Nederland stevent af op nieuw toeristisch record

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AmsterdamMet 13,8 miljoen buitenlandse bezoekers lijkt Nederland opnieuw af te stevenen op een nieuw toeristisch record. De voorspelling is gedaan door NBTC Marketing. Mocht het cijfer kloppen, dan is er sprake van een groei van 8 procent ten opzichte van het recordjaar 2013.

De groei is veel groter dan verwacht. Aan het begin van het jaar ging NBTC nog uit van een minieme plus van 2 procent. ,,Nederland is populair bij buitenlandse toeristen. In de eerste helft van dit jaar groeide het aantal buitenlandse bezoekers al fors, met 11 procent tot 6,6 miljoen,” aldus het toeristenbureau.

Nederland krijgt vooral veel meer bezoekers uit Europa, goed voor ongeveer 80 procent van het totale internationale bezoek. ,,De economieën in Europa herstellen iets sneller dan verwacht en dat draagt bij aan de groei van bezoekers,” aldus de onderzoekers.

De meeste vakantiegangers en zakenreizigers komen dit jaar naar verwachting uit Duitsland (3,85 miljoen), gevolgd door België (1,83 miljoen) en Groot-Brittannië (1,82 miljoen).

Het aantal bezoekers uit Rusland daalt volgens NBTC met zo’n 7 procent, veroorzaakt door de politieke en economische situatie in het land. De groei uit Azië zet ‘onverminderd’ door en het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten groeit dit jaar met zo’n 4 procent.

Zelf op vakantie? Bekijk ons reisaanbod!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder