Vader en zoontje in Oostenrijkse Alpen verongelukt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hohe Wand@Roman KlementschitzEen drama in de Oostenrijkse Alpen: een 36-jarige man en zijn 3-jarige zoontje zijn tijdens een wandeling verongelukt. De Oostenrijker maakte samen met zijn kinderen van 3 en 5 een tocht door natuurgebied Hohe Wand toen zijn 5-jarige zoontje uitgleed. De man probeerde het kind te redden, maar verloor zijn evenwicht.

De vader droeg zijn 3-jarige zoontje op zijn rug. Samen tuimelden ze zo'n 500 meter naar beneden en overleefden de val niet. De 5-jarige jongen verkeert in levensgevaar en is naar een ziekenhuis in Wenen gebracht. De moeder van de kinderen liep een shock op. De familie komt uit Oostenrijk.

Nog een dodelijk ongeval

Een ander dodelijk ongeval in Oostenrijk betreft een 61-jarige Duitser die dit weekend in het Zillertal bij een afdaling zijn evenwicht verloor en 300 meter naar beneden stortte.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder