Meer Nederlanders weg tijdens Pinksteren

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verkeersdrukte tijdens PinksterenZo’n 800.000 Nederlanders grijpen dit jaar Pinksteren aan om er even tussenuit te gaan. Het merendeel (500.000) blijft in eigen land, de rest kiest voor een tripje naar het buitenland, stelt toeristenorganisatie NBTC. Meer dan de helft van de vakantiegangers gaat kamperen.

 


Het aantal toeristen is groter dan vorig jaar, toen gingen 150.000 minder mensen op pad. Toen viel Pinksteren eerder in het jaar en was het aanzienlijk frisser. Voor dit weekeinde wordt droog weer voorspeld en temperaturen tot 32 graden.

Verkeersdrukte in binnen- en buitenland

De ANWB verwacht dat het vanmiddag extra druk wordt op de weg, vooral op de wegen naar het zuiden en op de Veluwe. De bond houdt rekening met 250 kilometer aan files. Voor de 300.000 Nederlanders die naar het buitenland gaan zijn Duitsland, België en Frankrijk favoriete bestemmingen. Daarom moet mensen ook richting de grens rekening houden met vertraging. Bij Maastricht wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe tunnel in de A2.

In België wordt drukte verwacht op de E19 bij Antwerpen door werkzaamheden. Bovendien kan het vrijdag en zaterdag door dagjesmensen druk worden richting de kust. In Frankrijk kunnen de herdenkingen van D-day files veroorzaken.

Ook op de Duitse wegen wordt het druk. Daarvoor waarschuwt de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB. In het hele land moeten mensen rekening houden met files als gevolg van het vele vakantieverkeer. In alle deelstaten hebben mensen ten minste een lang weekeinde. In Bremen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen hebben Duitsers vrij tot en met dinsdag. In zuidelijke deelstaten als Beieren en Baden-Württemberg beginnen dit weekeinde tweeweekse schoolvakanties.

Snel nog een vakantie boeken? Kijk bij het vakantieaanbod!

 

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder