Brandende bossen in Zuid-Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een combinatie van extreme temperaturen, harde wind en onvoorzichtigheid hebben in het zuiden van Europa gezorgd voor honderden bosbranden. Vooral in Italië en Griekenland wordt hevig strijd geleverd om de brandhaarden te bedwingen.

 


Italië

In de Italiaanse regio Emilia-Romagna kostte het vuur woensdag aan twee bejaarde mannen het leven. Bij Bologna stak een 88-jarige man tuinafval in brand, maar hij verloor de controle over het vuur. Bij Parma stikte een 87-jarige man toen hij bij een bosbrand rook binnenkreeg, aldus persbureau ANSA.

De autoriteiten hebben deze week in heel Italië in totaal 158 bosbranden geteld. Vooral de regio’s rond Rome en Napels worden getroffen. Vlakbij de hoofdstad is woensdag een man opgepakt, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het stichten van enkele branden.
Het zwaarst getroffen gebied is Campanië waar 50 branden woeden. Bij Lazio woeden er 23. Op het eiland Sicilië is de noodtoestand uitgeroepen.

Griekenland

In het noorden van het land zijn vanmorgen verscheidene hotels en enkele kleine dorpen ontruimd vanwege naderend vuur. De Alarmcentrale van de ANWB heeft geen meldingen ontvangen van getroffen Nederlandse vakantiegangers.
Bij bosbranden op het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn 6 mensen gewond geraakt, zo heeft de staatsomroep NET gemeld. Vooral de stad Megalopolis is getroffen. Branden bij Larissa, op Kreta, en op de eilanden Kythera en Oinoussos zijn inmiddels onder controle.
Volgens de Griekse meteorologische dienst blijft het risico op bosbranden groot. In grote delen van het land worden temperaturen boven de 42 graden gemeten en is er sprake van extreme droogte.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder