Meer Nederlanders weg tijdens Pinksteren

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verkeersdrukte tijdens PinksterenZo’n 800.000 Nederlanders grijpen dit jaar Pinksteren aan om er even tussenuit te gaan. Het merendeel (500.000) blijft in eigen land, de rest kiest voor een tripje naar het buitenland, stelt toeristenorganisatie NBTC. Meer dan de helft van de vakantiegangers gaat kamperen.

 


Het aantal toeristen is groter dan vorig jaar, toen gingen 150.000 minder mensen op pad. Toen viel Pinksteren eerder in het jaar en was het aanzienlijk frisser. Voor dit weekeinde wordt droog weer voorspeld en temperaturen tot 32 graden.

Verkeersdrukte in binnen- en buitenland

De ANWB verwacht dat het vanmiddag extra druk wordt op de weg, vooral op de wegen naar het zuiden en op de Veluwe. De bond houdt rekening met 250 kilometer aan files. Voor de 300.000 Nederlanders die naar het buitenland gaan zijn Duitsland, België en Frankrijk favoriete bestemmingen. Daarom moet mensen ook richting de grens rekening houden met vertraging. Bij Maastricht wordt bovendien gewerkt aan een nieuwe tunnel in de A2.

In België wordt drukte verwacht op de E19 bij Antwerpen door werkzaamheden. Bovendien kan het vrijdag en zaterdag door dagjesmensen druk worden richting de kust. In Frankrijk kunnen de herdenkingen van D-day files veroorzaken.

Ook op de Duitse wegen wordt het druk. Daarvoor waarschuwt de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB. In het hele land moeten mensen rekening houden met files als gevolg van het vele vakantieverkeer. In alle deelstaten hebben mensen ten minste een lang weekeinde. In Bremen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen hebben Duitsers vrij tot en met dinsdag. In zuidelijke deelstaten als Beieren en Baden-Württemberg beginnen dit weekeinde tweeweekse schoolvakanties.

Snel nog een vakantie boeken? Kijk bij het vakantieaanbod!

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder