Brandende bossen in Zuid-Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een combinatie van extreme temperaturen, harde wind en onvoorzichtigheid hebben in het zuiden van Europa gezorgd voor honderden bosbranden. Vooral in Italië en Griekenland wordt hevig strijd geleverd om de brandhaarden te bedwingen.

 


Italië

In de Italiaanse regio Emilia-Romagna kostte het vuur woensdag aan twee bejaarde mannen het leven. Bij Bologna stak een 88-jarige man tuinafval in brand, maar hij verloor de controle over het vuur. Bij Parma stikte een 87-jarige man toen hij bij een bosbrand rook binnenkreeg, aldus persbureau ANSA.

De autoriteiten hebben deze week in heel Italië in totaal 158 bosbranden geteld. Vooral de regio’s rond Rome en Napels worden getroffen. Vlakbij de hoofdstad is woensdag een man opgepakt, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het stichten van enkele branden.
Het zwaarst getroffen gebied is Campanië waar 50 branden woeden. Bij Lazio woeden er 23. Op het eiland Sicilië is de noodtoestand uitgeroepen.

Griekenland

In het noorden van het land zijn vanmorgen verscheidene hotels en enkele kleine dorpen ontruimd vanwege naderend vuur. De Alarmcentrale van de ANWB heeft geen meldingen ontvangen van getroffen Nederlandse vakantiegangers.
Bij bosbranden op het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn 6 mensen gewond geraakt, zo heeft de staatsomroep NET gemeld. Vooral de stad Megalopolis is getroffen. Branden bij Larissa, op Kreta, en op de eilanden Kythera en Oinoussos zijn inmiddels onder controle.
Volgens de Griekse meteorologische dienst blijft het risico op bosbranden groot. In grote delen van het land worden temperaturen boven de 42 graden gemeten en is er sprake van extreme droogte.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder