Curaçao en Spanje gastlanden op Vakantiebeurs

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca

CuracaoSpanje en Curaçao laten zich als gastlanden extra zien tijdens de Vakantiebeurs 2015 in Utrecht. Het eiland in de Cariben wil de bezoekers vooral tonen dat er meer valt te doen dan een zon-, zee- en strandvakantie, Spanje zet in op cultuur, natuur en actieve vakanties.

,,We beginnen het nieuwe jaar meteen flink met de promotie van Curaçao, startende met de Vakantiebeurs in januari,” zegt Edward Suares, directeur bij het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE). ,,We weten dat aan het begin van het jaar doorgaans veel boekingen naar het eiland worden gemaakt. Het toenemende aantal Europeanen en daarmee ook Nederlanders dat naar Curaçao vliegt is ongekend, zeker in een relatief moeilijke toeristische markt. We zien het aantal bezoekers naar Curaçao groeien en daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. CTBE wil de populariteit van de bestemming en de extra vluchtcapaciteit, door onder meer KLM en de Dreamliner van Arkefly, goed benutten en tonen als gastland op de Vakantiebeurs”.

Werelderfgoed

Spanje is al veel decennia een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders. In de beginperiode waren uitsluitend de kusten populair, inmiddels is ook het binnenland ontdekt. Daar vind je ook prachtige steden, vaak vermeld in de lijst van cultureel erfgoed van Unesco. Actieve vakantiegangers hebben het land in het zuiden van Europa inmiddels ook omarmd, onder meer voor wandelingen of fietstochten in de zuidelijke Pyreneeën. Maar ook de Costa Barcelona, het gebied rond de Catalaanse hoofdstad in het noordwesten, is bij veel Nederlanders inmiddels een geliefde vakantiebestemming.

,,De Vakantiebeurs is hét belangrijkste toeristische evenement van Nederland voor consument en reisindustrie," stelt directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag. ,,Gastland zijn levert extra aandacht op en die gebruiken we om onze bijzondere producten te laten zien. Wij hoeven die meer dan 2,6 miljoen Nederlanders die jaarlijks naar Spanje komen, immers niet meer te vertellen dat ze hier terecht kunnen voor zon, zee en strand. Dat weten ze inmiddels wel, net zoals dat ze weten dat onze steden ideaal zijn voor een citytrip. Niet dat we die toeristen vergeten - we zijn heel blij dat ze met zo velen zo vaak naar Spanje komen - maar er is ook voor hen meer.’’

Gastronomie

”Het klinkt als een open deur, maar er is nog een heel binnenland te ontdekken, al dan niet in combinatie met een citytrip of zonvakantie. Dat is waar we ons nu op gaan richten: cultuur, kunst, regionale diversiteit, gastronomie, de dingen die het leven aangenaam en zeker een vakantie onvergetelijk maken. Daarom is het niet onze ambitie om dé populairste Nederlandse vakantiebestemming te worden, maar als het even kan willen we wel de beste zijn. Kwaliteit is dus waar het de komende jaren in Spanje om draait," besluit Ana Román.

De Vakantiebeurs is van 14 tot en met 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs heeft dit keer als thema ‘Je zou zweren dat je er al was’.

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder