De ANWB 'Best Erkende Campings 2015' zijn...

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TentIn Europa dragen dit jaar 129 campings de titel ANWB Best Erkende Camping 2015. Daar zijn 15 nieuwe campings bij. Nederland is goed vertegenwoordigd met maar liefst 32 campings en dat is de hoogste score van alle landen. Alle campings in de lijst scoren het maximale aantal van vijf sterren scoren, hebben veel voorzieningen, prachtig sanitair en een geweldig terrein.

Landelijk hebben 32 Nederlandse camping hebben een hoog niveau volgens de onafhankelijke campinginspecties van de ANWB. Italië komt op de tweede plaats met 29, Spanje is derde met 18 campings en Duitsland komt op de vierde plaats met 17 Best Erkende Campings. Het populaire kampeerland Frankrijk zakt in de ranking. Vorig jaar was dit land nog derde, nu staat het op de vijfde plaats met 14 campings in de lijst. Oostenrijk heeft er 7, Kroatië 5 en Denemarken 4. Hongarije, Luxemburg en Zweden hebben er elk één.

ANWB Best Erkende Camping is een kwalificatie voor 1 jaar, gebaseerd op de onafhankelijke campinginspecties door de ANWB. Best Erkende Campings worden elk jaar opnieuw geïnspecteerd.

ANWB Best Erkende Campings 2015 in Nederland zijn:

Camping De Kleine Wolf
Marveld Recreatie
Camping TerSpegelt
Camping De Paal
Vakantiepark Leukermeer
Recreatiecentrum Ackersate
Vakantiepark 't Rheezerwold
Kampeerdorp De Zandstuve
Sprookjescamping De Vechtstreek
Vrijetijdspark Beerze Bulten
Camping Tempelhof
Vakantiepark Het Stoetenslagh
Camping De Papillon
Recreatiecentrum De Vogel
Camping De Wildhoeve
Camping en Bungalowpark De Haeghehorst
Recreatiecentrum De Paalberg
Vakantiepark, Watersport- en Partycentrum De Kuilart
Vakantiepark De Twee Bruggen
Camping de Wijde Blik 
Camping Julianahoeve
Vakantiecentrum De Fruithof
Vakantiepark De Krim
Recreatiecentrum De Schatberg
Camping De Leistert
Familievakantiepark Krieghuusbelten
Vakantiepark De Luttenberg
Camping 't Veld
Campingpark de Bongerd
Kampeerpark De Boshoek
Landal Sluftervallei
Camping De Molenhof

Lekker camperen op luxe campings

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder