Tunesië is klaar, en veilig, voor toeristen

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie in Tunesië
Amfitheater El Djem ©puuropreis.nl

Tunesië is klaar om nieuwe toeristenstromen te ontvangen, na vele weken van corona-stilstand. Het vakantieland in het noorden van Afrika opent op 27 juni weer de grenzen. Om reizigers uit binnen- en buitenland een veilige vakantie te kunnen bieden, heeft het ministerie van Toerisme het kwaliteitslabel Ready and Safe ontwikkeld.

Alle belangrijke spelers in de toeristische sector en dienstverlening in Tunesië moeten zo’n certificaat hebben, aldus het Tunesisch verkeersbureau in Den Haag. Hierin staan voorwaarden en afspraken, die reizigers moeten geruststellen en voorbereiden op het nieuwe normaal. Zo blijft het aantal gasten in hotels, restaurants en accommodaties voor seminars en congressen beperkt tot 50 procent van de maximale capaciteit. Mensen moeten onderling één meter afstand houden, tafels in restaurant, bars en hotels staan minstens 2,5 meter van elkaar. Toeristen die met een bus of taxi reizen, moeten verplicht een mondkapje dragen. Bij de ingang van toeristische complexen wordt met een infrarood thermometer de temperatuur van gasten gecontroleerd: die mag niet hoger zijn dan 37,9 graden Celcius.

"Tunesië gaat 27 juni weer open voor toeristen en wij hopen dat de Nederlandse regering Nederlandse vakantiegangers snel wil toestaan ook weer naar Tunesië te reizen”, aldus Mohamed Attia, directeur van het Tunesisch verkeersbureau in Den Haag. "Het land is veilig en klaar voor bezoekers”, vervolgt hij. "Tunesië heeft een gezondheidsbeleid geïmplementeerd dat het onder de beste landen ter wereld schaart bij het beheersen van de Covid-19-crisis. Door focus op efficiëntie, anticipatie en veiligheid kent Tunesië een uitstekend herstelpercentage, een effectief zorgplan voor Covid-patiënten en een rigoureus pakket hygiënemaatregelen. Om de gezondheid te waarborgen en verspreiding van het virus tegen te gaan was er een isolatiestrategie voor reizigers. Deze heeft ten minste 25.000 besmettingen voorkomen. Ook genetisch onderzoek in het Charles Nicolle-laboratorium in Tunis en de formatie van specialistische onderzoeksteams naar een vaccin maken deel uit van het pakket aan maatregelen.”

Booking.com

Volgens directeur Attia heeft Tunesië bij het borgen van de veiligheid van haar burgers de modernste technologieën toegepast: robots zorgen voor straatsurveillance, er worden met microfoons en thermische camera’s uitgeruste drones ingezet, vindt herhaalde UV-desinfectie plaats en worden laboratoriumtrucks ingezet om in korte tijd tests af te nemen en deze te analyseren. "Tunesië zet de inzet van deze succesvolle maatregelen door en is dan ook volledig voorbereid om buitenlandse bezoekers weer veilig te verwelkomen.”

Begin juni kende het land niet meer dan 1087 coronabesmettingen op een populatie van elf miljoen. Het sterftecijfer van vier op een miljoen maakt Tunesië een van de minst getroffen vakantielanden in het noorden van Afrika en het gebied rond de Middellandse Zee.

Waar kun je heen deze zomer?

Je kunt vakantie vieren in Nederland, met een camper op pad of naar een van deze Europese landen. 

Met de camper op vakantie in Nederland? Ideaal!

Oostenrijk loopt warm voor vakantiegangers

Nederlander kan naar Kroatië, met boekingsbewijs

Wel naar Griekenland, maar coronatest verplicht

Zomervakantie naar Spanje toch mogelijk!

Buitenlandse toerist kan deze zomer toch naar Frankrijk

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Leiden, ontdek de Bronstijd en de stad

Leiden, ontdek de Bronstijd en de stad

De tentoonstelling ‘Bronstijd. Vuur van verandering’ is van 18 oktober 2024 tot en met 16 maart 2025 te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden. Deze grote overzichtstentoonstelling richt zich op de rijke ergernis in de prehistorie van Nederland en West-Europa: de bronstijd (2000-800 v.Chr.) en is een mooie gelegenheid om ook het huidige Leiden te ontdekken.

Lees verder

Winterzonvakantie: we tippen 5 heerlijke winterzonbestemmingen

Winterzonvakantie: we tippen 5 heerlijke winterzonbestemmingen

Veel 50Plussers gaan buiten de schoolvakantieperiodes op reis. Het voor- en najaar zijn de populairste seizoenen, maar ook de ‘winterzonbestemmingen’ doen het goed. Heerlijk genieten op een mooie plek van de zon terwijl het ‘thuis’ guur en koud is. En die winterzonvakanties worden al volop geboekt.

Lees verder

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie, een weekendje weg of een avondje uit. Voor dieven en inbrekers ideale momenten om tijdens je afwezigheid hun slag te slaan. Zij houden geen rekening met de impact die een woninginbraak op je heeft. En dat die ring van oma niet waardevol, maar wel dierbaar is daar hebben ze ook geen boodschap aan. Het beste middel om woninginbraak te voorkomen is dan ook een goede inbraakbeveiliging van je huis en spullen. Update: 10 juli 2024, 

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder