Duitsland in trek bij Nederlander

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Duitsland Moezel
Duitsland Moezel
Duitsland ontwikkelt zich als het vakantieland voor Nederlanders. Vorig jaar brachten zo’n 2,1 miljoen landgenoten er een lange vakantie door (een trip met minstens vier overnachtingen), zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Tien jaar geleden bleef de teller steken op 1,5 miljoen vakantiegangers.


De stijging van liefst 38 procent in het laatste decennium blijkt geen verrassing voor het Duits verkeersbureau in Amsterdam. “Wij baseren ons altijd op het Duitse CBS, het Statistische Bundesamt. Daaruit halen wij eenzelfde ontwikkeling, vooral sinds 2006. Toen was het WK voetbal in Duitsland”, aldus een woordvoerster.

Wintersport

De laatste jaren is volgens haar nog een andere trend zichtbaar. Nederlanders kiezen ook steeds meer voor Duitsland voor hun wintervakantie. Het verkeersbureau speelt hierop in met een speciale promotiecampagne, die deze maand wordt gelanceerd.
Naast Duitsland trokken ook Italië, Oostenrijk en Turkije flink wat meer Nederlandse toeristen voor een lange vakantie. Frankrijk en België werden juist minder populair.

Op vakantie naar Duitsland

Mountainbiken in de Eifel, wandelen met Goethe aan je zijde in Thüringen, dagenlang slenteren door de hoofdstad Berlijn of langlaufen en sneeuwwandelen op de Brocken. Het is slechts een greep uit de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in Duitsland.

Reportages lezen over een bijzondere trip langs de grensstreek of over de mogelijkheden in wellnessland Duitsland?

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder