De ANWB 'Best Erkende Campings 2015' zijn...

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TentIn Europa dragen dit jaar 129 campings de titel ANWB Best Erkende Camping 2015. Daar zijn 15 nieuwe campings bij. Nederland is goed vertegenwoordigd met maar liefst 32 campings en dat is de hoogste score van alle landen. Alle campings in de lijst scoren het maximale aantal van vijf sterren scoren, hebben veel voorzieningen, prachtig sanitair en een geweldig terrein.

Landelijk hebben 32 Nederlandse camping hebben een hoog niveau volgens de onafhankelijke campinginspecties van de ANWB. Italië komt op de tweede plaats met 29, Spanje is derde met 18 campings en Duitsland komt op de vierde plaats met 17 Best Erkende Campings. Het populaire kampeerland Frankrijk zakt in de ranking. Vorig jaar was dit land nog derde, nu staat het op de vijfde plaats met 14 campings in de lijst. Oostenrijk heeft er 7, Kroatië 5 en Denemarken 4. Hongarije, Luxemburg en Zweden hebben er elk één.

ANWB Best Erkende Camping is een kwalificatie voor 1 jaar, gebaseerd op de onafhankelijke campinginspecties door de ANWB. Best Erkende Campings worden elk jaar opnieuw geïnspecteerd.

ANWB Best Erkende Campings 2015 in Nederland zijn:

Camping De Kleine Wolf
Marveld Recreatie
Camping TerSpegelt
Camping De Paal
Vakantiepark Leukermeer
Recreatiecentrum Ackersate
Vakantiepark 't Rheezerwold
Kampeerdorp De Zandstuve
Sprookjescamping De Vechtstreek
Vrijetijdspark Beerze Bulten
Camping Tempelhof
Vakantiepark Het Stoetenslagh
Camping De Papillon
Recreatiecentrum De Vogel
Camping De Wildhoeve
Camping en Bungalowpark De Haeghehorst
Recreatiecentrum De Paalberg
Vakantiepark, Watersport- en Partycentrum De Kuilart
Vakantiepark De Twee Bruggen
Camping de Wijde Blik 
Camping Julianahoeve
Vakantiecentrum De Fruithof
Vakantiepark De Krim
Recreatiecentrum De Schatberg
Camping De Leistert
Familievakantiepark Krieghuusbelten
Vakantiepark De Luttenberg
Camping 't Veld
Campingpark de Bongerd
Kampeerpark De Boshoek
Landal Sluftervallei
Camping De Molenhof

Lekker camperen op luxe campings

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder