Bangkok en Thailand uit de gratie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand in ThailandDe aanhoudende protesten tegen de regering in Thailand zijn een toeristisch drama voor de hoofdstad Bangkok. Momenteel staat de helft van de hotelkamers er leeg. Veel toeristen verruilen de onrustige hoofdstad voor het strand op een van de eilanden of resorts in het berggebied in het noorden.

 


Thailand kent een toeristisch hoogseizoen, dat loopt van november tot januari. Het is juist in deze drie maanden dat duizenden demonstranten wijken nabij het commerciële centrum van Bangkok bezet houden. Het soms gewelddadige protest heeft zijn weerslag op de cijfers: is in het hoogseizoen normaal gesproken 80 procent van de hotelkamers vol, de Thai Hotel Association komt dit jaar niet verder dan 50 procent.

Naar de eilanden of de bergen

De onrust heeft ook gevolgen voor Thailand als geheel. Trok het land in 2013 met 26 miljoen een recordaantal toeristen, de afgelopen twee maanden bleef het buitenlandse bezoek steken op een miljoen.
De toeristen die Thailand toch aandoen, laten de hoofdstad meer en meer links liggen. Befaamde strandbestemmingen als Phuket, Krabi en Koh Samui zijn extra in trek. Het berggebied rond Chiang Mai in het noorden, geliefd bij rugzaktoeristen, kent een hotelbezetting van liefst 95 procent.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder