Vanaf 15 juni weer vakanties naar het buitenland

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie in Spanje ©puuropreis.nl
Strand op Formentera, Spanje ©puuropreis.nl

Maandag 15 juni 2020 staat inmiddels bij veel Europeanen vet in de agenda. Vanaf die datum versoepelen de landen in het Schengengebied de beperkende maatregelen rond het coronavirus en kunnen weer vakanties in het buitenland worden gevierd. Nederlanders kunnen naar de meeste Europese landen, bijvoorbeeld voor familiebezoek of reizen.

Het Schengengebied kent 26 landen, waaronder de Benelux en populaire vakantielanden als Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland. Ook Denemarken behoort tot de groep, al heeft dat land besloten voorlopig geen Nederlandse toeristen toe te laten. Voor Marokko, Turkije en de Verenigde Staten blijft code oranje gelden; die landen laten alleen mensen toe als ze een essentiële reis maken, dus geen toeristen.

TIME TO SMILE

Portugal heeft eind mei de grenzen voor Europese toeristen weer geopend, Italië volgde op 3 juni. Spanje heeft gekozen voor 1 juli, maar opent al 22 juni de grenzen met de buurlanden Portugal en Frankrijk. Direct na de aankondigingen hebben reisorganisaties weer plannen gemaakt om naar zonbestemmingen te gaan vliegen. Tui, de grootste touroperator van Nederland, hoopt dat vanaf 1 juli te doen. Corendon wil dat doen vanaf 26 juni en gaat vakantiegangers voor vertrek op corona testen op Schiphol.

De reisadviezen voor genoemde Europese landen kunnen per 15 juni van oranje naar geel, zo heeft premier Rutte woensdag 3 juni bekendgemaakt, omdat de gezondheidsrisico’s in deze landen vergelijkbaar zijn met die in Nederland en dat Nederlanders er ook welkom zijn. Voor Zweden en het Verenigd Koninkrijk blijft voorlopig het oranje reisadvies gelden, omdat de gezondheidsrisico’s daar groter worden ingeschat. Het streven is, aldus Rutte, om per 15 juni ook het reizen naar het Caribische deel van het koninkrijk (Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en St. Maarten) weer mogelijk te maken.

Reizen buiten Europa wordt door het kabinet afgeraden om de risico’s op een nieuwe uitbraak te beperken. De reisadviezen voor landen buiten Europa en buiten het Caribische deel van het Koninkrijk blijven daarom voorlopig oranje. ,,Dat wil zeggen: ga er alleen heen als het echt niet anders kan. Gaat u toch en komt u terug in Nederland, dan is het dringende advies om meteen thuis twee weken in quarantaine te gaan”, aldus het kabinet.

Buitenlandse toeristen uit landen met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s dan in ons land mogen deze zomer naar Nederland komen. ,,Uiteraard moeten zij zich houden aan alle Nederlandse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.”

Waar kunnen we deze zomer heen?

Nederlander kan naar Kroatië, met boekingsbewijs

Met de camper op vakantie in Nederland? Ideaal!

Zomervakantie naar Griekenland: het kan weer!

Duitsland stapje voor stapje open voor vakantiegangers

Zomervakantie naar Spanje toch mogelijk!

Buitenlandse toerist kan deze zomer toch naar Frankrijk

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder