Ziplines: steeds groter, steeds sneller

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Little Rock Lake, ZwedenHangend aan een katrol, langs een kabel naar beneden of naar de overkant glijden. Tokkelen, of veel moderner, internationaler: ziplinen. Op steeds meer plekken worden de installaties met stalen kabels opgetrokken, en ze hebben één ding gemeen: het moet groot zijn en het moet snel gaan.

Neem de mogelijkheden in Little Rock Lake, een nieuw outdoor park in de regio Småland, in het zuidoosten van Zweden. Hier vind je de langste zipline van Noord-Europa waarbij je op een hoogte van 10 tot 52 meter al hangend in je harnas aan een dikke staalkabel naar beneden zoeft. Met snelheden tot wel 70 kilometer per uur kom je onderweg dichtbegroeide bossen, steile rotsen, diepe kloven, helderblauwe meren en woest stromende rivieren tegen.

Drie tochten, voor jong en oud

Het park kent drie avontuurlijke tochten met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De meest makkelijke route is 1000 meter lang en bestaat uit zeven ziplines, die via stopplaatsen met elkaar zijn verbonden. Dit avontuur duurt ongeveer twee uur. De ‘black tour’, voor mensen die een grotere uitdaging zoeken, is 1684 meter lang en bestaat uit negen ziplines. Tussendoor loop je over hangbruggen en beklim je torens en een rotswand met een gemonteerd systeem aan trappen. Voor de echte waaghalzen is er een zipline met de passende naam ‘Kamikaze’. Deze route is ruim twee kilometer lang en duurt ongeveer vier uur.

Bij Little Rock Lake kun je zelfs overnachten in het bos. Neem je eigen tent mee of huur er een met houtkachel. Ga je voor het ultieme uitzicht? Dan is de SkyRoom in één van de torens, die onderdeel is van de zipline route, een aanrader. Je slaapt op 15 meter hoogte waarbij je uitkijkt over de Zweedse bossen en meren.

De veilige ziplines (altijd gaat er een gids mee) zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar waarbij je minstens 35 kilo moet wegen. Kleintjes die dit gewicht niet hebben, kunnen als tandem mee met de gids. In juli en augustus is het park de hele dag open van 8.00 tot 18.00 uur.

Boven zee in Kroatië

Puur op reis: Kacjak Zip LineAltijd al eens over de zee willen zweven? Dat kan tijdens een vakantie in Kroatië. In het plaatsje Crikvenica, vlakbij Rijeka, is een gloednieuwe attractie voor avonturiers geïntroduceerd - de Kačjak Zip line (foto). De tokkelbaan met een lengte van 500 meter is de eerste in zijn soort in Europa en geeft een prachtig uitzicht over de Kvarner baai vanaf een hoogte van 35 meter boven zeeniveau.

Ook in Duitsland is het mogelijk een dergelijke kick te vinden. Op de berg Kahler Asten, in de omgeving van Landal Winterberg, gaat deze zomer de AstenKick open, naar verluidt de op één na langste zipline van Europa. In deze tokkelbaan ervaar je in 70 seconden een afdaling van 112 meter met een snelheid van liefst 70 kilometer per uur. Net als Superman zweef je zittend of liggend, op 10 meter hoogte over een skihelling, een bos en een vijver, diep in het dal van Nesselbach. Dankzij de dubbele stalen kabel kunnen er zelfs twee deelnemers tegelijk deze adrenalinekick ervaren.

Maar het kan nog spectaculairder, zo blijkt uit de video van de ZipFlyer Nepal!

 

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder