Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantiebeurs 2020 in Utrecht ©puuropreis
Dans op Vakantiebeurs 2020 in Utrecht ©puuropreis

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

In één dag de wereld ontdekken. Dat is misschien wel de meest bondige betiteling om hét jaarlijkse evenement voor de Nederlandse vakantieganger te beschrijven. Bestemmingen, reisorganisaties en accommodaties uit binnen- en buitenland stellen in de Jaarbeurs opnieuw alles in het werk om bezoekers te informeren, hen inspiratie te laten opdoen of zelfs al tot een boeking te verleiden.

Frankrijk richt zich op het zuiden

Zo heeft Frankrijk al bekendgemaakt zijn pijlen vooral te richten op de veelzijdige regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Veel Nederlanders zijn al genoeglijk bekend met deze zuidelijke streek, waar mooie landschappen, idyllische dorpen en aangename temperaturen al sinds jaar en dag aanlokkelijke elementen zijn voor een fijne vakantie. Of je nu een villa in de Provence huurt, gaat kamperen in de Zuidelijke Franse Alpen of een vakantiehuis betrekt aan de bruisende Côte d’Azur; hier vind je Frankrijk op z’n lekkerst. En wie na een avond heerlijk tafelen op een dorpsplein zin heeft in wat stevige fysieke arbeid, hij of zij kan in de regio kiezen uit onder meer wandelen, rotsklimmen, paragliden of fietsen, waarbij het bedwingen van de iconische Mont Ventoux natuurlijk bij velen op het verlanglijstje blijft staan.

Goedkoop treinen in Duitsland

Net als voorgaande jaren staat duurzaamheid bij veel bestemmingen opnieuw hoog op de agenda. Duitsland werpt wat dat betreft een nieuw wapen in de strijd. Treinreizigers in het land kunnen vanaf begin 2023 een maand onbeperkt reizen per regionale trein voor een bedrag van 49 euro. Het abonnement is de opvolger van het populaire 9-euro-ticket, dat in de zomer van 2022 werd geïntroduceerd ter compensatie van de sterk gestegen brandstofprijzen. Het nieuwe ticket is geldig in de regionale treinen (RE en RB-treinen), stadstreinen (S-Bahn) en in bussen, trams en metro’s (U-Bahn). Het is niet geldig in Duitse ICE’s, intercity’s en EuroCity’s.

Met de trein naar Europese steden met NS International

Specialisten en avontuur

Op de komende Vakantiebeurs zijn ook de nodige specialisten of specialistische vakantierichtingen te vinden. Voor liefhebbers van naturistische vakanties is er bijvoorbeeld het Blootstraatje in hal 7, terwijl kampeerders hun hart kunnen ophalen in hal 9 die voor een belangrijk deel aan deze vorm van vakantie is gewijd. De hallen 7 en 8 zijn trouwens ook plekken voor actievelingen en durfals! In 7 staat een heuse duiktank, waarin kandidaten van minstens 12 jaar oud onder begeleiding van een professional kopje onder kunnen gaan. Dit hele programma duurt liefst één uur. Nog meer zin in water, maar dan op een heel andere manier? Probeer dan het indoor surfen in hal 8. Beginner of al ervaren? Trek gewoon een wetsuit aan en trotseer de stroming!

Lees onze blogs over vakantiebestemmingen die we bezochten.

De praktische kant van de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs 2023 wordt gehouden van 12 tot en met 15 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De openingstijden zijn:

Donderdag 12 januari: 09.30 tot 17.30 uur
Vrijdag 13 januari: 09.30 tot 17.30 uur
Zaterdag 14 januari: 09.30 tot 20.00 uur
Zondag 15 januari: 09.30 tot 17.30 uur

Win gratis tickets voor Vakantiebeurs 2023

Maak kans om gratis naar de Vakantiebeurs 2023 te gaan! Puur op reis verloot 5 x 2 toegangskaarten voor het komende event in Utrecht.

Wat moet je doen?

Doe mee met deze winactie en geef antwoord op de vraag: 'hoeveel culturele Europese hoofdsteden zijn er in 2023?' Tip: het antwoord vind je hier

Stuur je antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meedoen kan tot en met 31 december 2022. Uiterlijk 3 januari krijg je per email bericht of je tot de prijswinnaars behoort. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze prijsvraag en na 3 januari vernietigd.
Nog meer kans maken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je doet, als je antwoord goed is, twee keer mee in de loting.  

Alvast je vakantie boeken?

De beste prijzen voor vliegtickets vind je bij Kayak en Skyscanner

Volledige vakanties bij D-reizen, Corendon en Sunweb

Bekijk ons volledige vakantie-aanbod

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder