Grens Frankrijk-Spanje dicht door bosbrand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een zware bosbrand in de buurt van het Franse grensdorp Perthus en aan de Spaanse kant van de grens is de reden dat uit veiligheidsoverwegingen besloten is de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje in beide richtingen te sluiten voor het autoverkeer. Het gevolg is dat er vooral in Frankrijk op de route via Perpignan een lange file staat. UPDATE: De brand in Catalonië eiste het leven van drie mensen. Drie anderen raakten zwaar gewond.   Een 60-jarige man en een 15-jarig meisje vielen raakten ingesloten door de brand en vielen van een klif in zee. Het derde slachtoffer stierf aan een hartaanval toen hij meehielp om het vuur te bestrijden. Door de branden zitten 4000 Catalanen zonder stroom.

Alle toeristen in de omgeving van Perthus en bezoekers aan het Fort van Bellegarde zijn geëvacueerd. Aan de Spaanse kant gingen duizenden hectaren bos in vlammen op, aan de Franse kant zijn honderden 10 hectaren in de as gelegd.

Tientallen brandweerauto’s, blusvliegtuigen en blushelikopters zijn ingezet om de branden te bestrijden. De ANWB meldt dat het nog niet bekend is hoe lang de afsluiting van de autosnelweg A9 (E15) en de D900 zal duren. Verkeer richting Spanje moet bij afrit 43 (Le Boulu) de snelweg verlaten en veel automobilisten worden naar parkeerplaatsen geleid.

Ook in Portugal woeden hevige bosbranden.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder