Brandende bossen in Zuid-Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een combinatie van extreme temperaturen, harde wind en onvoorzichtigheid hebben in het zuiden van Europa gezorgd voor honderden bosbranden. Vooral in Italië en Griekenland wordt hevig strijd geleverd om de brandhaarden te bedwingen.

 


Italië

In de Italiaanse regio Emilia-Romagna kostte het vuur woensdag aan twee bejaarde mannen het leven. Bij Bologna stak een 88-jarige man tuinafval in brand, maar hij verloor de controle over het vuur. Bij Parma stikte een 87-jarige man toen hij bij een bosbrand rook binnenkreeg, aldus persbureau ANSA.

De autoriteiten hebben deze week in heel Italië in totaal 158 bosbranden geteld. Vooral de regio’s rond Rome en Napels worden getroffen. Vlakbij de hoofdstad is woensdag een man opgepakt, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het stichten van enkele branden.
Het zwaarst getroffen gebied is Campanië waar 50 branden woeden. Bij Lazio woeden er 23. Op het eiland Sicilië is de noodtoestand uitgeroepen.

Griekenland

In het noorden van het land zijn vanmorgen verscheidene hotels en enkele kleine dorpen ontruimd vanwege naderend vuur. De Alarmcentrale van de ANWB heeft geen meldingen ontvangen van getroffen Nederlandse vakantiegangers.
Bij bosbranden op het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn 6 mensen gewond geraakt, zo heeft de staatsomroep NET gemeld. Vooral de stad Megalopolis is getroffen. Branden bij Larissa, op Kreta, en op de eilanden Kythera en Oinoussos zijn inmiddels onder controle.
Volgens de Griekse meteorologische dienst blijft het risico op bosbranden groot. In grote delen van het land worden temperaturen boven de 42 graden gemeten en is er sprake van extreme droogte.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder