Curaçao en Spanje gastlanden op Vakantiebeurs

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca

CuracaoSpanje en Curaçao laten zich als gastlanden extra zien tijdens de Vakantiebeurs 2015 in Utrecht. Het eiland in de Cariben wil de bezoekers vooral tonen dat er meer valt te doen dan een zon-, zee- en strandvakantie, Spanje zet in op cultuur, natuur en actieve vakanties.

,,We beginnen het nieuwe jaar meteen flink met de promotie van Curaçao, startende met de Vakantiebeurs in januari,” zegt Edward Suares, directeur bij het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE). ,,We weten dat aan het begin van het jaar doorgaans veel boekingen naar het eiland worden gemaakt. Het toenemende aantal Europeanen en daarmee ook Nederlanders dat naar Curaçao vliegt is ongekend, zeker in een relatief moeilijke toeristische markt. We zien het aantal bezoekers naar Curaçao groeien en daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. CTBE wil de populariteit van de bestemming en de extra vluchtcapaciteit, door onder meer KLM en de Dreamliner van Arkefly, goed benutten en tonen als gastland op de Vakantiebeurs”.

Werelderfgoed

Spanje is al veel decennia een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders. In de beginperiode waren uitsluitend de kusten populair, inmiddels is ook het binnenland ontdekt. Daar vind je ook prachtige steden, vaak vermeld in de lijst van cultureel erfgoed van Unesco. Actieve vakantiegangers hebben het land in het zuiden van Europa inmiddels ook omarmd, onder meer voor wandelingen of fietstochten in de zuidelijke Pyreneeën. Maar ook de Costa Barcelona, het gebied rond de Catalaanse hoofdstad in het noordwesten, is bij veel Nederlanders inmiddels een geliefde vakantiebestemming.

,,De Vakantiebeurs is hét belangrijkste toeristische evenement van Nederland voor consument en reisindustrie," stelt directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag. ,,Gastland zijn levert extra aandacht op en die gebruiken we om onze bijzondere producten te laten zien. Wij hoeven die meer dan 2,6 miljoen Nederlanders die jaarlijks naar Spanje komen, immers niet meer te vertellen dat ze hier terecht kunnen voor zon, zee en strand. Dat weten ze inmiddels wel, net zoals dat ze weten dat onze steden ideaal zijn voor een citytrip. Niet dat we die toeristen vergeten - we zijn heel blij dat ze met zo velen zo vaak naar Spanje komen - maar er is ook voor hen meer.’’

Gastronomie

”Het klinkt als een open deur, maar er is nog een heel binnenland te ontdekken, al dan niet in combinatie met een citytrip of zonvakantie. Dat is waar we ons nu op gaan richten: cultuur, kunst, regionale diversiteit, gastronomie, de dingen die het leven aangenaam en zeker een vakantie onvergetelijk maken. Daarom is het niet onze ambitie om dé populairste Nederlandse vakantiebestemming te worden, maar als het even kan willen we wel de beste zijn. Kwaliteit is dus waar het de komende jaren in Spanje om draait," besluit Ana Román.

De Vakantiebeurs is van 14 tot en met 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs heeft dit keer als thema ‘Je zou zweren dat je er al was’.

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder