ANWB richt extra steunpunt in Frankrijk in

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Met de auto naar Frankrijk ©puuropreis
Met de auto naar Frankrijk ©puuropreis

De ANWB heeft deze zomer een tweede steunpunt in Frankrijk. Naast de locatie in Lyon wordt een extra servicepunt ingericht in Piolenc, ten noorden van Orange. Deze kleine gemeente ligt voor toeristen heel centraal, want ze wordt doorsneden door de A7, de bekende Autoroute du Soleil. Naast de twee Franse steunpunten kent de ANWB ook dergelijke voorzieningen in München en Barcelona.

In het nieuwe steunpunt ten zuiden van Lyon kunnen volgens de ANWB ‘relatief simpele mankementen, zoals een kapotte autoband, vlot worden verholpen’. Met dit extra servicepunt bij Orange kan de verwachte drukte op de wegen, aldus de ANWB, beter worden opgevangen en kunnen onnodige autotransporten naar Nederland worden voorkomen.

De organisatie houdt er rekening mee dat deze zomer bijna drie miljoen Nederlandse toeristen op vakantie gaan naar Frankrijk en Italië. Om die grote groep terzijde te kunnen staan, worden in het hoogseizoen in genoemde landen 24 wegenwachten gestationeerd. Vijftien wegenwachten gaan naar populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk en 5 wegenwachten vertrekken naar Italië om gestrande vakantiegangers weer op weg te helpen. Daarnaast worden 4 wegenwachten gestationeerd in het nieuwe servicepunt in Piolenc.

Ga ook met de eigen auto goed voorbereid op pad

Vloot van huurauto's uitgebreid

Ook heeft de ANWB de vloot aan huurauto’s uitgebreid. In totaal worden 5300 voertuigen verdeeld over 120 uitgiftepunten in elf populaire vakantiegebieden door heel Europa. Deze voertuigen worden vooral ingezet om Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer weer naar huis te krijgen. Mocht de voorraad ontoereikend zijn dan wordt door de Alarmcentrale naar alternatieven gezocht, zoals de trein, de bus of het vliegtuig.

Lees hier: met een elektrische auto naar het zuiden van Frankrijk

Voor vervangend vervoer ter plaatse wordt met name een beroep gedaan op lokale verhuurders. Vanwege de beperkte beschikbaarheid wordt dit vermoedelijk een uitdaging, stelt de ANWB. Vakantiegangers kunnen te maken krijgen met langere wachttijden en oudere voertuigen. Ook kunnen de afstanden tot de afhaallocatie toenemen.

“Veel Franse garages kampen met personeelstekorten, waardoor vakantiegangers met pech vaak niet of niet snel kunnen worden geholpen. Bovendien is de voorraad huurauto’s beperkt. Wij raden vakantiegangers daarom aan hun auto ruim voor vertrek na te laten kijken om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen”, aldus de ANWB.

Boek je volgende accommodatie bij Booking.com

Neem de bus naar je volgende vakantiebestemming

Vind de mooiste campings in Europa bij de ANWB

Kies voor een buitenlandse trip ook eens de internationale trein

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder