Gouden herfst en winterse genoegens in Rijnland-Palts

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kerstmarkt in Trier Rijnland-Palts
Kerstmarkt in Trier (c) Dominik Ketz

Wandelen in de natuur en genieten van de prachtige herfstkleuren, een bijzondere tentoonstelling, rotskastelen en alvast een vooruitblik op de mooiste kerstmarkten: welkom in Rijnland-Palts Duitsland.

 

Eervol onderscheiden: De mooiste wandelroutes van Duitsland

Drie routes uit de Palts, Rijn-Hessen en het Ahrdal hebben dit jaar het podium gehaald bij de landelijke stemming voor de mooiste wandelroutes. Ga op rendez-vous met de herfstachtige natuur in het UNESCO-biosfeerreservaat Paltserwoud-Noord-Vogezen op de Rodalber Felsenwanderweg.  Andere dagtochten zijn de Hiwweltour Aulheimer Tal en de Rode wijn route. De laatste leidt door het midden van het "paradijs van de rode druiven" en geeft ondertussen informatie over de wijnproductie in het Ahrdal. Ondertussen wachten in het "Land van de 1000 heuvels" in Rijn-Hessen een afwisselend landschap en prachtige panoramische uitzichten.

Wandelbroek, wandelschoenen of wandeluitrusting nodig? Kijk eens bij Aktiesport naar hun aanbiedingen.

Dahner rotskastelen: Door de natuur en de mens gemaakt

De beboste hoogten van het Paltserwoud in Rijnland-Palts stralen in oktober in het herfstlicht. Op sommige plaatsen zie je flarden van rotsen van rode zandsteen tussen de boomtoppen – echte kunstwerken van de natuur en fundamenten voor talrijke kastelen. Deze ruïnes vormen vandaag de dag een perfecte symbiose van rots en opgaand metselwerk en getuigen van de middeleeuwse architectuur van de 12e en 13e eeuw. Een bezoek aan de burchtruïne Altdahnis niet voor mensen met hoogtevrees / je moet geen last van duizeligheid hebben. Avonturiers en romantici blijven tot de avond, wanneer de zon de naburige rotsen doet gloeien.

Met de trein naar Duitsland: koop je tickets bij NS International en geniet van een relaxte reis.

Trier: Romeins erfgoed in de oudste stad van Duitsland

Bekend in Rijnland-Palts is de Romeinse stad Trier. Ben je een cultuurliefhebber dan kun je hier in de voetsporen van een eeuwenoude beschaving een ontdekkingsreis maken. Naast een bezoek aan de Romeinse gebouwen zoals de Porta Nigra – het symbool van de stad, het enorme amfitheater of de machtige keizerlijke thermen, is ook een bezoek aan de tentoonstelling "De val van het Romeinse rijk" (nog tot eind november) in het deelstaatsmuseum de moeite waard. 

Zoek een gezellig hotel en ontdek alles wat Trier te bieden heeft. De beste deals vind je bij Booking.com 

Traditie: adventstijd & kerstmarkten

Als zich delicate ijsbloemen vormen op de kleine ramen van de vakwerkhuizen en het in de steegjes naar kaneel en glühwein ruikt, dan is het kersttijd in Rijnland-Palts! Geheel in overeenstemming met de Duitse adventstraditie openen de kerstmarkten vanaf eind november en brengen ze u in kerststemming met glühwein van de wijnboer, heerlijke regionale specialiteiten en creatieve kunstnijverheid. Ideale bestemmingen voor een romantisch uitje om te slenteren en te verwonderen zijn de kerstmarkten van Trier, Koblenz, Mainz en Bernkastel-Kues. Een bijzondere belevenis biedt bovendien de ondergrondse kerstmarkt in het kleine Moezeldorpje Traben-Trarbach.

Kijk en boek alvast je reis naar een van de vele kerstmarkten via D-Reizen

Meer lezen over Duitsland

Lees onze reportages uit Duitsland

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder