Curaçao en Spanje gastlanden op Vakantiebeurs

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca

CuracaoSpanje en Curaçao laten zich als gastlanden extra zien tijdens de Vakantiebeurs 2015 in Utrecht. Het eiland in de Cariben wil de bezoekers vooral tonen dat er meer valt te doen dan een zon-, zee- en strandvakantie, Spanje zet in op cultuur, natuur en actieve vakanties.

,,We beginnen het nieuwe jaar meteen flink met de promotie van Curaçao, startende met de Vakantiebeurs in januari,” zegt Edward Suares, directeur bij het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE). ,,We weten dat aan het begin van het jaar doorgaans veel boekingen naar het eiland worden gemaakt. Het toenemende aantal Europeanen en daarmee ook Nederlanders dat naar Curaçao vliegt is ongekend, zeker in een relatief moeilijke toeristische markt. We zien het aantal bezoekers naar Curaçao groeien en daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. CTBE wil de populariteit van de bestemming en de extra vluchtcapaciteit, door onder meer KLM en de Dreamliner van Arkefly, goed benutten en tonen als gastland op de Vakantiebeurs”.

Werelderfgoed

Spanje is al veel decennia een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders. In de beginperiode waren uitsluitend de kusten populair, inmiddels is ook het binnenland ontdekt. Daar vind je ook prachtige steden, vaak vermeld in de lijst van cultureel erfgoed van Unesco. Actieve vakantiegangers hebben het land in het zuiden van Europa inmiddels ook omarmd, onder meer voor wandelingen of fietstochten in de zuidelijke Pyreneeën. Maar ook de Costa Barcelona, het gebied rond de Catalaanse hoofdstad in het noordwesten, is bij veel Nederlanders inmiddels een geliefde vakantiebestemming.

,,De Vakantiebeurs is hét belangrijkste toeristische evenement van Nederland voor consument en reisindustrie," stelt directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag. ,,Gastland zijn levert extra aandacht op en die gebruiken we om onze bijzondere producten te laten zien. Wij hoeven die meer dan 2,6 miljoen Nederlanders die jaarlijks naar Spanje komen, immers niet meer te vertellen dat ze hier terecht kunnen voor zon, zee en strand. Dat weten ze inmiddels wel, net zoals dat ze weten dat onze steden ideaal zijn voor een citytrip. Niet dat we die toeristen vergeten - we zijn heel blij dat ze met zo velen zo vaak naar Spanje komen - maar er is ook voor hen meer.’’

Gastronomie

”Het klinkt als een open deur, maar er is nog een heel binnenland te ontdekken, al dan niet in combinatie met een citytrip of zonvakantie. Dat is waar we ons nu op gaan richten: cultuur, kunst, regionale diversiteit, gastronomie, de dingen die het leven aangenaam en zeker een vakantie onvergetelijk maken. Daarom is het niet onze ambitie om dé populairste Nederlandse vakantiebestemming te worden, maar als het even kan willen we wel de beste zijn. Kwaliteit is dus waar het de komende jaren in Spanje om draait," besluit Ana Román.

De Vakantiebeurs is van 14 tot en met 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs heeft dit keer als thema ‘Je zou zweren dat je er al was’.

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder