Architectuur en eten: dagelijkse kost

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

sla.jpgWonen en eten, twee zaken die onlosmakelijk deel uitmaken van ons dagelijks leven. De 'Dag van de Architectuur' staat dit jaar dan ook helemaal in het teken van architectuur en voedsel. "Ons land is steeds meer ingericht op voedsel. Het is de grootste exportindustrie van het land’’, stelt de Algemene Nederlandse beroepsvereniging van architecten BNA. "De hele voedselketen kan niet zonder plekken waar het voedsel wordt gemaakt, bereid, uitgestald of wordt uitgeserveerd.''  Op zaterdag 23 en zondag 24 juni zijn er in het hele land dan ook debatten, rondleidingen, lezingen en presentaties.

Voedsel en architectuur maken niet alleen deel uit van ons dagelijks leven, maar zijn ook met en aan elkaar verbonden: de indeling van een supermarkt is niet willekeurig, daar is over nagedacht. Net als over het lunchroom of een restaurant.  Van urban farming tot herbestemming van fabrieken en (verticale) kassen. Van keukens tot restaurants en (super)markten; ervaar tijdens de Dag van de Architectuur zelf hoe ons voedsel, de architectuur en de architect op elkaar inspelen, maar ook wat jouw ideeën zijn.
 
Geschiedenis van 'De Dag'
In 1985 riep de Union Internationale des Architectes (UIA) het laatste weekend van juni uit tot Dag van de Architectuur. Nederland was in Europa het eerste land dat een dergelijk architectuurmanifestatie organiseerde. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend groot evenement waarvan de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) de trekker is. Inmiddels is het een traditie dat het publiek in het laatste weekend van juni krijgt de kans krijgt om bijzondere gebouwen van binnen te bekijken en architecten te ontmoeten. Kijk voor de agenda op de Dag van de Architectuur.
 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder