Het weekend begint vrijdag om 11.56 uur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AutoOnderzoek toont aan dat in Nederland het weekend al begint op vrijdagochtend om 11.56 uur. Daarmee hebben we met z’n allen gemiddeld 60 uur en 4 minuten weekend. De Italianen komen er het slechtst vanaf met een weekend dat pas om 19:36 uur begint. Dat is een weekend van 52 uur en 24. Spanje is koploper met gemiddeld 61 uur en 50 minuten weekend.

Voor het onderzoek, dat in opdracht van Budget Autoverhuur is uitgevoerd, werden 7.000 volwassenen in 7 Europese landen ondervraagd om erachter te komen hoe een bijzonder weekend eruit ziet in Europa. Er zijn vragen gesteld als: wat maakt een weekend geweldig, hoeveel weekenden zijn eigenlijk echt leuk, hoeveel geef je gemiddeld per weekend uit en wat weerhoudt je ervan om vaker een leuk weekend te organiseren. Doel van het onderzoek was te bepalen hoe een bijzonder weekend eruit ziet in Europa.

De resultaten van dit onderzoek kwamen uit een bijzondere samenwerking met Instagrammers. Zij werden op Europees niveau benaderd om deel te nemen aan het onderzoek.

De resultaten spreken boekdelen:

  • Eén op de 10 mensen zegt geen leuk weekend te hebben gehad in de afgelopen 12 maanden. Ook in Nederland is dit het geval.
  • Ruim één op de vijf Europeanen kan zich de laatste keer niet meer herinneren dat ze een compleet nieuwe ervaring hadden tijdens het weekend. Nederland had met een schokkende 28 procemt het hoogste aantal mensen dat zich dit niet meer kon herinneren.
  • Duitsers hebben het vaakst een leuk weekend met 13 leuke weekenden in de afgelopen 12 maanden, in tegenstelling tot Portugal, waar men slechts 5 leuke weekenden had in de afgelopen 12 maanden. In Nederland had men 9 leuke weekenden in het afgelopen jaar.
  • Nederlanders hebben een redelijk lang weekend met 60 uur en 4 minuten weekend per week. Wij beginnen ook al op vrijdagochtend om 11.56 uur al aan ons weekend.

Hoeveel kost een leuk weekend?

Ook is onderzocht hoeveel men bereid is uit te geven aan een leuk weekend. Terwijl de Duisters het vaakst een leuk weekend hebben, spenderen zij eigenlijk het minst, gemiddeld € 138. De Britten geven verreweg het meest uit aan een bijzonder weekend met € 208 euro. Nederlanders zijn zoals verwacht zuinig en besteden slechts € 145 aan een portie vermaak. 

Wat is een leuk weekend?

Een ‘leuk’ weekend komt neer op een combinatie van de juiste mensen en de juiste ervaring: in Nederland zegt 43 procent dat een leuk weekend bestaat uit het bezoeken van een bijzondere of nieuwe plek en het spenderen van tijd met vrienden en familie.

Als het gaat om ondergaan van een totaal nieuwe ervaring lopen Nederlanders flink achter op de omliggende landen: slechts 47 procent van de respondenten zegt de afgelopen 3 maanden iets nieuws te hebben gedaan. Gelukkig liegen Nederlanders niet vaak over hun weekend activiteiten, slechts 8 procent geeft toe dat ze wel eens liegen over hun activiteiten om indruk te maken. Dat is lager dan de rest van de landen. Spanjaarden liegen met 17 procent het meest over hun weekendactiviteiten.

Boek je huurauto

Een leuk weekend doet je goed

Maar liefst 80 procent van de Nederlanders heeft een positief gevoel na een leuk weekend. Bijna driekwart voelt zich weer helemaal opgeladen en heeft  weer zin om aan het werk te gaan. 15 procent van de Nederlanders zegt dat hun werk voorkomt dat ze een leuk weekend hebben. Dit is het laagste percentage in Europa. Nederlanders lijken tevens hun werk in het weekend goed los te kunnen laten, ook het percentage dat in het weekend praat over zijn werk is het laagste van Europa met slechts 38 procent. Wel checkt 23 procent van de Nederlanders elk weekend hun mail.

Boek een hotel, bungalow of appartement

“De conclusie van dit onderzoek is duidelijk: we moeten het beste uit ons weekend halen, of het nu met vrienden of familie is of dat het een bijzonder uitje,” zegt Denise Ketelaar van Budget Nederland. “Meer dan de helft van de respondenten zou willen dat ze meer vrijheid hadden om nieuwe dingen te proberen. Met Budget is elk weekend een kans om wat nieuws te proberen, zonder dat het een vermogen kost."

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder