Architectuur en eten: dagelijkse kost

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

sla.jpgWonen en eten, twee zaken die onlosmakelijk deel uitmaken van ons dagelijks leven. De 'Dag van de Architectuur' staat dit jaar dan ook helemaal in het teken van architectuur en voedsel. "Ons land is steeds meer ingericht op voedsel. Het is de grootste exportindustrie van het land’’, stelt de Algemene Nederlandse beroepsvereniging van architecten BNA. "De hele voedselketen kan niet zonder plekken waar het voedsel wordt gemaakt, bereid, uitgestald of wordt uitgeserveerd.''  Op zaterdag 23 en zondag 24 juni zijn er in het hele land dan ook debatten, rondleidingen, lezingen en presentaties.

Voedsel en architectuur maken niet alleen deel uit van ons dagelijks leven, maar zijn ook met en aan elkaar verbonden: de indeling van een supermarkt is niet willekeurig, daar is over nagedacht. Net als over het lunchroom of een restaurant.  Van urban farming tot herbestemming van fabrieken en (verticale) kassen. Van keukens tot restaurants en (super)markten; ervaar tijdens de Dag van de Architectuur zelf hoe ons voedsel, de architectuur en de architect op elkaar inspelen, maar ook wat jouw ideeën zijn.
 
Geschiedenis van 'De Dag'
In 1985 riep de Union Internationale des Architectes (UIA) het laatste weekend van juni uit tot Dag van de Architectuur. Nederland was in Europa het eerste land dat een dergelijk architectuurmanifestatie organiseerde. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend groot evenement waarvan de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) de trekker is. Inmiddels is het een traditie dat het publiek in het laatste weekend van juni krijgt de kans krijgt om bijzondere gebouwen van binnen te bekijken en architecten te ontmoeten. Kijk voor de agenda op de Dag van de Architectuur.
 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder