Het weekend begint vrijdag om 11.56 uur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AutoOnderzoek toont aan dat in Nederland het weekend al begint op vrijdagochtend om 11.56 uur. Daarmee hebben we met z’n allen gemiddeld 60 uur en 4 minuten weekend. De Italianen komen er het slechtst vanaf met een weekend dat pas om 19:36 uur begint. Dat is een weekend van 52 uur en 24. Spanje is koploper met gemiddeld 61 uur en 50 minuten weekend.

Voor het onderzoek, dat in opdracht van Budget Autoverhuur is uitgevoerd, werden 7.000 volwassenen in 7 Europese landen ondervraagd om erachter te komen hoe een bijzonder weekend eruit ziet in Europa. Er zijn vragen gesteld als: wat maakt een weekend geweldig, hoeveel weekenden zijn eigenlijk echt leuk, hoeveel geef je gemiddeld per weekend uit en wat weerhoudt je ervan om vaker een leuk weekend te organiseren. Doel van het onderzoek was te bepalen hoe een bijzonder weekend eruit ziet in Europa.

De resultaten van dit onderzoek kwamen uit een bijzondere samenwerking met Instagrammers. Zij werden op Europees niveau benaderd om deel te nemen aan het onderzoek.

De resultaten spreken boekdelen:

  • Eén op de 10 mensen zegt geen leuk weekend te hebben gehad in de afgelopen 12 maanden. Ook in Nederland is dit het geval.
  • Ruim één op de vijf Europeanen kan zich de laatste keer niet meer herinneren dat ze een compleet nieuwe ervaring hadden tijdens het weekend. Nederland had met een schokkende 28 procemt het hoogste aantal mensen dat zich dit niet meer kon herinneren.
  • Duitsers hebben het vaakst een leuk weekend met 13 leuke weekenden in de afgelopen 12 maanden, in tegenstelling tot Portugal, waar men slechts 5 leuke weekenden had in de afgelopen 12 maanden. In Nederland had men 9 leuke weekenden in het afgelopen jaar.
  • Nederlanders hebben een redelijk lang weekend met 60 uur en 4 minuten weekend per week. Wij beginnen ook al op vrijdagochtend om 11.56 uur al aan ons weekend.

Hoeveel kost een leuk weekend?

Ook is onderzocht hoeveel men bereid is uit te geven aan een leuk weekend. Terwijl de Duisters het vaakst een leuk weekend hebben, spenderen zij eigenlijk het minst, gemiddeld € 138. De Britten geven verreweg het meest uit aan een bijzonder weekend met € 208 euro. Nederlanders zijn zoals verwacht zuinig en besteden slechts € 145 aan een portie vermaak. 

Wat is een leuk weekend?

Een ‘leuk’ weekend komt neer op een combinatie van de juiste mensen en de juiste ervaring: in Nederland zegt 43 procent dat een leuk weekend bestaat uit het bezoeken van een bijzondere of nieuwe plek en het spenderen van tijd met vrienden en familie.

Als het gaat om ondergaan van een totaal nieuwe ervaring lopen Nederlanders flink achter op de omliggende landen: slechts 47 procent van de respondenten zegt de afgelopen 3 maanden iets nieuws te hebben gedaan. Gelukkig liegen Nederlanders niet vaak over hun weekend activiteiten, slechts 8 procent geeft toe dat ze wel eens liegen over hun activiteiten om indruk te maken. Dat is lager dan de rest van de landen. Spanjaarden liegen met 17 procent het meest over hun weekendactiviteiten.

Boek je huurauto

Een leuk weekend doet je goed

Maar liefst 80 procent van de Nederlanders heeft een positief gevoel na een leuk weekend. Bijna driekwart voelt zich weer helemaal opgeladen en heeft  weer zin om aan het werk te gaan. 15 procent van de Nederlanders zegt dat hun werk voorkomt dat ze een leuk weekend hebben. Dit is het laagste percentage in Europa. Nederlanders lijken tevens hun werk in het weekend goed los te kunnen laten, ook het percentage dat in het weekend praat over zijn werk is het laagste van Europa met slechts 38 procent. Wel checkt 23 procent van de Nederlanders elk weekend hun mail.

Boek een hotel, bungalow of appartement

“De conclusie van dit onderzoek is duidelijk: we moeten het beste uit ons weekend halen, of het nu met vrienden of familie is of dat het een bijzonder uitje,” zegt Denise Ketelaar van Budget Nederland. “Meer dan de helft van de respondenten zou willen dat ze meer vrijheid hadden om nieuwe dingen te proberen. Met Budget is elk weekend een kans om wat nieuws te proberen, zonder dat het een vermogen kost."

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder