Kinderen kunnen paspoort tonen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nederlands paspoort
Nederlands paspoort
Op het besluit dat alle kinderen die de grens over willen een eigen paspoort moeten hebben, is door ouders en verzorgers adequaat gereageerd. Op luchthavens waar afgelopen weekeinde Nederlandse vakantiegangers per vliegtuig naar het buitenland vertrokken, werd volgens de Koninklijke Marechaussee geen kind geweigerd bij de paspoortcontrole.

 
Wel waren er zaterdag en zondag drie verzoeken om een nooddocument op humanitaire gronden voor een kind dat nog in het paspoort van de ouders stond bijgeschreven. Dat mag nog steeds worden verstrekt voor een reis naar het buitenland voor bijvoorbeeld een medische ingreep of een sterfgeval in de familie. In twee gevallen werd het nooddocument gegeven. In het andere geval niet, omdat de betrokkenen de reden niet hard konden maken.

Verplichting

Vanaf 26 juni moeten kinderen van alle leeftijden een eigen reisdocument hebben als ze de grens over willen. Tot nu toe konden ouders hun kinderen laten bijschrijven in hun eigen paspoort. Die bijschrijving is nu niet meer geldig. Op de luchthavens van Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Eelde en Maastricht bleken zaterdag en zondag alle jonge vakantiegangers het juiste reisdocument te hebben.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee heeft de voorlichtingscampagne blijkbaar geholpen. Zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in het voorjaar alle ouders voor wie het nodig was, twee keer aangeschreven. Ook heeft minister Spies er in de Tweede Kamer over gesproken.

Haar ministerie meldde anderhalve week geleden dat inmiddels 250.000 kinderen wel een eigen reisdocument hebben. Het departement wees erop dat veel ouders wellicht later pas een paspoort voor hun kinderen aanvragen, omdat ze nu nog niet naar het buitenland gaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder