Meer Nederlanders weg tijdens Pinksteren

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verkeersdrukte tijdens PinksterenZo’n 800.000 Nederlanders grijpen dit jaar Pinksteren aan om er even tussenuit te gaan. Het merendeel (500.000) blijft in eigen land, de rest kiest voor een tripje naar het buitenland, stelt toeristenorganisatie NBTC. Meer dan de helft van de vakantiegangers gaat kamperen.

 


Het aantal toeristen is groter dan vorig jaar, toen gingen 150.000 minder mensen op pad. Toen viel Pinksteren eerder in het jaar en was het aanzienlijk frisser. Voor dit weekeinde wordt droog weer voorspeld en temperaturen tot 32 graden.

Verkeersdrukte in binnen- en buitenland

De ANWB verwacht dat het vanmiddag extra druk wordt op de weg, vooral op de wegen naar het zuiden en op de Veluwe. De bond houdt rekening met 250 kilometer aan files. Voor de 300.000 Nederlanders die naar het buitenland gaan zijn Duitsland, België en Frankrijk favoriete bestemmingen. Daarom moet mensen ook richting de grens rekening houden met vertraging. Bij Maastricht wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe tunnel in de A2.

In België wordt drukte verwacht op de E19 bij Antwerpen door werkzaamheden. Bovendien kan het vrijdag en zaterdag door dagjesmensen druk worden richting de kust. In Frankrijk kunnen de herdenkingen van D-day files veroorzaken.

Ook op de Duitse wegen wordt het druk. Daarvoor waarschuwt de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB. In het hele land moeten mensen rekening houden met files als gevolg van het vele vakantieverkeer. In alle deelstaten hebben mensen ten minste een lang weekeinde. In Bremen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen hebben Duitsers vrij tot en met dinsdag. In zuidelijke deelstaten als Beieren en Baden-Württemberg beginnen dit weekeinde tweeweekse schoolvakanties.

Snel nog een vakantie boeken? Kijk bij het vakantieaanbod!

 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder