Bangkok en Thailand uit de gratie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand in ThailandDe aanhoudende protesten tegen de regering in Thailand zijn een toeristisch drama voor de hoofdstad Bangkok. Momenteel staat de helft van de hotelkamers er leeg. Veel toeristen verruilen de onrustige hoofdstad voor het strand op een van de eilanden of resorts in het berggebied in het noorden.

 


Thailand kent een toeristisch hoogseizoen, dat loopt van november tot januari. Het is juist in deze drie maanden dat duizenden demonstranten wijken nabij het commerciële centrum van Bangkok bezet houden. Het soms gewelddadige protest heeft zijn weerslag op de cijfers: is in het hoogseizoen normaal gesproken 80 procent van de hotelkamers vol, de Thai Hotel Association komt dit jaar niet verder dan 50 procent.

Naar de eilanden of de bergen

De onrust heeft ook gevolgen voor Thailand als geheel. Trok het land in 2013 met 26 miljoen een recordaantal toeristen, de afgelopen twee maanden bleef het buitenlandse bezoek steken op een miljoen.
De toeristen die Thailand toch aandoen, laten de hoofdstad meer en meer links liggen. Befaamde strandbestemmingen als Phuket, Krabi en Koh Samui zijn extra in trek. Het berggebied rond Chiang Mai in het noorden, geliefd bij rugzaktoeristen, kent een hotelbezetting van liefst 95 procent.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder