Reizigers vaak naar vliegveld gebracht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Airport
Airport
Reisorganisatie World Ticket Center (WTC) stelde in een telefonisch onderzoek aan meer dan 500 klanten de vraag: ‘Hoe reist u naar de luchthaven als u op vliegvakantie gaat?’ Het merendeel, 39 procent, geeft aan dat zij door familie of vrienden naar een Nederlandse luchthaven gebracht worden. Het openbaar vervoer wordt gebruikt door 24 procent. 12 procent parkeert de auto bij de nabijgelegen parkeergarages van het vliegveld.

Voor 11 procent is de taxi het vervoer naar de luchthaven, 8 procent parkeert de auto iets verder van het vliegveld af en maakt gebruik van de shuttleservice. De overige 6 procent kiest ervoor om de nacht voor het vertrek door te brengen in een van de vele hotels rondom de luchthaven.

Gebracht
Volgens Rémi Wouters, Marketing Manager van WTC worden de meeste mensen door naasten naar de luchthaven gebracht. “Het komt vaak voor dat de een voor de ander rijdt en andersom, deze gang van zaken is normaal geworden.”
Voor mensen die verder wonen zijn er veel mogelijkheden om de auto bij de luchthaven te parkeren. Bijvoorbeeld bij 247 Parking Schiphol. “Zo beschikt iedere Nederlandse luchthaven over een eigen parkeergarage. Ook zijn er hotels waar je de nacht voor vertrek kunt verblijven en de auto hier tijdens de vakantie geparkeerd kan laten staan. De shuttleservice van de hotels bieden natuurlijk nog een beetje meer comfort.”
 
Gehaald
Opvallend is dat veel reizigers op de terugweg vaker door familie of vrienden opgehaald worden dan op de heenreis gebracht. “Na een vlucht is het voor de reizigers erg belangrijk dat zij snel en comfortabel thuis komen, er wordt dus minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en een overnachting in een hotel is ook niet populair. Men heeft weer behoefte aan de vertrouwde omgeving”, aldus Wouters.
 
Reis boeken bij WTC? Voor vliegvakanties en stedentrips en van rondreizen tot cruises, bij WTC vind je een leuke reis voor een goede prijs.

Hoe ga jij naar de luchthaven?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder