De ANWB 'Best Erkende Campings 2015' zijn...

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TentIn Europa dragen dit jaar 129 campings de titel ANWB Best Erkende Camping 2015. Daar zijn 15 nieuwe campings bij. Nederland is goed vertegenwoordigd met maar liefst 32 campings en dat is de hoogste score van alle landen. Alle campings in de lijst scoren het maximale aantal van vijf sterren scoren, hebben veel voorzieningen, prachtig sanitair en een geweldig terrein.

Landelijk hebben 32 Nederlandse camping hebben een hoog niveau volgens de onafhankelijke campinginspecties van de ANWB. Italië komt op de tweede plaats met 29, Spanje is derde met 18 campings en Duitsland komt op de vierde plaats met 17 Best Erkende Campings. Het populaire kampeerland Frankrijk zakt in de ranking. Vorig jaar was dit land nog derde, nu staat het op de vijfde plaats met 14 campings in de lijst. Oostenrijk heeft er 7, Kroatië 5 en Denemarken 4. Hongarije, Luxemburg en Zweden hebben er elk één.

ANWB Best Erkende Camping is een kwalificatie voor 1 jaar, gebaseerd op de onafhankelijke campinginspecties door de ANWB. Best Erkende Campings worden elk jaar opnieuw geïnspecteerd.

ANWB Best Erkende Campings 2015 in Nederland zijn:

Camping De Kleine Wolf
Marveld Recreatie
Camping TerSpegelt
Camping De Paal
Vakantiepark Leukermeer
Recreatiecentrum Ackersate
Vakantiepark 't Rheezerwold
Kampeerdorp De Zandstuve
Sprookjescamping De Vechtstreek
Vrijetijdspark Beerze Bulten
Camping Tempelhof
Vakantiepark Het Stoetenslagh
Camping De Papillon
Recreatiecentrum De Vogel
Camping De Wildhoeve
Camping en Bungalowpark De Haeghehorst
Recreatiecentrum De Paalberg
Vakantiepark, Watersport- en Partycentrum De Kuilart
Vakantiepark De Twee Bruggen
Camping de Wijde Blik 
Camping Julianahoeve
Vakantiecentrum De Fruithof
Vakantiepark De Krim
Recreatiecentrum De Schatberg
Camping De Leistert
Familievakantiepark Krieghuusbelten
Vakantiepark De Luttenberg
Camping 't Veld
Campingpark de Bongerd
Kampeerpark De Boshoek
Landal Sluftervallei
Camping De Molenhof

Lekker camperen op luxe campings

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder