Egypte lijkt toeristisch 'back on track'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

PiramideEgypte is als reisbestemming weer volledig op de weg terug. Dat blijkt althans uit bezoekcijfers van Zoover. Volgens de website zit Egypte alweer op het niveau van voor de instelling van het negatief reisadvies medio augustus 2013. Het toerisme in Egypte zat sinds het negatieve reisadvies in zwaar weer, sommige plaatsen konden helemaal niet geboekt worden en andere bestemmingen werden meegesleept in de negatieve beeldvorming.

De afgelopen drie weken laat de Zoover Interesse Monitor een interessestijging zien van soms 250 procent ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld stijgt de interesse met 178 procent ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar. Populaire bestemmingen als Hurghada, Marsa Alam en ook Sharm el Sheikh wordt weer flink op georiënteerd. 

Gunstig voor de reisbranche

De toename lijkt gunstig voor de Nederlandse reisbranche, die aangeeft dat het aantal boekingen snel toeneemt. Hoewel nog niet terug op het niveau van voor de onrust blijken Nederlanders zich minder zorgen te maken over de veiligheidssituatie in het land. Egypte geldt als een van de belangrijkste herfst- en winterzon bestemmingen en wordt onder meer aangeboden door Neckermann, Alltours, Corendon en Arke.

De verwachting is dat de positieve trend zich doorzet. Het ministerie van buitenlandse zaken heeft het reisadvies inmiddels aangepast. Wel wordt  geadviseerd waakzaamheid te betrachten in veel gebieden.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder