Gouden herfst en winterse genoegens in Rijnland-Palts

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kerstmarkt in Trier Rijnland-Palts
Kerstmarkt in Trier (c) Dominik Ketz

Wandelen in de natuur en genieten van de prachtige herfstkleuren, een bijzondere tentoonstelling, rotskastelen en alvast een vooruitblik op de mooiste kerstmarkten: welkom in Rijnland-Palts Duitsland.

 

Eervol onderscheiden: De mooiste wandelroutes van Duitsland

Drie routes uit de Palts, Rijn-Hessen en het Ahrdal hebben dit jaar het podium gehaald bij de landelijke stemming voor de mooiste wandelroutes. Ga op rendez-vous met de herfstachtige natuur in het UNESCO-biosfeerreservaat Paltserwoud-Noord-Vogezen op de Rodalber Felsenwanderweg.  Andere dagtochten zijn de Hiwweltour Aulheimer Tal en de Rode wijn route. De laatste leidt door het midden van het "paradijs van de rode druiven" en geeft ondertussen informatie over de wijnproductie in het Ahrdal. Ondertussen wachten in het "Land van de 1000 heuvels" in Rijn-Hessen een afwisselend landschap en prachtige panoramische uitzichten.

Wandelbroek, wandelschoenen of wandeluitrusting nodig? Kijk eens bij Aktiesport naar hun aanbiedingen.

Dahner rotskastelen: Door de natuur en de mens gemaakt

De beboste hoogten van het Paltserwoud in Rijnland-Palts stralen in oktober in het herfstlicht. Op sommige plaatsen zie je flarden van rotsen van rode zandsteen tussen de boomtoppen – echte kunstwerken van de natuur en fundamenten voor talrijke kastelen. Deze ruïnes vormen vandaag de dag een perfecte symbiose van rots en opgaand metselwerk en getuigen van de middeleeuwse architectuur van de 12e en 13e eeuw. Een bezoek aan de burchtruïne Altdahnis niet voor mensen met hoogtevrees / je moet geen last van duizeligheid hebben. Avonturiers en romantici blijven tot de avond, wanneer de zon de naburige rotsen doet gloeien.

Met de trein naar Duitsland: koop je tickets bij NS International en geniet van een relaxte reis.

Trier: Romeins erfgoed in de oudste stad van Duitsland

Bekend in Rijnland-Palts is de Romeinse stad Trier. Ben je een cultuurliefhebber dan kun je hier in de voetsporen van een eeuwenoude beschaving een ontdekkingsreis maken. Naast een bezoek aan de Romeinse gebouwen zoals de Porta Nigra – het symbool van de stad, het enorme amfitheater of de machtige keizerlijke thermen, is ook een bezoek aan de tentoonstelling "De val van het Romeinse rijk" (nog tot eind november) in het deelstaatsmuseum de moeite waard. 

Zoek een gezellig hotel en ontdek alles wat Trier te bieden heeft. De beste deals vind je bij Booking.com 

Traditie: adventstijd & kerstmarkten

Als zich delicate ijsbloemen vormen op de kleine ramen van de vakwerkhuizen en het in de steegjes naar kaneel en glühwein ruikt, dan is het kersttijd in Rijnland-Palts! Geheel in overeenstemming met de Duitse adventstraditie openen de kerstmarkten vanaf eind november en brengen ze u in kerststemming met glühwein van de wijnboer, heerlijke regionale specialiteiten en creatieve kunstnijverheid. Ideale bestemmingen voor een romantisch uitje om te slenteren en te verwonderen zijn de kerstmarkten van Trier, Koblenz, Mainz en Bernkastel-Kues. Een bijzondere belevenis biedt bovendien de ondergrondse kerstmarkt in het kleine Moezeldorpje Traben-Trarbach.

Kijk en boek alvast je reis naar een van de vele kerstmarkten via D-Reizen

Meer lezen over Duitsland

Lees onze reportages uit Duitsland

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder