Sneller per trein naar Brussel Airport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

zaventem
Brussel Airport
Met de trein naar Brussel Airport, tot voor kort niet zo eenvoudig, maar vanaf 10 juni brengt de nieuwe spoorlijn Diabolo je tot aan de Belgische luchthaven. Koning Albert II opende 7 juni de spoorlijn die de luchthaven verbindt met het Europese spoornetwerk.

Vanaf Nederland kun je met de Thalys van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam tot Antwerpen rijden. Daar overstappen op de nieuwe spoorlijn en binnen een half uur sta je op het vliegveld van Brussel (vroeger Zaventem genaamd). In vergelijking met de oude verbinding Amsterdam-Brussel Airport levert het nieuwe spoor een tijdwinst op van 35 minuten.
Concreet wint deThalys dankzij Diabolo 4 minuten tijd. De Thalys-passagiers op weg van Nederland naar Brussel of Parijs zullen die tijdswinst nog niet direct merken, maar door de 4 minuten winst kan de dienstregeling wat stipter verlopen.
Is deze snellere aansluiting voor jou reden om Brussel Airport te kiezen als luchthaven van vertrek?

Vakantie vieren in België? Kijk eens bij onze aanbiedingen.

Reacties

 
#1 Henny 08-06-2012 22:09
Misschien is het goedkoper om vanaf Brussel te vliegen? Weet iemand dat?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder