Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantiebeurs 2020 in Utrecht ©puuropreis
Dans op Vakantiebeurs 2020 in Utrecht ©puuropreis

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

In één dag de wereld ontdekken. Dat is misschien wel de meest bondige betiteling om hét jaarlijkse evenement voor de Nederlandse vakantieganger te beschrijven. Bestemmingen, reisorganisaties en accommodaties uit binnen- en buitenland stellen in de Jaarbeurs opnieuw alles in het werk om bezoekers te informeren, hen inspiratie te laten opdoen of zelfs al tot een boeking te verleiden.

Frankrijk richt zich op het zuiden

Zo heeft Frankrijk al bekendgemaakt zijn pijlen vooral te richten op de veelzijdige regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Veel Nederlanders zijn al genoeglijk bekend met deze zuidelijke streek, waar mooie landschappen, idyllische dorpen en aangename temperaturen al sinds jaar en dag aanlokkelijke elementen zijn voor een fijne vakantie. Of je nu een villa in de Provence huurt, gaat kamperen in de Zuidelijke Franse Alpen of een vakantiehuis betrekt aan de bruisende Côte d’Azur; hier vind je Frankrijk op z’n lekkerst. En wie na een avond heerlijk tafelen op een dorpsplein zin heeft in wat stevige fysieke arbeid, hij of zij kan in de regio kiezen uit onder meer wandelen, rotsklimmen, paragliden of fietsen, waarbij het bedwingen van de iconische Mont Ventoux natuurlijk bij velen op het verlanglijstje blijft staan.

Goedkoop treinen in Duitsland

Net als voorgaande jaren staat duurzaamheid bij veel bestemmingen opnieuw hoog op de agenda. Duitsland werpt wat dat betreft een nieuw wapen in de strijd. Treinreizigers in het land kunnen vanaf begin 2023 een maand onbeperkt reizen per regionale trein voor een bedrag van 49 euro. Het abonnement is de opvolger van het populaire 9-euro-ticket, dat in de zomer van 2022 werd geïntroduceerd ter compensatie van de sterk gestegen brandstofprijzen. Het nieuwe ticket is geldig in de regionale treinen (RE en RB-treinen), stadstreinen (S-Bahn) en in bussen, trams en metro’s (U-Bahn). Het is niet geldig in Duitse ICE’s, intercity’s en EuroCity’s.

Met de trein naar Europese steden met NS International

Specialisten en avontuur

Op de komende Vakantiebeurs zijn ook de nodige specialisten of specialistische vakantierichtingen te vinden. Voor liefhebbers van naturistische vakanties is er bijvoorbeeld het Blootstraatje in hal 7, terwijl kampeerders hun hart kunnen ophalen in hal 9 die voor een belangrijk deel aan deze vorm van vakantie is gewijd. De hallen 7 en 8 zijn trouwens ook plekken voor actievelingen en durfals! In 7 staat een heuse duiktank, waarin kandidaten van minstens 12 jaar oud onder begeleiding van een professional kopje onder kunnen gaan. Dit hele programma duurt liefst één uur. Nog meer zin in water, maar dan op een heel andere manier? Probeer dan het indoor surfen in hal 8. Beginner of al ervaren? Trek gewoon een wetsuit aan en trotseer de stroming!

Lees onze blogs over vakantiebestemmingen die we bezochten.

De praktische kant van de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs 2023 wordt gehouden van 12 tot en met 15 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De openingstijden zijn:

Donderdag 12 januari: 09.30 tot 17.30 uur
Vrijdag 13 januari: 09.30 tot 17.30 uur
Zaterdag 14 januari: 09.30 tot 20.00 uur
Zondag 15 januari: 09.30 tot 17.30 uur

Win gratis tickets voor Vakantiebeurs 2023

Maak kans om gratis naar de Vakantiebeurs 2023 te gaan! Puur op reis verloot 5 x 2 toegangskaarten voor het komende event in Utrecht.

Wat moet je doen?

Doe mee met deze winactie en geef antwoord op de vraag: 'hoeveel culturele Europese hoofdsteden zijn er in 2023?' Tip: het antwoord vind je hier

Stuur je antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meedoen kan tot en met 31 december 2022. Uiterlijk 3 januari krijg je per email bericht of je tot de prijswinnaars behoort. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze prijsvraag en na 3 januari vernietigd.
Nog meer kans maken? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je doet, als je antwoord goed is, twee keer mee in de loting.  

Alvast je vakantie boeken?

De beste prijzen voor vliegtickets vind je bij Kayak en Skyscanner

Volledige vakanties bij D-reizen, Corendon en Sunweb

Bekijk ons volledige vakantie-aanbod

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder