Sneller per trein naar Brussel Airport

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

zaventem
Brussel Airport
Met de trein naar Brussel Airport, tot voor kort niet zo eenvoudig, maar vanaf 10 juni brengt de nieuwe spoorlijn Diabolo je tot aan de Belgische luchthaven. Koning Albert II opende 7 juni de spoorlijn die de luchthaven verbindt met het Europese spoornetwerk.

Vanaf Nederland kun je met de Thalys van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam tot Antwerpen rijden. Daar overstappen op de nieuwe spoorlijn en binnen een half uur sta je op het vliegveld van Brussel (vroeger Zaventem genaamd). In vergelijking met de oude verbinding Amsterdam-Brussel Airport levert het nieuwe spoor een tijdwinst op van 35 minuten.
Concreet wint deThalys dankzij Diabolo 4 minuten tijd. De Thalys-passagiers op weg van Nederland naar Brussel of Parijs zullen die tijdswinst nog niet direct merken, maar door de 4 minuten winst kan de dienstregeling wat stipter verlopen.
Is deze snellere aansluiting voor jou reden om Brussel Airport te kiezen als luchthaven van vertrek?

Vakantie vieren in België? Kijk eens bij onze aanbiedingen.

Reacties

 
#1 Henny 08-06-2012 22:09
Misschien is het goedkoper om vanaf Brussel te vliegen? Weet iemand dat?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder