Wonen en eten, twee zaken die onlosmakelijk deel uitmaken van ons dagelijks leven. De 'Dag van de Architectuur' staat dit jaar dan ook helemaal in het teken van architectuur en voedsel. "Ons land is steeds meer ingericht op voedsel. Het is de grootste exportindustrie van het land’’, stelt de Algemene Nederlandse beroepsvereniging van architecten BNA. "De hele voedselketen kan niet zonder plekken waar het voedsel wordt gemaakt, bereid, uitgestald of wordt uitgeserveerd.'' Op zaterdag 23 en zondag 24 juni zijn er in het hele land dan ook debatten, rondleidingen, lezingen en presentaties.
Voedsel en architectuur maken niet alleen deel uit van ons dagelijks leven, maar zijn ook met en aan elkaar verbonden: de indeling van een supermarkt is niet willekeurig, daar is over nagedacht. Net als over het lunchroom of een restaurant. Van urban farming tot herbestemming van fabrieken en (verticale) kassen. Van keukens tot restaurants en (super)markten; ervaar tijdens de Dag van de Architectuur zelf hoe ons voedsel, de architectuur en de architect op elkaar inspelen, maar ook wat jouw ideeën zijn.
Geschiedenis van 'De Dag'
In 1985 riep de Union Internationale des Architectes (UIA) het laatste weekend van juni uit tot Dag van de Architectuur. Nederland was in Europa het eerste land dat een dergelijk architectuurmanifestatie organiseerde. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend groot evenement waarvan de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) de trekker is. Inmiddels is het een traditie dat het publiek in het laatste weekend van juni krijgt de kans krijgt om bijzondere gebouwen van binnen te bekijken en architecten te ontmoeten. Kijk voor de agenda op de Dag van de Architectuur.
Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.
Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.
Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.
Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.
Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.