Meer Nederlanders weg tijdens Pinksteren

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verkeersdrukte tijdens PinksterenZo’n 800.000 Nederlanders grijpen dit jaar Pinksteren aan om er even tussenuit te gaan. Het merendeel (500.000) blijft in eigen land, de rest kiest voor een tripje naar het buitenland, stelt toeristenorganisatie NBTC. Meer dan de helft van de vakantiegangers gaat kamperen.

 


Het aantal toeristen is groter dan vorig jaar, toen gingen 150.000 minder mensen op pad. Toen viel Pinksteren eerder in het jaar en was het aanzienlijk frisser. Voor dit weekeinde wordt droog weer voorspeld en temperaturen tot 32 graden.

Verkeersdrukte in binnen- en buitenland

De ANWB verwacht dat het vanmiddag extra druk wordt op de weg, vooral op de wegen naar het zuiden en op de Veluwe. De bond houdt rekening met 250 kilometer aan files. Voor de 300.000 Nederlanders die naar het buitenland gaan zijn Duitsland, België en Frankrijk favoriete bestemmingen. Daarom moet mensen ook richting de grens rekening houden met vertraging. Bij Maastricht wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe tunnel in de A2.

In België wordt drukte verwacht op de E19 bij Antwerpen door werkzaamheden. Bovendien kan het vrijdag en zaterdag door dagjesmensen druk worden richting de kust. In Frankrijk kunnen de herdenkingen van D-day files veroorzaken.

Ook op de Duitse wegen wordt het druk. Daarvoor waarschuwt de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB. In het hele land moeten mensen rekening houden met files als gevolg van het vele vakantieverkeer. In alle deelstaten hebben mensen ten minste een lang weekeinde. In Bremen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen hebben Duitsers vrij tot en met dinsdag. In zuidelijke deelstaten als Beieren en Baden-Württemberg beginnen dit weekeinde tweeweekse schoolvakanties.

Snel nog een vakantie boeken? Kijk bij het vakantieaanbod!

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder