Reizigers vaak naar vliegveld gebracht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airport
Airport
Reisorganisatie World Ticket Center (WTC) stelde in een telefonisch onderzoek aan meer dan 500 klanten de vraag: ‘Hoe reist u naar de luchthaven als u op vliegvakantie gaat?’ Het merendeel, 39 procent, geeft aan dat zij door familie of vrienden naar een Nederlandse luchthaven gebracht worden. Het openbaar vervoer wordt gebruikt door 24 procent. 12 procent parkeert de auto bij de nabijgelegen parkeergarages van het vliegveld.

Voor 11 procent is de taxi het vervoer naar de luchthaven, 8 procent parkeert de auto iets verder van het vliegveld af en maakt gebruik van de shuttleservice. De overige 6 procent kiest ervoor om de nacht voor het vertrek door te brengen in een van de vele hotels rondom de luchthaven.

Gebracht
Volgens Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC worden de meeste mensen door naasten naar de luchthaven gebracht. “Het komt vaak voor dat de een voor de ander rijdt en andersom, deze gang van zaken is normaal geworden.”
Voor mensen die verder wonen zijn er veel mogelijkheden om de auto bij de luchthaven te parkeren. Bijvoorbeeld bij 247 Parking Schiphol. “Zo beschikt iedere Nederlandse luchthaven over een eigen parkeergarage. Ook zijn er hotels waar je de nacht voor vertrek kunt verblijven en de auto hier tijdens de vakantie geparkeerd kan laten staan. De shuttleservice van de hotels bieden natuurlijk nog een beetje meer comfort.”
 
Gehaald
Opvallend is dat veel reizigers op de terugweg vaker door familie of vrienden opgehaald worden dan op de heenreis gebracht. “Na een vlucht is het voor de reizigers erg belangrijk dat zij snel en comfortabel thuis komen, er wordt dus minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en een overnachting in een hotel is ook niet populair. Men heeft weer behoefte aan de vertrouwde omgeving”, aldus Wouters.
 
Reis boeken bij WTC? Voor vliegvakanties en stedentrips en van rondreizen tot cruises, bij WTC vind je een leuke reis voor een goede prijs.

Hoe ga jij naar de luchthaven?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder