Curaçao en Spanje gastlanden op Vakantiebeurs

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mallorca

CuracaoSpanje en Curaçao laten zich als gastlanden extra zien tijdens de Vakantiebeurs 2015 in Utrecht. Het eiland in de Cariben wil de bezoekers vooral tonen dat er meer valt te doen dan een zon-, zee- en strandvakantie, Spanje zet in op cultuur, natuur en actieve vakanties.

,,We beginnen het nieuwe jaar meteen flink met de promotie van Curaçao, startende met de Vakantiebeurs in januari,” zegt Edward Suares, directeur bij het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE). ,,We weten dat aan het begin van het jaar doorgaans veel boekingen naar het eiland worden gemaakt. Het toenemende aantal Europeanen en daarmee ook Nederlanders dat naar Curaçao vliegt is ongekend, zeker in een relatief moeilijke toeristische markt. We zien het aantal bezoekers naar Curaçao groeien en daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. CTBE wil de populariteit van de bestemming en de extra vluchtcapaciteit, door onder meer KLM en de Dreamliner van Arkefly, goed benutten en tonen als gastland op de Vakantiebeurs”.

Werelderfgoed

Spanje is al veel decennia een geliefde vakantiebestemming van veel Nederlanders. In de beginperiode waren uitsluitend de kusten populair, inmiddels is ook het binnenland ontdekt. Daar vind je ook prachtige steden, vaak vermeld in de lijst van cultureel erfgoed van Unesco. Actieve vakantiegangers hebben het land in het zuiden van Europa inmiddels ook omarmd, onder meer voor wandelingen of fietstochten in de zuidelijke Pyreneeën. Maar ook de Costa Barcelona, het gebied rond de Catalaanse hoofdstad in het noordwesten, is bij veel Nederlanders inmiddels een geliefde vakantiebestemming.

,,De Vakantiebeurs is hét belangrijkste toeristische evenement van Nederland voor consument en reisindustrie," stelt directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag. ,,Gastland zijn levert extra aandacht op en die gebruiken we om onze bijzondere producten te laten zien. Wij hoeven die meer dan 2,6 miljoen Nederlanders die jaarlijks naar Spanje komen, immers niet meer te vertellen dat ze hier terecht kunnen voor zon, zee en strand. Dat weten ze inmiddels wel, net zoals dat ze weten dat onze steden ideaal zijn voor een citytrip. Niet dat we die toeristen vergeten - we zijn heel blij dat ze met zo velen zo vaak naar Spanje komen - maar er is ook voor hen meer.’’

Gastronomie

”Het klinkt als een open deur, maar er is nog een heel binnenland te ontdekken, al dan niet in combinatie met een citytrip of zonvakantie. Dat is waar we ons nu op gaan richten: cultuur, kunst, regionale diversiteit, gastronomie, de dingen die het leven aangenaam en zeker een vakantie onvergetelijk maken. Daarom is het niet onze ambitie om dé populairste Nederlandse vakantiebestemming te worden, maar als het even kan willen we wel de beste zijn. Kwaliteit is dus waar het de komende jaren in Spanje om draait," besluit Ana Román.

De Vakantiebeurs is van 14 tot en met 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs heeft dit keer als thema ‘Je zou zweren dat je er al was’.

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder