Grens Frankrijk-Spanje dicht door bosbrand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een zware bosbrand in de buurt van het Franse grensdorp Perthus en aan de Spaanse kant van de grens is de reden dat uit veiligheidsoverwegingen besloten is de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje in beide richtingen te sluiten voor het autoverkeer. Het gevolg is dat er vooral in Frankrijk op de route via Perpignan een lange file staat. UPDATE: De brand in Catalonië eiste het leven van drie mensen. Drie anderen raakten zwaar gewond.   Een 60-jarige man en een 15-jarig meisje vielen raakten ingesloten door de brand en vielen van een klif in zee. Het derde slachtoffer stierf aan een hartaanval toen hij meehielp om het vuur te bestrijden. Door de branden zitten 4000 Catalanen zonder stroom.

Alle toeristen in de omgeving van Perthus en bezoekers aan het Fort van Bellegarde zijn geëvacueerd. Aan de Spaanse kant gingen duizenden hectaren bos in vlammen op, aan de Franse kant zijn honderden 10 hectaren in de as gelegd.

Tientallen brandweerauto’s, blusvliegtuigen en blushelikopters zijn ingezet om de branden te bestrijden. De ANWB meldt dat het nog niet bekend is hoe lang de afsluiting van de autosnelweg A9 (E15) en de D900 zal duren. Verkeer richting Spanje moet bij afrit 43 (Le Boulu) de snelweg verlaten en veel automobilisten worden naar parkeerplaatsen geleid.

Ook in Portugal woeden hevige bosbranden.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder