Meer Nederlanders weg tijdens Pinksteren

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verkeersdrukte tijdens PinksterenZo’n 800.000 Nederlanders grijpen dit jaar Pinksteren aan om er even tussenuit te gaan. Het merendeel (500.000) blijft in eigen land, de rest kiest voor een tripje naar het buitenland, stelt toeristenorganisatie NBTC. Meer dan de helft van de vakantiegangers gaat kamperen.

 


Het aantal toeristen is groter dan vorig jaar, toen gingen 150.000 minder mensen op pad. Toen viel Pinksteren eerder in het jaar en was het aanzienlijk frisser. Voor dit weekeinde wordt droog weer voorspeld en temperaturen tot 32 graden.

Verkeersdrukte in binnen- en buitenland

De ANWB verwacht dat het vanmiddag extra druk wordt op de weg, vooral op de wegen naar het zuiden en op de Veluwe. De bond houdt rekening met 250 kilometer aan files. Voor de 300.000 Nederlanders die naar het buitenland gaan zijn Duitsland, België en Frankrijk favoriete bestemmingen. Daarom moet mensen ook richting de grens rekening houden met vertraging. Bij Maastricht wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe tunnel in de A2.

In België wordt drukte verwacht op de E19 bij Antwerpen door werkzaamheden. Bovendien kan het vrijdag en zaterdag door dagjesmensen druk worden richting de kust. In Frankrijk kunnen de herdenkingen van D-day files veroorzaken.

Ook op de Duitse wegen wordt het druk. Daarvoor waarschuwt de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB. In het hele land moeten mensen rekening houden met files als gevolg van het vele vakantieverkeer. In alle deelstaten hebben mensen ten minste een lang weekeinde. In Bremen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen hebben Duitsers vrij tot en met dinsdag. In zuidelijke deelstaten als Beieren en Baden-Württemberg beginnen dit weekeinde tweeweekse schoolvakanties.

Snel nog een vakantie boeken? Kijk bij het vakantieaanbod!

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder