Brandende bossen in Zuid-Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een combinatie van extreme temperaturen, harde wind en onvoorzichtigheid hebben in het zuiden van Europa gezorgd voor honderden bosbranden. Vooral in Italië en Griekenland wordt hevig strijd geleverd om de brandhaarden te bedwingen.

 


Italië

In de Italiaanse regio Emilia-Romagna kostte het vuur woensdag aan twee bejaarde mannen het leven. Bij Bologna stak een 88-jarige man tuinafval in brand, maar hij verloor de controle over het vuur. Bij Parma stikte een 87-jarige man toen hij bij een bosbrand rook binnenkreeg, aldus persbureau ANSA.

De autoriteiten hebben deze week in heel Italië in totaal 158 bosbranden geteld. Vooral de regio’s rond Rome en Napels worden getroffen. Vlakbij de hoofdstad is woensdag een man opgepakt, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het stichten van enkele branden.
Het zwaarst getroffen gebied is Campanië waar 50 branden woeden. Bij Lazio woeden er 23. Op het eiland Sicilië is de noodtoestand uitgeroepen.

Griekenland

In het noorden van het land zijn vanmorgen verscheidene hotels en enkele kleine dorpen ontruimd vanwege naderend vuur. De Alarmcentrale van de ANWB heeft geen meldingen ontvangen van getroffen Nederlandse vakantiegangers.
Bij bosbranden op het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn 6 mensen gewond geraakt, zo heeft de staatsomroep NET gemeld. Vooral de stad Megalopolis is getroffen. Branden bij Larissa, op Kreta, en op de eilanden Kythera en Oinoussos zijn inmiddels onder controle.
Volgens de Griekse meteorologische dienst blijft het risico op bosbranden groot. In grote delen van het land worden temperaturen boven de 42 graden gemeten en is er sprake van extreme droogte.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder