Grens Frankrijk-Spanje dicht door bosbrand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een zware bosbrand in de buurt van het Franse grensdorp Perthus en aan de Spaanse kant van de grens is de reden dat uit veiligheidsoverwegingen besloten is de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje in beide richtingen te sluiten voor het autoverkeer. Het gevolg is dat er vooral in Frankrijk op de route via Perpignan een lange file staat. UPDATE: De brand in Catalonië eiste het leven van drie mensen. Drie anderen raakten zwaar gewond.   Een 60-jarige man en een 15-jarig meisje vielen raakten ingesloten door de brand en vielen van een klif in zee. Het derde slachtoffer stierf aan een hartaanval toen hij meehielp om het vuur te bestrijden. Door de branden zitten 4000 Catalanen zonder stroom.

Alle toeristen in de omgeving van Perthus en bezoekers aan het Fort van Bellegarde zijn geëvacueerd. Aan de Spaanse kant gingen duizenden hectaren bos in vlammen op, aan de Franse kant zijn honderden 10 hectaren in de as gelegd.

Tientallen brandweerauto’s, blusvliegtuigen en blushelikopters zijn ingezet om de branden te bestrijden. De ANWB meldt dat het nog niet bekend is hoe lang de afsluiting van de autosnelweg A9 (E15) en de D900 zal duren. Verkeer richting Spanje moet bij afrit 43 (Le Boulu) de snelweg verlaten en veel automobilisten worden naar parkeerplaatsen geleid.

Ook in Portugal woeden hevige bosbranden.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder