Egypte lijkt toeristisch 'back on track'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

PiramideEgypte is als reisbestemming weer volledig op de weg terug. Dat blijkt althans uit bezoekcijfers van Zoover. Volgens de website zit Egypte alweer op het niveau van voor de instelling van het negatief reisadvies medio augustus 2013. Het toerisme in Egypte zat sinds het negatieve reisadvies in zwaar weer, sommige plaatsen konden helemaal niet geboekt worden en andere bestemmingen werden meegesleept in de negatieve beeldvorming.

De afgelopen drie weken laat de Zoover Interesse Monitor een interessestijging zien van soms 250 procent ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld stijgt de interesse met 178 procent ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. Populaire bestemmingen als Hurghada, Marsa Alam en ook Sharm el Sheikh wordt weer flink op georiënteerd. 

Gunstig voor de reisbranche

De toename lijkt gunstig voor de Nederlandse reisbranche, die aangeeft dat het aantal boekingen snel toeneemt. Hoewel nog niet terug op het niveau van voor de onrust blijken Nederlanders zich minder zorgen te maken over de veiligheidssituatie in het land. Egypte geldt als een van de belangrijkste herfst- en winterzon bestemmingen en wordt onder meer aangeboden door Neckermann, Alltours, Corendon en Arke.

De verwachting is dat de positieve trend zich doorzet. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft het reisadvies inmiddels aangepast. Wel wordt  geadviseerd waakzaamheid te betrachten in veel gebieden.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder