Nederland in trek bij Belg en Duitser

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlandse vlag
Nederlandse vlag
Afgelopen zomer kwamen er vooral meer Belgen en Duitsers naar Nederland, zo meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC). Reden voor deze vakanties ‘dicht bij huis’ zijn de onzekere economische tijden. Naar verwachting komen er, ondanks het matige weer, in het hele jaar 2012 sowieso 4 procent meer buitenlandse toeristen naar Nederland dan vorig jaar.

Niet alleen het aantal toeristen uit België en Duitsland steeg, ook vanuit Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië was Nederland meer in trek dan verwacht. Het aantal Nederlanders dat in eigen land vakantie vierde bleef deze zomer hetzelfde als in 2011.
Als het gaat om bezoekers van buiten Europa komt het grootste aantal toeristen vanuit de Aziatische landen.
Volgens het NBTC is ook de stijging van het aantal vliegverbindingen richting Nederland van belang voor de groei van het internationale toerisme.

Een fijne vakantie boeken in Nederland of het buitenland? Kijk bij ons ruime vakantieaanbod!

Goedkoop en compleet verzorgd naar Parijs? Boek deze 5-daagse busreis.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder