Toeristen vluchten bij Los Angeles

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Los Angeles bosbrand
Los Angeles bosbrand
Duizenden kampeerders en dagjesmensen zijn bij Los Angeles op de vlucht geslagen voor een enorme bosbrand. Het vuur woedt sinds zaterdag in het Angeles National Forest, een bij toeristen populair natuurgebied op zo’n 50 kilometer ten noordoosten van de Californische stad. Volgens de krant Los Angeles Times is de dichte rook over het bergachtige gebied van veraf te zien.

 

Honderden brandweerlieden bestrijden het vuur in het moeilijk toegankelijke gebied, onder meer met blusvliegtuigen. Dorpen of steden worden vooralsnog niet bedreigd. Wel zijn verscheidene campings ontruimd. Op de kampeerterreinen was het juist bijzonder druk omdat de Verenigde Staten maandag Labor Day vierden, een nationale feestdag die door veel mensen wordt aangegrepen om een lang weekend weg te gaan.

Maand lang

Het is de tweede grote brand in Angeles National Forest in korte tijd. In 2009 ging zo’n 650 km2 bos verloren. Het vuur begon op 26 augustus in de buurt van de Angeles Crest Highway in La Cañada en woedde liefst een maand lang. De bosbrand, de grootste in de geschiedenis van Los Angeles County, vernietigde 91 woningen, hutten en andere gebouwen.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder