Nederlanders zuinig in buitenland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

hotelkamer
hotelkamer
Nederlandse reizigers betaalden voor een hotelkamer in het buitenland gemiddeld € 101,-- per nacht in 2011. Alleen Mexicanen en Singaporezen gaven minder geld uit per buitenlandse hotelovernachting, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com. In eigen land besteedden Nederlanders gemiddeld  € 96,-- per kamer per nacht.

De Japanse reizigers waren het  afgelopen jaar  de ‘biggest spenders’. Voor een hotelkamer in het buitenland betaalden zij gemiddeld € 133,-- per nacht. Zwitsers bezetten de tweede plaats met € 127,-- per nacht, gevolgd door reizigers uit Australië die € 124,-- uitgaven.

Wereldwijd bleken Mexicanen met afstand het zuinigst. Zij betaalden voor een hotelkamer in het buitenland gemiddeld € 82,-- per nacht. Na de Mexicanen gaven Singaporese reizigers het minst uit. Met gemiddeld € 100,-- per kamer per nacht wisten zij in het buitenland een euro meer te besparen dan Nederlandse, Finse en Zuid-Koreaanse reizigers.
Als het gaat om hotelovernachtingen binnen de eigen landsgrenzen spendeerden reizigers uit Zwitserland het meest, namelijk € 157,-- per kamer per nacht. Ook Noren (€ 139,--) en Singaporezen (€ 136,--)besteedden relatief veel geld per binnenlandse hotelovernachting.
Van alle onderzochte nationaliteiten spendeerden Indiërs het minst aan hotelovernachtingen in eigen land, namelijk € 64,-- per nacht. Van alle Europese reizigers gaven Portugezen het minst uit per binnenlandse hotelovernachting (€ 75,--).

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder