Reizigers vaak naar vliegveld gebracht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airport
Airport
Reisorganisatie World Ticket Center (WTC) stelde in een telefonisch onderzoek aan meer dan 500 klanten de vraag: ‘Hoe reist u naar de luchthaven als u op vliegvakantie gaat?’ Het merendeel, 39 procent, geeft aan dat zij door familie of vrienden naar een Nederlandse luchthaven gebracht worden. Het openbaar vervoer wordt gebruikt door 24 procent. 12 procent parkeert de auto bij de nabijgelegen parkeergarages van het vliegveld.

Voor 11 procent is de taxi het vervoer naar de luchthaven, 8 procent parkeert de auto iets verder van het vliegveld af en maakt gebruik van de shuttleservice. De overige 6 procent kiest ervoor om de nacht voor het vertrek door te brengen in een van de vele hotels rondom de luchthaven.

Gebracht
Volgens Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC worden de meeste mensen door naasten naar de luchthaven gebracht. “Het komt vaak voor dat de een voor de ander rijdt en andersom, deze gang van zaken is normaal geworden.”
Voor mensen die verder wonen zijn er veel mogelijkheden om de auto bij de luchthaven te parkeren. Bijvoorbeeld bij 247 Parking Schiphol. “Zo beschikt iedere Nederlandse luchthaven over een eigen parkeergarage. Ook zijn er hotels waar je de nacht voor vertrek kunt verblijven en de auto hier tijdens de vakantie geparkeerd kan laten staan. De shuttleservice van de hotels bieden natuurlijk nog een beetje meer comfort.”
 
Gehaald
Opvallend is dat veel reizigers op de terugweg vaker door familie of vrienden opgehaald worden dan op de heenreis gebracht. “Na een vlucht is het voor de reizigers erg belangrijk dat zij snel en comfortabel thuis komen, er wordt dus minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en een overnachting in een hotel is ook niet populair. Men heeft weer behoefte aan de vertrouwde omgeving”, aldus Wouters.
 
Reis boeken bij WTC? Voor vliegvakanties en stedentrips en van rondreizen tot cruises, bij WTC vind je een leuke reis voor een goede prijs.

Hoe ga jij naar de luchthaven?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder