Nederlandse toerist laat zich leiden door lekker eten
Nederlanders houden van lekker eten en dat is terug te zien in de vakantiekeuze. Bijna zes op de tien (59 procent) stellen dat goed eten de uiteindelijke hotelkeuze bepaalt, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Expedia onder 14.000 Europeanen.
Meer dan een kwart (27 procent) van de Nederlanders ziet de kwaliteit van het eten als grootste prioriteit bij het kiezen van de reisbestemming. Nederland scoort daarmee hoger dan bekende fijnproevers zoals Fransen en Zwitsers. Verder blijkt uit de studie dat een op drie Nederlanders (33 procent) vóór vertrek onderzoekt waar op de vakantiebestemming goed kan worden geeten.
Pizza en pasta uit de Italiaanse keuken zijn de absolute favoriet. Als voor lekker eten wordt gekozen, scoort Rome (46 procent) het best, gevolgd door Parijs (32 procent) en Madrid (28 procent). In Moskou, Bombay en Cornwall is er onder Nederlanders de minste belangstelling voor een diner.
Amsterdam blijkt geen culinaire bestemming in de ogen van de Europese toerist. Alleen in Duitsland (15 procent), Zweden (10 procent) en Oostenrijk (9 procent) verschijnt de hoofdstad in de top 10-lijst van beste food-bestemmingen.