ANWB richt extra steunpunt in Frankrijk in

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Met de auto naar Frankrijk ©puuropreis
Met de auto naar Frankrijk ©puuropreis

De ANWB heeft deze zomer een tweede steunpunt in Frankrijk. Naast de locatie in Lyon wordt een extra servicepunt ingericht in Piolenc, ten noorden van Orange. Deze kleine gemeente ligt voor toeristen heel centraal, want ze wordt doorsneden door de A7, de bekende Autoroute du Soleil. Naast de twee Franse steunpunten kent de ANWB ook dergelijke voorzieningen in München en Barcelona.

In het nieuwe steunpunt ten zuiden van Lyon kunnen volgens de ANWB ‘relatief simpele mankementen, zoals een kapotte autoband, vlot worden verholpen’. Met dit extra servicepunt bij Orange kan de verwachte drukte op de wegen, aldus de ANWB, beter worden opgevangen en kunnen onnodige autotransporten naar Nederland worden voorkomen.

De organisatie houdt er rekening mee dat deze zomer bijna drie miljoen Nederlandse toeristen op vakantie gaan naar Frankrijk en Italië. Om die grote groep terzijde te kunnen staan, worden in het hoogseizoen in genoemde landen 24 wegenwachten gestationeerd. Vijftien wegenwachten gaan naar populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk en 5 wegenwachten vertrekken naar Italië om gestrande vakantiegangers weer op weg te helpen. Daarnaast worden 4 wegenwachten gestationeerd in het nieuwe servicepunt in Piolenc.

Ga ook met de eigen auto goed voorbereid op pad

Vloot van huurauto's uitgebreid

Ook heeft de ANWB de vloot aan huurauto’s uitgebreid. In totaal worden 5300 voertuigen verdeeld over 120 uitgiftepunten in elf populaire vakantiegebieden door heel Europa. Deze voertuigen worden vooral ingezet om Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer weer naar huis te krijgen. Mocht de voorraad ontoereikend zijn dan wordt door de Alarmcentrale naar alternatieven gezocht, zoals de trein, de bus of het vliegtuig.

Lees hier: met een elektrische auto naar het zuiden van Frankrijk

Voor vervangend vervoer ter plaatse wordt met name een beroep gedaan op lokale verhuurders. Vanwege de beperkte beschikbaarheid wordt dit vermoedelijk een uitdaging, stelt de ANWB. Vakantiegangers kunnen te maken krijgen met langere wachttijden en oudere voertuigen. Ook kunnen de afstanden tot de afhaallocatie toenemen.

“Veel Franse garages kampen met personeelstekorten, waardoor vakantiegangers met pech vaak niet of niet snel kunnen worden geholpen. Bovendien is de voorraad huurauto’s beperkt. Wij raden vakantiegangers daarom aan hun auto ruim voor vertrek na te laten kijken om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen”, aldus de ANWB.

Boek je volgende accommodatie bij Booking.com

Neem de bus naar je volgende vakantiebestemming

Vind de mooiste campings in Europa bij de ANWB

Kies voor een buitenlandse trip ook eens de internationale trein

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder