Reizigers vaak naar vliegveld gebracht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airport
Airport
Reisorganisatie World Ticket Center (WTC) stelde in een telefonisch onderzoek aan meer dan 500 klanten de vraag: ‘Hoe reist u naar de luchthaven als u op vliegvakantie gaat?’ Het merendeel, 39 procent, geeft aan dat zij door familie of vrienden naar een Nederlandse luchthaven gebracht worden. Het openbaar vervoer wordt gebruikt door 24 procent. 12 procent parkeert de auto bij de nabijgelegen parkeergarages van het vliegveld.

Voor 11 procent is de taxi het vervoer naar de luchthaven, 8 procent parkeert de auto iets verder van het vliegveld af en maakt gebruik van de shuttleservice. De overige 6 procent kiest ervoor om de nacht voor het vertrek door te brengen in een van de vele hotels rondom de luchthaven.

Gebracht
Volgens Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC worden de meeste mensen door naasten naar de luchthaven gebracht. “Het komt vaak voor dat de een voor de ander rijdt en andersom, deze gang van zaken is normaal geworden.”
Voor mensen die verder wonen zijn er veel mogelijkheden om de auto bij de luchthaven te parkeren. Bijvoorbeeld bij 247 Parking Schiphol. “Zo beschikt iedere Nederlandse luchthaven over een eigen parkeergarage. Ook zijn er hotels waar je de nacht voor vertrek kunt verblijven en de auto hier tijdens de vakantie geparkeerd kan laten staan. De shuttleservice van de hotels bieden natuurlijk nog een beetje meer comfort.”
 
Gehaald
Opvallend is dat veel reizigers op de terugweg vaker door familie of vrienden opgehaald worden dan op de heenreis gebracht. “Na een vlucht is het voor de reizigers erg belangrijk dat zij snel en comfortabel thuis komen, er wordt dus minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en een overnachting in een hotel is ook niet populair. Men heeft weer behoefte aan de vertrouwde omgeving”, aldus Wouters.
 
Reis boeken bij WTC? Voor vliegvakanties en stedentrips en van rondreizen tot cruises, bij WTC vind je een leuke reis voor een goede prijs.

Hoe ga jij naar de luchthaven?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder