Wandelend of fietsend door de grensregio

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

wandelschoenen
wandelschoenen
Van glooiende, groene heuvels, heide, bossen en uitgestrekte akkers tot bruisende steden: het landschap in de grensregio is zeer afwisselend. Ook kun je heerlijk vertoeven langs of op de meanderende rivieren of een frisse duik nemen in een van de vele meren. Liefhebbers van lange wandel- en fietstochten komen ook aan hun trekken. Daarnaast hoef je je in het smaakvolle Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein ook op culinair gebied niet te vervelen. We hebben een aantal actieve tips op een rijtje gezet.

Glindhorster Foodwalk

Combineer lekker eten en een frisse boswandeling tijdens de tien kilometer lange Foodwalk. Onderweg verzamel je onder begeleiding van een gids paddenstoelen, planten en noten en na afloop maak je hier een heerlijke maaltijd van. Ook in de diverse pluktuinen ga je zelf aan de slag: je krijgt een mandje mee dat je kunt vullen met heerlijke fruitsoorten, zoals aardbeien, appels, peren of pruimen. Startpunt is in het dorpscentrum van Glindster.

Apfelstadt-Schlemmer-Tour

Lekker wandelen en onderweg je buik rond eten: dát is het recept van de appelsmikkeltocht in Tönisvorst. Je ontdekt deze vrucht in al zijn facetten: op bijzondere wijze bereid, zoet, zuur of zelfs als bruisende appel-prosecco. De smikkeltocht heeft drie tussenstops: voor ontbijt, lunch en koffie met gebak. De route kan te voet maar ook op de fiets worden afgelegd.

Wijnfietsroute en golf

Actieve wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de wijnfietsroute in Groesbeek. Onderweg kan een rondleiding door de wijngaard gemaakt worden en natuurlijk een glaasje worden geproefd. Blijf je liever met beide benen op de grond? Sla dan een balletje op een van de golfterreinen in de grensregio. Bijvoorbeeld bij landgoed de Kapèlkeshof in Grashoek, dat ook een wijngaard herbergt. Ook op de 21 holes golfbaan draait het om wijn: de holes dragen namen van bekende druivensoorten.

Een mooi hotel in de grensstreek

Aspergeroutes

Van 26 t/m 29 mei kun je in Arcen deelnemen aan de Asperge Fiets Vierdaagse. Kom vier dagen fietsen door het mooie Maasduinengebied en leg iedere dag een route van 40 of 60 kilometer af. De routes voeren langs aspergevelden, door bossen, heidevelden, de oevers van de Maas en natuurlijk door de pittoreske dorpjes waar Noord-Limburg bekend om staat. In Rheinberg aan de Duitse Niederrhein kun je van mei tot medio juni een rondleiding door de historische binnenstad combineren met een klassiek aspergegerecht met ham, aardappelen en boter. Tijdens de rondleiding van 1,5 uur leer je meer over de interessante geschiedenis van Rheinberg en kom je op plekken die anders niet toegankelijk zijn.

Fietsbroek nodig? Bestel hier!

Smaak van Van Gogh

In 2015 wordt het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh herdacht. Het gehele jaar kun je bij diverse restaurants in Gelderland terecht voor het speciale Smaak van Van Gogh Menu. In de gerechten worden minimaal drie ingrediënten verwerkt die zijn terug te vinden in zijn werk. Er wordt voornamelijk gewerkt met Veluwse streekproducten. Restaurants in o.a. Ede en Arnhem die koken in de spirit van Van Gogh kun je herkennen aan het speciale logo. Daarnaast worden er rondom dit thema lezingen, een filmfestival en diverse andere activiteiten georganiseerd. Zo kun je vanaf 25 april elke zaterdag van 14.00-16.00 uur de Van Gogh fietsroute in Nationaal Park De Hoge Veluwe fietsen en staat ook de Fietsvierdaagse Ede van 13 t/m 17 juli in het teken van het Van Goghjaar.

Wandeloutfits in allerlei soorten en maten!

Culinaire stadswandelingen

Ga op pad met de middeleeuwse maagd Thekla en nachtwaker Hans en verken het stadje Brüggen. Kom meer te weten over de stadsgeschiedenis en de bezienswaardigheden, terwijl drie gastronomen culinaire hoogstandjes uit hun restaurants serveren. De rondleiding wordt voor groepen vanaf acht personen aangeboden. De tour duurt circa vier uur, inclusief een driegangenmenu.
Bij de stadswandeling ‘Een hapje Kleef’ is nieuw en oud Kleef niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Je komt te weten wat ‘de Grote Keurvorst' en stadhouder Johan Maurits van Nassau-Siegen met een koffielikeur te maken hebben, en tijdens een wandeling door de vredige Kleefse tuinen kun je zien en proeven tegen welke kwalen het vroegere Kleefse bronwater allemaal hielp.

Koop hier je reisboek/reisgids voor meer informatie over de grensstreek

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder