Nog geen vakantie gepland? Bekijk deze top 7

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisAls je nog geen vakantie hebt gepland, wordt het tijd om dat snel nog te doen.  Van Europese landen, zeer geschikt voor vakanties met kinderen, tot verre bestemmingen, er is nu nog keus.  En met de komende weken niet al te best weer in het vooruitzicht raden we je aan niet te lang te wachten met het boeken van je vakantie. Wat is jouw tip voor deze zomer?

 

Oostenrijk

De zomer van 2015 bracht eveneens een nieuw record voor Oostenrijk. Nog nooit bezochten zoveel Nederlanders Oostenrijk in de zomer. De overnachtingen stegen met 2,7 procent naar 3.665.256, het hoogste aantal sinds 23 jaar. Oostenrijk heeft alles in huis voor gezinsvakanties en actieve vakanties in de bergen. Indrukwekkende bergkammen, diepgroene bossen, zes nationale natuurparken, fonkelende meren en authentieke dorpjes, een paradijs voor de natuurliefhebber, maar ook voor het gezin.Bezoek ook zeker de spannende Druipsteengrotten van Obir en aanschouw met eigen ogen de ondergrondsewereld en de mix van natuur en mens. Multimedia effecten zorgen voor een geweldig natuurspel tussen de bergen en natuurgrotten waar men zeker met veel bewondering naar zal kijken en luisteren. Zowel jong en oud is gefascineerd door de geschiedenis en moderne techniek.
Boek hier je (gezins)vakantie naar Oostenrijk

Portugal

Portugal heeft alle ingrediënten voor de perfecte gezinsvakantie. Door het uitstekende weer vermaken de allerkleinsten zich op de vele zandstranden en kunnen de oudere kinderen genieten van tal van buitenactiviteiten. Maar ook voor de ouders is er altijd wel iets te beleven, van het ruige landschap, golfbanen van wereldklasse en gezellige tavernes tot traditionele markten, wijnbars en chique boetieks. Levendige steden of liever dat rustige traditionele vissersdorpje waar dagelijks de netten uitgaan?  Ontdek bijvoorbeeld de groene wijnvallei aan de Douro-rivier, haal je hart op in Lissabon en Porto of rijd een wijn- en kurkeikenroute. De keus is aan jou.
Boek je vakantie in Portugal

Kroatië

Het land profiteert duidelijk ook van de dalende interesse van Nederlandse vakantiegangers in Griekenland en Turkije: in de eerste vier maanden van 2016 gingen ruim 14.000 Nederlanders op vakantie naar Kroatië. Dat is bijna de helft meer dan in dezelfde periode vorig jaar.  In 2015 trok het land nog geen 10.000 Nederlanders. De populairste gebieden zijn de kuststreken: 70 procent van de buitenlandse toeristen boeken hier hun vakantie. Istrië is daarbij het meest populair. Ondanks dat Kroatië door steeds meer mensen wordt ontdekt is het nog steeds redelijk goedkoop. Liefhebbers van Game of Thrones kunnen in Kroatië hun hart ophalen: een groot deel van de serie is in het land opgenomen en is het decor voor King’s Landing.  Andere populaire bestemmingen:  het prachtige Split, het (schiereiland) Hvar en het pittoreske Dubrovnik.
Boek je vakantie in Kroatië

Spanje

Spanje heeft meer te bieden dan alleen strand, het heeft ook enkele van de beste waterparken, en dierentuinen van wereldklasse. Het Spaanse vasteland en de vele Spaanse eilanden bieden voor elk wat wils. Ook voor cultuur moet je in Spanje zijn: de Noordspaanse stad San Sebastián is dit jaar Culturele Hoofdstad van Spanje. In het verleden waren ook de Spaanse steden Madrid (1992), Santiago de Compostela (2000) en Salamanca (2002) al Culturele Hoofdstad van Europa. Naast de vele theatervoorstellingen, festivals, concerten, tentoonstellingen, enz. die ieder jaar al plaatsvinden in San Sebastián zal het culturele aanbod dit jaar nog eens extra uitgebreid zijn. Dankzij de grote diversiteit aan accommodatietypes en de verassend lage prijzen is Spanje dan ook een betaalbare bestemming voor (familie)vakanties.
Kijk snel naar aanbiedingen in Spanje

België

België is een geweldige bestemming voor het hele gezin. De beroemde Belgische wafels voor de kinderen en bier van wereldklasse voor de volwassenen maken een trip ook een culinaire verwennerij. België is een relatief klein land, je kunt een bezoek aan de musea en paleizen van Brussel dus ideaal combineren met een tocht door de grachten van pittoreske steden zoals Brugge. Vergeet daar trouwens niet naar het chocolademuseum en het frietmuseum te gaan. Op zoek naar Brocante? Ook dan vind je in België vele interessante adresjes!
Vakantiehuizen in België? Kijk hier

Cuba

Wie nog een beetje 'authentiek' Cuba wil zien moet niet te lang wachten met het boeken van een vakantie. De hoofdstad Havanna, Trinidad... het zijn interessante plekken waar je je - nu nog - in de jaren 50 waant. Of je nu wilt rondreizen of een strandvakantie wilt vieren, het is in Cuba allemaal mogelijk.

Verre reizen maak je met RiksjaTravel

Australië

Je hebt er wel even reizen voor nodig, maar Australië is een geweldig land met een oneindig aantal mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Van fantastische stranden, steden als Sydney en Melbourne, pretparken en voorwal veel wildlife.

De populairste vakanties

Wat voor soort vakanties zijn het meest populair en wat vinden Nederlandse gezinnen belangrijk bij het plannen van hun vakantie? Daar deed Booking.com onderzoek naar.

Soort vakanties

  1. Stedentrip
  2. Strandvakantie
  3. Historische/culturele reis
  4. Familie- en vriendenbezoek
  5. Toeristisch uitstapje
  6. Actieve reis (vakantie rondom een buitenactiviteit)
  7. Kampeervakantie
  8. Boerderijvakantie
  9. Romantische reis (bijvoorbeeld bij een jubileum)
  10. Winkelvakantie

Meest populair bij gezinnen

  1. Goede prijs/kwaliteitsverhouding
  2. Nog niet eerder geweest
  3. Plek om te ontspannen
  4. Al eerder geweest en het was fantastisch
  5. Plek die bekend staat om lekker eten en drinken
  6. Plek met bezienswaardigheden en attracties
  7. Het is goedkoop
  8. Plek die leuk is voor ouders en kinderen
  9. Plek waar vakantie kan worden afgestemd op behoeften
  10. Ongerepte natuurlijke omgeving

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder