2. Las Vegas
3. Parijs
4. Londen
5. Berlijn
6. Rome
7. San Francisco
8. Barcelona
9. Los Angeles
10. Miami
11. Orlando
12. Madrid
13. Kopenhagen
14. Stockholm
15. Dubai
16. Milaan
17. San Diego
18. Bangkok
19. Lissabon
20. Wenen

Boek een stedentrip naar een van deze steden. Kies uit aanbiedingen van
Werelddealweken van KLM
Complete boekingen bij uwstedentrips.nl
Stedentrips Corendon

Amsterdam blijft eerste keuze
Haarlem was nieuwkomer in de Top 10 met populairste Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers. De Bloemenstad kwam binnen op plaats 10. Eindhoven klom - ondanks een prijsstijging van 3 procent -  van de zevende naar de 4de plek, waardoor Utrecht en Maastricht beide één plaats zakten. De top drie bleef ongewijzigd. Amsterdam blijft voor de meeste buitenlandse reizigers de eerste keuze, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

Top 10 Nederlandse bestemmingen onder buitenlandse reizigers in het eerste half jaar van 2012:
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Eindhoven
5. Utrecht
6. Maastricht
7. Leiden
8. Zaandam
9. Groningen
10. Haarlem

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder