Reizigers vaak naar vliegveld gebracht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airport
Airport
Reisorganisatie World Ticket Center (WTC) stelde in een telefonisch onderzoek aan meer dan 500 klanten de vraag: ‘Hoe reist u naar de luchthaven als u op vliegvakantie gaat?’ Het merendeel, 39 procent, geeft aan dat zij door familie of vrienden naar een Nederlandse luchthaven gebracht worden. Het openbaar vervoer wordt gebruikt door 24 procent. 12 procent parkeert de auto bij de nabijgelegen parkeergarages van het vliegveld.

Voor 11 procent is de taxi het vervoer naar de luchthaven, 8 procent parkeert de auto iets verder van het vliegveld af en maakt gebruik van de shuttleservice. De overige 6 procent kiest ervoor om de nacht voor het vertrek door te brengen in een van de vele hotels rondom de luchthaven.

Gebracht
Volgens Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC worden de meeste mensen door naasten naar de luchthaven gebracht. “Het komt vaak voor dat de een voor de ander rijdt en andersom, deze gang van zaken is normaal geworden.”
Voor mensen die verder wonen zijn er veel mogelijkheden om de auto bij de luchthaven te parkeren. Bijvoorbeeld bij 247 Parking Schiphol. “Zo beschikt iedere Nederlandse luchthaven over een eigen parkeergarage. Ook zijn er hotels waar je de nacht voor vertrek kunt verblijven en de auto hier tijdens de vakantie geparkeerd kan laten staan. De shuttleservice van de hotels bieden natuurlijk nog een beetje meer comfort.”
 
Gehaald
Opvallend is dat veel reizigers op de terugweg vaker door familie of vrienden opgehaald worden dan op de heenreis gebracht. “Na een vlucht is het voor de reizigers erg belangrijk dat zij snel en comfortabel thuis komen, er wordt dus minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en een overnachting in een hotel is ook niet populair. Men heeft weer behoefte aan de vertrouwde omgeving”, aldus Wouters.
 
Reis boeken bij WTC? Voor vliegvakanties en stedentrips en van rondreizen tot cruises, bij WTC vind je een leuke reis voor een goede prijs.

Hoe ga jij naar de luchthaven?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder