Oostenrijk loopt warm voor vakantiegangers

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kaisergebergte, Oostenrijk ©w9studios_spalder_media_group
Kaisergebergte, Oostenrijk ©w9studios_spalder_media_group

Net als veel andere Europese landen loopt ook Oostenrijk warm voor het ontvangen van buitenlandse toeristen, komende zomer. Het Alpenland lokt belangstellenden, onder meer uit Nederland, vooral met voldoende ruimte, een goede hygiëne en lage coronacijfers. Gezien het geringe aantal besmettingen kon Oostenrijk al begin mei – als eerste land in Europa – overgaan tot versoepeling van de coronamaatregelen.

Voor wie niet direct naar het uiterste zuiden van Europa wil, is Oostenrijk een mooi alternatief voor de zomervakantie. Aantrekkelijke afwisseling vind je bijvoorbeeld in het Kufsteinerland, in het noordoosten van Tirol, met activiteiten op het gebied van culinair, cultuur, natuur en steden, maar ook strandplezier behoort tot de mogelijkheden. De regio is bovendien goed bereikbaar met de eigen auto, camper of caravan.

De middeleeuwse vestingstad Kufstein (‘de parel van Tirol’) ligt bijvoorbeeld net over de Duits-Oostenrijkse grens. Opvallend is de 800 jaar oude burcht die negentig meter boven de stad ligt en een belangrijke toeristische trekpleister is geworden. Direct onder de vesting ligt het oude levendige centrum met kinderkopjes en vrolijk gekleurde huizen. Rondom Kufstein liggen acht vakantiedorpen.

Booking.com

Wie gewend is tijdens de vakantie te relaxen op het strand of te zwemmen, denkt misschien niet direct aan Oostenrijk. Toch telt de regio Kufsteinerland zes bergmeren die bijzonder geschikt zijn om te baden en te ontspannen. Hiermee heeft de regio de hoogste dichtheid van Tirol als het gaat om zwem-meren.

Naast lokale en Tiroolse specialiteiten zijn er in het Kufsteinerland restaurants die een verfijnde keuken aanbieden, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van regionale kwaliteitsproducten. Fijnproevers kunnen terecht bij ettelijke restaurants in de regio die door GaultMillau bekroond zijn met één of meerdere koksmutsen.

Wie voor het eerst in Tirol komt, zal sowieso onder de indruk zijn van het berglandschap. Het Kufsteinerland ligt aan de voet van de imposante bergen Wilden- en Zahmen Kaiser, die samen het Kaisergebergte vormen. Onderdeel hiervan is het Kaisertal, dat door de Oostenrijkers zelf is verkozen tot mooiste plek van hun land. Boven de dennenbossen liggen almen met oeroude, authentieke berghutten. Het dal leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen.

Voor de sportieve vakantiegangers of families met kinderen is er een breed aanbod aan activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, mountainbiken, maar ook fietsen door het dal (zonder veel hoogteverschillen), boogschieten, golfen, raften, klimmen of met een berglift omhoog. Met de speciale KufsteinerlandCard, die vakantiegangers gratis krijgen van hun accommodatie, zijn veel activiteiten gratis.

Waar kunnen we deze zomer heen?

Nederlander kan naar Kroatië, met boekingsbewijs

Met de camper op vakantie in Nederland? Ideaal!

Zomervakantie naar Griekenland: het kan weer!

Duitsland stapje voor stapje open voor vakantiegangers

Zomervakantie naar Spanje toch mogelijk!

Buitenlandse toerist kan deze zomer toch naar Frankrijk

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder