Het weekend begint vrijdag om 11.56 uur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AutoOnderzoek toont aan dat in Nederland het weekend al begint op vrijdagochtend om 11.56 uur. Daarmee hebben we met z’n allen gemiddeld 60 uur en 4 minuten weekend. De Italianen komen er het slechtst vanaf met een weekend dat pas om 19:36 uur begint. Dat is een weekend van 52 uur en 24. Spanje is koploper met gemiddeld 61 uur en 50 minuten weekend.

Voor het onderzoek, dat in opdracht van Budget Autoverhuur is uitgevoerd, werden 7.000 volwassenen in 7 Europese landen ondervraagd om erachter te komen hoe een bijzonder weekend eruit ziet in Europa. Er zijn vragen gesteld als: wat maakt een weekend geweldig, hoeveel weekenden zijn eigenlijk echt leuk, hoeveel geef je gemiddeld per weekend uit en wat weerhoudt je ervan om vaker een leuk weekend te organiseren. Doel van het onderzoek was te bepalen hoe een bijzonder weekend eruit ziet in Europa.

De resultaten van dit onderzoek kwamen uit een bijzondere samenwerking met Instagrammers. Zij werden op Europees niveau benaderd om deel te nemen aan het onderzoek.

De resultaten spreken boekdelen:

  • Eén op de 10 mensen zegt geen leuk weekend te hebben gehad in de afgelopen 12 maanden. Ook in Nederland is dit het geval.
  • Ruim één op de vijf Europeanen kan zich de laatste keer niet meer herinneren dat ze een compleet nieuwe ervaring hadden tijdens het weekend. Nederland had met een schokkende 28 procemt het hoogste aantal mensen dat zich dit niet meer kon herinneren.
  • Duitsers hebben het vaakst een leuk weekend met 13 leuke weekenden in de afgelopen 12 maanden, in tegenstelling tot Portugal, waar men slechts 5 leuke weekenden had in de afgelopen 12 maanden. In Nederland had men 9 leuke weekenden in het afgelopen jaar.
  • Nederlanders hebben een redelijk lang weekend met 60 uur en 4 minuten weekend per week. Wij beginnen ook al op vrijdagochtend om 11.56 uur al aan ons weekend.

Hoeveel kost een leuk weekend?

Ook is onderzocht hoeveel men bereid is uit te geven aan een leuk weekend. Terwijl de Duisters het vaakst een leuk weekend hebben, spenderen zij eigenlijk het minst, gemiddeld € 138. De Britten geven verreweg het meest uit aan een bijzonder weekend met € 208 euro. Nederlanders zijn zoals verwacht zuinig en besteden slechts € 145 aan een portie vermaak. 

Wat is een leuk weekend?

Een ‘leuk’ weekend komt neer op een combinatie van de juiste mensen en de juiste ervaring: in Nederland zegt 43 procent dat een leuk weekend bestaat uit het bezoeken van een bijzondere of nieuwe plek en het spenderen van tijd met vrienden en familie.

Als het gaat om ondergaan van een totaal nieuwe ervaring lopen Nederlanders flink achter op de omliggende landen: slechts 47 procent van de respondenten zegt de afgelopen 3 maanden iets nieuws te hebben gedaan. Gelukkig liegen Nederlanders niet vaak over hun weekend activiteiten, slechts 8 procent geeft toe dat ze wel eens liegen over hun activiteiten om indruk te maken. Dat is lager dan de rest van de landen. Spanjaarden liegen met 17 procent het meest over hun weekendactiviteiten.

Boek je huurauto

Een leuk weekend doet je goed

Maar liefst 80 procent van de Nederlanders heeft een positief gevoel na een leuk weekend. Bijna driekwart voelt zich weer helemaal opgeladen en heeft  weer zin om aan het werk te gaan. 15 procent van de Nederlanders zegt dat hun werk voorkomt dat ze een leuk weekend hebben. Dit is het laagste percentage in Europa. Nederlanders lijken tevens hun werk in het weekend goed los te kunnen laten, ook het percentage dat in het weekend praat over zijn werk is het laagste van Europa met slechts 38 procent. Wel checkt 23 procent van de Nederlanders elk weekend hun mail.

Boek een hotel, bungalow of appartement

“De conclusie van dit onderzoek is duidelijk: we moeten het beste uit ons weekend halen, of het nu met vrienden of familie is of dat het een bijzonder uitje,” zegt Denise Ketelaar van Budget Nederland. “Meer dan de helft van de respondenten zou willen dat ze meer vrijheid hadden om nieuwe dingen te proberen. Met Budget is elk weekend een kans om wat nieuws te proberen, zonder dat het een vermogen kost."

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder