Keurmerk voor de ambachtelijke Franse keuken
Een zegel of logo met daarop een koekenpan met een dakje. Zo’n officieel keurmerk mogen restaurants in Frankrijk dragen als er ambachtelijk wordt gekookt. Bezoekers weten dan in één oogopslag of in het betreffende etablissement producten ‘huisgemaakt’ zijn (fait maison) dan wel vooraf wezenlijk zijn bereid en bewerkt.
De Franse overheid wil met het nieuwe keurmerk de culinaire reputatie van het land zeker stellen. De bewerkelijke, traditionele keuken is namelijk geen vanzelfsprekendheid meer in Frankrijk. Steeds meer restauranthouders kiezen voor gemak en eenvoud, waarbij het ontdooien van ingevroren maaltijden met behulp van een magnetron geen uitzondering is. In 2013 biechtte ongeveer een derde van de ondervraagde restaurateurs op gebruik te maken van ingekochte kant-en-klare onderdelen van maaltijden.
Lees onze eco-bike reportage uit de Provence
Boek hier je (smakelijke) vakantie naar Frankrijk
Met de Thalys naar Frankrijk
Naar Disneyland Parijs