Grens Frankrijk-Spanje dicht door bosbrand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Een zware bosbrand in de buurt van het Franse grensdorp Perthus en aan de Spaanse kant van de grens is de reden dat uit veiligheidsoverwegingen besloten is de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje in beide richtingen te sluiten voor het autoverkeer. Het gevolg is dat er vooral in Frankrijk op de route via Perpignan een lange file staat. UPDATE: De brand in Catalonië eiste het leven van drie mensen. Drie anderen raakten zwaar gewond.   Een 60-jarige man en een 15-jarig meisje vielen raakten ingesloten door de brand en vielen van een klif in zee. Het derde slachtoffer stierf aan een hartaanval toen hij meehielp om het vuur te bestrijden. Door de branden zitten 4000 Catalanen zonder stroom.

Alle toeristen in de omgeving van Perthus en bezoekers aan het Fort van Bellegarde zijn geëvacueerd. Aan de Spaanse kant gingen duizenden hectaren bos in vlammen op, aan de Franse kant zijn honderden 10 hectaren in de as gelegd.

Tientallen brandweerauto’s, blusvliegtuigen en blushelikopters zijn ingezet om de branden te bestrijden. De ANWB meldt dat het nog niet bekend is hoe lang de afsluiting van de autosnelweg A9 (E15) en de D900 zal duren. Verkeer richting Spanje moet bij afrit 43 (Le Boulu) de snelweg verlaten en veel automobilisten worden naar parkeerplaatsen geleid.

Ook in Portugal woeden hevige bosbranden.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder