Egypte lijkt toeristisch 'back on track'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

PiramideEgypte is als reisbestemming weer volledig op de weg terug. Dat blijkt althans uit bezoekcijfers van Zoover. Volgens de website zit Egypte alweer op het niveau van voor de instelling van het negatief reisadvies medio augustus 2013. Het toerisme in Egypte zat sinds het negatieve reisadvies in zwaar weer, sommige plaatsen konden helemaal niet geboekt worden en andere bestemmingen werden meegesleept in de negatieve beeldvorming.

De afgelopen drie weken laat de Zoover Interesse Monitor een interessestijging zien van soms 250 procent ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld stijgt de interesse met 178 procent ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. Populaire bestemmingen als Hurghada, Marsa Alam en ook Sharm el Sheikh wordt weer flink op georiënteerd. 

Gunstig voor de reisbranche

De toename lijkt gunstig voor de Nederlandse reisbranche, die aangeeft dat het aantal boekingen snel toeneemt. Hoewel nog niet terug op het niveau van voor de onrust blijken Nederlanders zich minder zorgen te maken over de veiligheidssituatie in het land. Egypte geldt als een van de belangrijkste herfst- en winterzon bestemmingen en wordt onder meer aangeboden door Neckermann, Alltours, Corendon en Arke.

De verwachting is dat de positieve trend zich doorzet. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft het reisadvies inmiddels aangepast. Wel wordt  geadviseerd waakzaamheid te betrachten in veel gebieden.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder