Duitsland in trek bij Nederlander

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Duitsland Moezel
Duitsland Moezel
Duitsland ontwikkelt zich als het vakantieland voor Nederlanders. Vorig jaar brachten zo’n 2,1 miljoen landgenoten er een lange vakantie door (een trip met minstens vier overnachtingen), zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Tien jaar geleden bleef de teller steken op 1,5 miljoen vakantiegangers.


De stijging van liefst 38 procent in het laatste decennium blijkt geen verrassing voor het Duits verkeersbureau in Amsterdam. “Wij baseren ons altijd op het Duitse CBS, het Statistische Bundesamt. Daaruit halen wij eenzelfde ontwikkeling, vooral sinds 2006. Toen was het WK voetbal in Duitsland”, aldus een woordvoerster.

Wintersport

De laatste jaren is volgens haar nog een andere trend zichtbaar. Nederlanders kiezen ook steeds meer voor Duitsland voor hun wintervakantie. Het verkeersbureau speelt hierop in met een speciale promotiecampagne, die deze maand wordt gelanceerd.
Naast Duitsland trokken ook Italië, Oostenrijk en Turkije flink wat meer Nederlandse toeristen voor een lange vakantie. Frankrijk en België werden juist minder populair.

Op vakantie naar Duitsland

Mountainbiken in de Eifel, wandelen met Goethe aan je zijde in Thüringen, dagenlang slenteren door de hoofdstad Berlijn of langlaufen en sneeuwwandelen op de Brocken. Het is slechts een greep uit de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in Duitsland.

Reportages lezen over een bijzondere trip langs de grensstreek of over de mogelijkheden in wellnessland Duitsland?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder