Entree voor molens Kinderdijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kinderdijk
Kinderdijk
Om de molens van Kinderdijk te kunnen bekijken, moeten toeristen vanaf 1 januari 2013 entree gaan betalen. Met de bijdrage – waarschijnlijk 1 of 2 euro – moet het mogelijk blijven om het werelderfgoed uit de 18de eeuw te kunnen blijven onderhouden. De gemeenteraad van Nieuw-Lekkerland heeft deze week met de plannen ingestemd.Vorige maand werd bekend dat de stichting die de molens beheerde, met een tekort van 900.000 euro kampte. Nieuw-Lekkerland heeft de molens daarom overgenomen van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en is op zoek gegaan naar manieren om ze rendabel te maken.

Meeste bezoekers betalen nu niets

Van de 300.000 bezoekers die de 19 molens jaarlijks komen bekijken, kopen er zo’n 130.000 een kaartje voor het bezoekerscentrum of voor de bezichtiging van een molen. De anderen bekijken de rij molens momenteel gratis.
Het is de bedoeling dat inwoners van Nieuw-Lekkerland en omliggende gemeenten de molens kunnen blijven bezoeken zonder ervoor te hoeven betalen. Toeristen moeten straks bij het begin van de wandelkade een kaartje gaan kopen.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder