Sneller per trein naar Brussel Airport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

zaventem
Brussel Airport
Met de trein naar Brussel Airport, tot voor kort niet zo eenvoudig, maar vanaf 10 juni brengt de nieuwe spoorlijn Diabolo je tot aan de Belgische luchthaven. Koning Albert II opende 7 juni de spoorlijn die de luchthaven verbindt met het Europese spoornetwerk.

Vanaf Nederland kun je met de Thalys van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam tot Antwerpen rijden. Daar overstappen op de nieuwe spoorlijn en binnen een half uur sta je op het vliegveld van Brussel (vroeger Zaventem genaamd). In vergelijking met de oude verbinding Amsterdam-Brussel Airport levert het nieuwe spoor een tijdwinst op van 35 minuten.
Concreet wint deThalys dankzij Diabolo 4 minuten tijd. De Thalys-passagiers op weg van Nederland naar Brussel of Parijs zullen die tijdswinst nog niet direct merken, maar door de 4 minuten winst kan de dienstregeling wat stipter verlopen.
Is deze snellere aansluiting voor jou reden om Brussel Airport te kiezen als luchthaven van vertrek?

Vakantie vieren in België? Kijk eens bij onze aanbiedingen.

Reacties

 
#1 Henny 08-06-2012 22:09
Misschien is het goedkoper om vanaf Brussel te vliegen? Weet iemand dat?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder